X-Plane 10 julkaistu

<< < (37/53) > >>

karik:
Quote

...jos hankin X-planen ja asennan sen, niin mitä muuta tulen tarvitsemaan pästäkseni nauttimaan täysillä tuosta simusta?

Versio 9:n myötä vaihdoin lopullisesti X-Planeen eikä ole kaduttanut. Kyllä ohjelmisto on laajenemassa vauhdilla mutta tuskin se silti tulee koskaan olemaan, kuin Microsoftin menneet simulaattorit. Eikä sen tarvitsekaan olla. X-Plane ei myöskään sovi sinulle joka odotat kaiken olevan helppoa ja valmista. Että jos haluat aina kalan ilmestyvän valmiiseen pöytään, pitäydy FS:ssä. Jos olet utelias, oma-aloitteinen ja tiedät, mitä kalastusvälineillä tehdään, vaikka vähän vaatimattomammillakin…

Tarpeellisista lisäosista en sano mitään. Ne on makuasioita, toiset kun tykkää äidistä ja toiset isoäidistä. Minä olen tainnut vasta vääntää osm2xp:llä autogenrakennukset koko maahan ja ladannut muutaman auton ja veneen joilla pääsee tutkimaan maastoa tarkemmin.

Lähteitä ja hyvää luettavaa:
- X-Plane.org etusivu, keskustelualue, tiedostoalue
- wiki.x-plane.com
- X-Plane Developer Blog
- Simon W:n Xplane 10's Blog
- Khamsin Blog
- XPFR France

ametlib:
No moi vaan!

Tieto tiukassa - mielipiteet herkässä...

MS-simulaattoria tuskin ainakaan vielä kannattaa kutsua menneeksi tuotteeksi, mutta sekin mennee sarjaan mielipiteet. Eikä näissäkään ole muuta valmista ollut kuin alustat, joihon harrastajat ja kaupalliset tahot ovat vääntäneet jos minkälaista lisäosaa. Kalastaminen sujuu, ruoan valmistus ei oikein toimi. Valmistamisen hoitaa combo-paketti eli jonkun tytär -> vaimo -> äiti -> isoäiti, josta voinee päätellä, että tykkään kaikista.

Kysymykseni alkuperäinen tarkoitus oli tiedustella, miten valmis X-Plane on perusasennuksen jälkeen. Minulle ensisijainen tarkoitus on "lentää" - sitä vartenhan sellasia olen hankkinutkin. Jos maksan jostakin, niin minulla lienee oikeus myös odottaa jotakin vastinetta hienoksi mainostetulta tuotteelta eli ainakin jossain määrin valmista? Tuskin missään kohtaa tuoteselosteessa mainitaan, että minun täytyy opiskella modausta päästäkseni nauttimaan simulaattoriharrastuksesta. Toisista on antoisaa modata ja saada täten aikaan jotain uutta että hienoa muiden käyttäjien iloksi joko ilmaiseksi tai korvausta vastaan. Suomi on harrastajien toimesta mallinnettu hienosti ja ilmaiseksi kaikkien halukkaiden käyttöön. Vaikea edes kuvitella sitä työmäärää, jonka tuo on vaatinut ja olen aina oleva kiitollinen heille heidän antamastaan panoksesta nimiä erikseen mainitsematta.

Mutta yhtä kaikki - kiitos vastauksestasi sekä linkeistä, joista ainakin pariin olin jo alustavasti tutustunut.

karik:
Quote

Minulle ensisijainen tarkoitus on "lentää" - sitä vartenhan sellasia olen hankkinutkin.

Aivan mutta mitä se sinun "lentäminen" on? Korkealla ja kovaa sääntöjenmukaista mittarilentoa verkossa, puolivallatonta maisemamatkailua pikkutarkasti mallinnetuilla alueilla, puskapörräystä mopocessnalla, pilkunnussimista b747:llä vai sotaleikkejä vanhalla mersulla? Kyllä ne kaikki X-Planella onnistuu. Toiset paremmin, toiset huonommin. Vai oletko keräilijä joka vain haalii lisäosia toisensa perään ja vaihtaa konetta, kuin kalsareita? Lisäosavalikoima on edelleen rajallinen mutta paranemaan päin. Tee-se-itse miehelle on saatavana työkalupakki joilla voi mm. kääntää FS-tuotteita X-Planeen. Verkkokaupoista saa jo valmiina kaikenlaista mielenkiintoista.

