FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.06.17, 20:55

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Kytkinpaneeli, löytyykö
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 Reply Print
Author Topic: Kytkinpaneeli, löytyykö  (Read 4375 times)
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Kytkinpaneeli, löytyykö
« on: 18.09.11, 17:19 »

Kertokaapas muuten, kun ajattelin pientä "kytkinpaneelia" väsäillä simuun, niin vaatiiko noi kaikki esim. Opencockpitin kortit jotain softasäätöä yms. koodailua, vai löytyisikö jotain korttia periaatteella "kytkimet johdoilla korttiin ja kortti koneeseen"- periaatteella olevaa? Olen jo tovin tätä tietoa noista korteista etsiskellyt, mutta ei ole löytynyt vastausta. Ja korttiin tulisi myös mielellään saada ihan on-off kytkimiäkin kiinni, mutta painonapitkin käyvät ja usb-liitinkin olisi kiva. Näitä kortteja ei vissiin Suomesta löydy, joten miten on postikulujen laita tuolta ulkomailta.

En tiedä menikö oikeaan aiheeseen taikka edes sinne päin, mutta kai tämäkin on jonkinlainen ohjain, joten yritetään. Smiley

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #1 on: 18.09.11, 17:31 »

Ei mennyt, mutta eipä tuo mitään.  Wink

Tässä on hyvä kortti mikä ei tarvi kolvia ja on USB plug and play:
http://www.leobodnar.com/products/BU0836X/

Youtubesta löytyy kytkentäohjeita:
http://www.youtube.com/watch?v=eB7FTO87Mzo

Loput tiedot löydät valmistajan sivulta.

Jos haluat lisätietoa, avaa aiheelle oma uusi keskustelu tai käytä foorumin search-toimintoa. Tässä topicissa keskitytään lentosimulaattorin ohjainten force feedback keinotunnon rakentamiseen ja suunnitteluun.
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #2 on: 18.09.11, 17:53 »

No pahus  Smiley

Kiitos vaan O-P:lle nopeasta vastauksesta, jos vielä tämän illan puolella saisi tuon tilattua.

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #3 on: 18.09.11, 18:18 »

Jaoin tän omaksi aiheekseen.

Samu Mäntyniemi
Offline Offline

Posts: 282
Date Registered: 08.05.10

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #4 on: 18.09.11, 20:12 »

"kytkimet johdoilla korttiin ja kortti koneeseen"- periaatteella olevaa? Olen jo tovin tätä tietoa noista korteista etsiskellyt, mutta ei ole löytynyt vastausta. Ja korttiin tulisi myös mielellään saada ihan on-off kytkimiäkin kiinni, mutta painonapitkin käyvät ja usb-liitinkin olisi kiva.


Jos opencockpitsilta ostaa nämä

http://www.opencockpits.com/catalog/master-card-p-29.html?cPath=21_27

http://www.opencockpits.com/catalog/expansion-card-p-37.html?cPath=21_30

http://www.opencockpits.com/catalog/inputs-connection-p-70.html?cPath=21_27

niin johdot saa korttiin helposti ruuvaamalla ja kortin kiinni usb-liittimellä.

Koodaamaan vähän kyllä joutuu, mutta ei SIOC tunnu kovin hankalalta. Esimerkkejä on esimerkiksi tuolla

http://www.lekseecon.nl/howto.html ja tuolla

http://www.opencockpits.com/html/iocards_paso_a_paso_english.htm

Osallistu maiseman luontiin:
1) http://www.youtube.com/watch?v=Q6CNXmmUaB4
2) http://osm2xp.com/

X-Plane 10 :
Vasen    : AMD Phenom II x4 965@3.74GHz/8GB/HD6970 22"/Win 7 Ultimate 64
Oikea     : i7 980x @4.6GHz /12GB/HD6970/22"+2x15"/Win 7 Ultimate 64
Keskellä : i7 2600K @4.5GHz /8GB/HD6970/22"/Win 7 Ultimate 64
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #5 on: 19.09.11, 13:17 »

Tilasin tuossa tosiaan eilen tuon O-P:n ehdottaman kortin ja siitä kysymys, tarviiko tuohon laittaa diodeja kytkimiin kuten osassa muista korteissa?

Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #6 on: 19.09.11, 14:39 »

Muistelisin, että täytyy. Huomaa kyllä nopeasti koekäytössä.
Juha Teurokoski
Offline Offline

Posts: 323
Date Registered: 29.08.09

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #7 on: 19.09.11, 14:49 »

Mä kolvasin muutaman tällaisen diodikortin, joissa on liitinrimat valmiina



Vaikka ei tartteisi diodeja, niin ne ei maksa juuri mitään ja sitten ainakin toimii oikein, kunhan vaan kolvaa diodit oikeinpäin.


IVAO FI-MC
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #8 on: 19.09.11, 15:41 »

Okei kiitoksia, vielä sellaista että, millaisia diodeja tuohon kannattaisi laittaa?  Smiley

Juha Teurokoski
Offline Offline

Posts: 323
Date Registered: 29.08.09

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #9 on: 19.09.11, 15:46 »

Mää laittelin tällaisia ja aivan mainiosti toimii.


IVAO FI-MC
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #10 on: 19.09.11, 15:52 »

Asia selvä, kiitoksia vaan. Harmittaa toki vähän kun tilailin koululelektroniikasta eilen osia eikä noita diodeja tullut hommailtua, mutta eiköhän joku pulju noita alhasilla posteilla (kirje) kuljeta.

Jari Kaskelin
Offline Offline

Posts: 134
Date Registered: 13.10.08

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #11 on: 19.09.11, 16:22 »

Kytkentään käy aivan tavallinen signaalidiodi joista eniten käytetty tyyppi on nimeltään 1N4148. Diodi on tehty piistä ja se on tarkoitettu signaalien käsittelyyn. Hinta on murto-osa germanium-diodin hinnasta.
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #12 on: 19.09.11, 16:32 »

eihän tuohon bodnarin x korttiin tarvii diodeja.


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #13 on: 20.09.11, 14:53 »

Quote from: http://www.leobodnar.com/products/BU0836X/
32 truly independent digital inputs for buttons and switches
No matrix, no diodes, no daisy-chaining. And yes, each input has its own two terminals (GND can be shared between inputs if necessary.)

Olempas sokea  Embarrassed

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #14 on: 20.09.11, 18:35 »

En ehkä lähtisi sekoittamaan ensimmäiseen kokoonpanoon vielä OpenCockpits kortteja. Pääset tuolla Bodnarilla kyllä tosi pitkälle.
Myöhemminhän kokoonpanoa voi laajentaa, mutta tuo Leo Bodnarin kortin ympärille rakentaa suurimman osan kytkimistä, painonapeista ja myös ohjainakselit.
« Last Edit: 20.09.11, 19:01 by O-P Pietila »
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #15 on: 23.09.11, 15:12 »

Nyt on kaikki tavarat saapunut. Kun laitan tuollaisella pohjaanjäävällä kytkimellä esim. kaikki valot on/off, niin joutuu tuota nappia painamaan pari kertaa, jotta valot menevät pois ja päälle. Olisiko mahdollisuutta saada nuo tällä tavalla: pohjassa=valot päällä, ylhäällä=valot pois päältä? Ja ihan tuota simun omaa näppäinmäärittelyä käytän, mitään Fsuipc:tä en omista, vai onko tuossa tapauksessa pakko käyttää tuota Fsuipc:tä? Palautuvilla kytkimillä tuota ongelmaa ei tullut.  Undecided

Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #16 on: 23.09.11, 15:32 »

Ehdottomasti kannattaa hommata tuo Fsuipc, sillä saat kaikki toimimaan niinkun kuuluukin.


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #17 on: 23.09.11, 15:35 »

Auttaisiko ensihätään tämä FS:n oma repeat toiminto? Se vastaa kytkimen tai painonapin painalluksien määrää.
[ attachment removed / expired ]

Yleisesti olen Marcon kanssa samaa mieltä, että rekisteröity Fsuipc kannattaa jokatapauksessa ostaa.
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #18 on: 23.09.11, 15:51 »

Okei, pitänee mennä kokeilemaan tuota repeat toimintoa. Vähän saman fiilikset itekkin ja tulen tuon Fsuipc:n varmaan jossain vaiheessa hommaamaan. Huomenna hakemaan ohutta vaneria ja paneelia väsäilemään.  Smiley

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #19 on: 23.09.11, 19:41 »

Rekisteröity FSUIPC kannattaa ostaa, homma on sen kanssa niin paljon helpompaa, säästyy ihan turhalta tuskailulta Smiley

//T

Pages: [1] 2 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1