FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.08.17, 07:08

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Kytkinpaneeli, löytyykö
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print
Author Topic: Kytkinpaneeli, löytyykö  (Read 4417 times)
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #20 on: 24.09.11, 11:29 »

Okei, nyt sellasta, että mihin/miten tommosen potentiometrin kytkentä tohon Leo Bodnar BU0836X-korttiin, kun ei oikein ohjeita pikasella vilkaisulla löytynyt? Voi olla, että jonkinlaiset kaasut tuohon värkkään.  Smiley

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #21 on: 24.09.11, 12:08 »

Kannattaa kyllä lukea ohjeet tarkkaan. Muuten tulee savut helposti kortista ulos. Kortissa on potikoille heti alkuun X ja Y-akselit vasemmassa yläkulmassa. Siitä alaspäin mahtuu lisää (Z, RX, RY, RZ, jne.).
Johtojen kytkentäjärjestys potikalta korttiin on myös tarkka, eli maa (=GND) tulee olla tarkasti oikeassa slotissa. Nim. itse potikasta savut ottaneena.  Wink

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #22 on: 24.09.11, 12:29 »

Meinasin juuri tulla kirjoittamaan, että löytyi noiden potikoiden pinnien tarkoitukset. Mutta kiitos taas, kokeilin äsken FSX:ää ihan potikka korttiin menetelmällä ja tosi hienosti pelaa tuo systeemi. Vielä tuo boxi on liimauksessa, mutta kun on valmis, niin varmaan jonkun kuvan tänne räpsäsen.  Wink

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #23 on: 24.09.11, 15:35 »

Joo, Bodnarin kortit on kyllä loistavia. Lähettele ihmeessä kuvia boxista, kun saat sen valmiiksi. Tuohon korttiin mahtuu tosi paljon kytkimiä, painonappeja ja potikoita
joten sen ympärille saa rakennettua jo melko toimivan 'kotiohjaamon'.  Smiley
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #24 on: 24.09.11, 19:32 »

Kotiohjaamokärpäsen pureman oireet alkavat yleensä toden teolla siitä hetkestä kun ensimmäisen oman kytkimen tai potikan saa simussa tekemään halutun toiminnon. Enemmän tai vähemmän aikuiset miehet istuvat liikuttuneina kääntelemässä laskutelinevipua ylös ja alas ja ihmettelemässä että kyllä se toimii ... Grin

//T

Samu Mäntyniemi
Offline Offline

Posts: 282
Date Registered: 08.05.10

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #25 on: 24.09.11, 20:23 »

Enemmän tai vähemmän aikuiset miehet istuvat liikuttuneina kääntelemässä laskutelinevipua ylös ja alas ja ihmettelemässä että kyllä se toimii ... Grin

Näin se vaan on. Eikä meinaa lentämisestäkään tulla enää mitään, kun sitä vipua pitää kokeilla aina vaan uudestaan... ja nautiskella kun perseenpäristin kumauttaa että telineet ovat taas ulkona Smiley

Osallistu maiseman luontiin:
1) http://www.youtube.com/watch?v=Q6CNXmmUaB4
2) http://osm2xp.com/

X-Plane 10 :
Vasen    : AMD Phenom II x4 965@3.74GHz/8GB/HD6970 22"/Win 7 Ultimate 64
Oikea     : i7 980x @4.6GHz /12GB/HD6970/22"+2x15"/Win 7 Ultimate 64
Keskellä : i7 2600K @4.5GHz /8GB/HD6970/22"/Win 7 Ultimate 64
Hannuuotila
Former member
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #26 on: 26.09.11, 09:13 »

Öh - mitä tuolla FSUIPC:lla saa simulaattoriin lisää, tai mitä se tekee? Googletin ohjelman, mutta tuo engklanti ei taivu kovin hyvin...

//Hannu
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #27 on: 30.09.11, 09:19 »

Eli suunnitelmat muuttuivat hieman ja päätin ensin toteuttaa pelkän kaasun, ei se nyt mikään kaunis ole, mutta toimiva ja yksinkertainen. Sisällä hammasrattailla välitetty liike sopivaksi 10k potentiometrille ja tuo musta osa on kansion kantta joka on maalattu kynäruiskulla mustaksi. Mustan kannen sisällä kitkaa tuomassa, sellaista tarraa jota käytetään tuolien ym. alla, leikattu arkista sopivaksi. Pistäkäähän kommenttia tuosta räpellyksestä. Smiley

[ attachment removed / expired ]

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #28 on: 30.09.11, 09:32 »

Hyvältä näyttää. Kannattaa tehdä silti vielä erikseen se viimeistelty versio laadukkaammista materiaaleista.