X-Planeen tulee 5-8 isompaa ohjelmistopäivitystä vuoden aikana. Jos betat lasketaan mukaan, useampi kymmen. Ja kun versio 10:lle on kaavailtu elinkaareksi noin 5 vuotta, ohjelma tulee muuttumaan ja kehittymään paljon ajan myötä. Käyttäjien toiveita kuunnellaan. Myös 64-bittisen 10-version on lupailtu valmistuvan lähivuosina. Niin miten valmis se pakasta revitty FSX on ilman modausta ja lisäosia? Tuunauksen jälkeenkin Suomi on edelleen melkoinen tilkkutäkki. Ja miten on ohjelman bugien korjausten laita? Joko se toimii Macissä ja Linuxissa..? Että jokaisen on punnittava asioita oman tarpeen mukaan. X-Plane 10:n demoversiolla ehtii hyvin lentää kentältä toiselle joten se riittää omatoimiseen testaukseen ja perehtymiseen.

jjjarvi:
Joo aivan turha väittää et Microsoftin simulaattorit olisivat olleet helppoja ja valmiita tuotteita; varsinkin FSX simua on saanut säätää ja modata oikein olan takaa  jotta sen on saanut nykyisenkaltaiseen vaivattomaan ja sujuvaan pyörimiseen riittävällä ruudunpäivityksellä!  Väitän että se työmäärä minkä olen tehnyt 4 vuoden aikana FSX simun sujuvuuden eteen ei varmaan tulisi ylittymään XP 10 simun vastaavaan lentokuntoon saattamisessa.  En usko että kukaan joka harrastaa pääsääntöisesti FSX simulla lentämistä, väittää että se olisi ollut helppo valmis tuote johon ei ole tarvinnut uhrata aikaa säätämiseen ja modaukseen. 

Uskon että jos on saanut FSX:n muokattua mieleisekseen niin silloin varmasti pystyy samaan myös X-Plane 10 kanssa.

Jukka

ametlib:
Tämähän alkaa menemään herjan heitoksi asiaoiden jäädessä hieman taka-alalle. Jos jätetään verkkolentäminen pois, niin kaiketi olen tuota kaikkea muuta mainittua. Juuri nyt on menossa EGLL-KJFK kera PMDG:n 747-400 ja alustana FS9.1 ERNAN -> 60 NM...

Lisäosia sceneryiden muodossa on haalittu melkoisesti - kieltämättä, mutta käytän niitä myös. Samoin koneitä on hangaarissa jonkun verran eikä kaikki edes enää toimi 64 bit Win-versiossa.

Niin - FS9.1 on isoilla koneilla mittarilentämistä varten ja FSX taas on minulla puskapörräystä pikkutarkasti mallinnettuja alueita varten ja koneita on pari kolme, jotka ovat käytössä tilanteen mukaan ja fiilistelyyn sitten onkin ihan omaa luokkaansa oleva B377.

Et sitten tainnut lukea, mitä oikeastaan kirjoitin:

"Eikä näissäkään ole muuta valmista ollut kuin alustat..." ja tämä koskee siis molempia simuja ja vastannee kysymykseesi FSX-pakasta. FS9.1 ja Suomi on minun mielestäni erittäin hyvä ja modaajat ovat tehneet  - toistan - hienoa työtä.

Minä kerroin myös aloitusviestissäni kokeilleeni demoa ja 15 min on aivan liian lyhyt aika tutustua yhtään mihinkään. Sinä voit olla haka tuossa, mutta minun laiselleni tumpelolle aika on riittämätön ja lukemäni perusteella se ei edes anna oikeaa kuvaa valmiista versiosta.

Mikä minua tuossa X-Planessa nyt oikeastaan alkoi kiinnostamaan oli lentomallinnus. Toisaalta minua kiinnostaa myös ympäristö. Ei niinkään moottoritietä huristavat autot (joita vastaan minulla ei mitään ole) vaan luonto sekä infra yhdessä ja lennon sulavuus yhdessä noiden em. seikkojen kanssa.

Linux ja Mac - vastauksen kysymykseen tiesit jo kysyessäsi ja miten tuo nyt oikeastaan liittyy mihinkään? En minä ala kinaamaan siitä, mikä on paras simu tai huonoin. Ja minähän juuri puntaroin omia tarpeitani omistaessani FS 2004 / FSX -simut ja harkitessani X-Planea aikomatta kuitenkaan hyllyttää mitään sillä tiedolla, joka minulla nyt on. Toinen bointti on se, että olen uhrannut melkoisesti käypäistä valuuttaa rakentaessani näitä nyt käyttämiäni simulaattoreita olipa tilanne mikä hyvänsä, vaikka kuten sanoit, kenttiä voi kääntää toimivaksi X-Planessa.

X-Plane bugiton?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page