FSnordic.net

Om oss

Introduktion

Statistik, FSnordic.net
  • Öppet sedan maj 2000.
  • 4000 - 7000 dagliga besökare.
  • över 75% återkommande besökare - mycket lojala besökare.
  • 300 - 550 nya meddelanden i diskussionsforumet, dagligen.
  • Tjänster på svenska, Engelska och Finska

Flight Simulator Nordic, FSnordic.net, är den största Nordiska webtjänsten för civila flygsimulatorer. Från grundandet år 2000 har FS Nordic blivit en viktig mötesplats för flygsimulatorentusiaster i Sverige och Finland.

FSnordic.net-gruppen består av följande websidor:

  • fsnordic.net - Flight Simulator Nordic
  • flightsim.fi - Finsk domän för fsnordic.net
  • flygsimulator.se - Svensk domän för fsnordic.net
  • flightforum.fi - Finskt flygforum

Vår målsättning

FSnordic.net FS Norcis mål är att erbjuda en bekvämt och funktionelt mötesplats på internet för flyg- och flygsimulatorintresserade i de Nordiska länderna och Norra Europa.

Vårt ledord är kvalité. Vi bygger vår utveckling på återkoppling från användare och vi försöker alltid erbjuda den bästa servicen för våra användare. Användarna är de som skapar ett community och är därför alltid i vårat blickfång.

FSnordic.net:s historia

FS Nordic härstammar från 1998 när den finske studenten Sami Puro startade dåvarande Flight Simulator Finland. Under de två år sidan fanns skapades ett finskt FS-community i Finland som den första mötesplatsen för intresserade.

Under år 2000 hoppade ännu en finländare, Olli Jaarinen, på tåget och tillsammans skapde de FS Nordic. Sidan byggdes för att fortsätta arvet efter FS Finland samt för att bygga ut till de andra nordiska länderna. Precis innan starten av FS Nordic så blev Thomas Hjelm en del av medarbetarskaran och han jobbar sedan dess som allt i allo, främst som forumadministratör.

FS Nordics första websida var enbart på engelska för att locka internationella användare, under åren har även Svenska och Finska introducerats.

Tjänster

FSnordic.net De huvudsakliga uppgifterna på vår websida är flygsimulatorrelaterade nyheter, inkluderat i detta finns lokala nyheter på svenska och finska, gratis tillbehör till MS Flight simulator, ett stort diskussionsforum samt guider, artiklar och recensioner.

Vår nyhetssektion uppdateras dagligen på tre språk och ger därigenom våra användare den senaste ifnromationen om utvecklingar i hobbyn. Artikeldelen av våran sida innehåller recensioner och guider vilket ger användbar information både för erfarna användare som nybörjare.

Filbiblioteket på FS Nordic innehåller tusentals tillbehör och program till MS Flight Simulatorserien. Alla dessa filer är gratis att ladda ner från en snabb server.

En viktig del i att bygga ett community är mötesplatsen, detta är vårat diskussionsforum. FS Nordics forum är ett av huvuddelarna av websidan. Vi erbjuder forum för svensk- och finsktalande användare samt en generell del på engelska. Alla våra forum har en policy om att alla ska använda sitt riktiga namn, det vill säga, alla ska använda sitt riktiga namn och smeknamn är inte tillåtna.