MIK:n OH-TWN:ssä on tehnyt hienosti kaasuvipujen kitkansäätö siipimutterilla ja pultilla.
Kaasuakselien välissä oleva muovi liukuu riittäävästi. Materiaalin saa leikattua suoraan muovisesta keittiön leikkuulaudasta:
http://mik.1g.fi/kuvat/Kerhon+kalusto/OH-TWN/DSC_4210.jpg/full
Samu Mäntyniemi
Offline Offline

Posts: 282
Date Registered: 08.05.10

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #29 on: 30.09.11, 10:10 »

hammasrattailla välitetty liike sopivaksi 10k potentiometrille ja tuo musta osa on kansion kantta joka on maalattu kynäruiskulla mustaksi.

Olisiko sinulla kuvia tuosta mekaniikasta? Millaisia hammasrattaita käytit?

Osallistu maiseman luontiin:
1) http://www.youtube.com/watch?v=Q6CNXmmUaB4
2) http://osm2xp.com/

X-Plane 10 :
Vasen    : AMD Phenom II x4 965@3.74GHz/8GB/HD6970 22"/Win 7 Ultimate 64
Oikea     : i7 980x @4.6GHz /12GB/HD6970/22"+2x15"/Win 7 Ultimate 64
Keskellä : i7 2600K @4.5GHz /8GB/HD6970/22"/Win 7 Ultimate 64
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #30 on: 30.09.11, 11:14 »

Jonkinverran on kai ainakin käytetty Kouluelektroniikasta ostettuja sarjoja. Tosi monipuolinen ja edullinen vaihtoehto.
http://www.kouluelektroniikka.fi/cgi-bin/shop.cgi?action=prodshow&usr=l2oa03m0ilcugh66srq00pg9i2&prodid=5542 000
« Last Edit: 30.09.11, 11:18 by O-P Pietila »
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #31 on: 30.09.11, 11:29 »

Käytetty tosiaan kouluelektroniikan osia ja juuri noita hammasrattaita mitä O-P jo tuossa linkittelikin ja tuolta ostin myös 3mm akselia, joka pienellä rattaiden porauksella oli sopivaa. Mekaniikasta ei valitettavasti kuvia, mutta tuo on niin yksinkertainen, että eiköhän ymmärrä ilman, eli potikka pikkurattaassa ja kaasuvipu isossa rattaassa.  Wink

Samu Mäntyniemi
Offline Offline

Posts: 282
Date Registered: 08.05.10

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #32 on: 30.09.11, 18:14 »

Mekaniikasta ei valitettavasti kuvia, mutta tuo on niin yksinkertainen, että eiköhän ymmärrä ilman, eli potikka pikkurattaassa ja kaasuvipu isossa rattaassa.  Wink

Heh, tämän suunnilleen arvasin Smiley

Lähinnä mietiskelen erilaisia akseleiden ja rattaiden/hihnapyörien kiinnitys- ja laakerointitapoja, jotka voisi toteuttaa minimaalisilla (puu)työkaluilla. Mielessä on FFB polkimien ja sauvan protoilua tuolla toisessa ketjussa pohdittujen ratkaisujen pohjalta. Kuvat kaikenlaisista puurakenteisiin värkätyistä mekaanisista ratkaisuista saattaisivat siis ruokkia mielikuvitusta.

Osallistu maiseman luontiin:
1) http://www.youtube.com/watch?v=Q6CNXmmUaB4
2) http://osm2xp.com/

X-Plane 10 :
Vasen    : AMD Phenom II x4 965@3.74GHz/8GB/HD6970 22"/Win 7 Ultimate 64
Oikea     : i7 980x @4.6GHz /12GB/HD6970/22"+2x15"/Win 7 Ultimate 64
Keskellä : i7 2600K @4.5GHz /8GB/HD6970/22"/Win 7 Ultimate 64
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #33 on: 30.09.11, 18:33 »

Tuli uuden kaasurakennelman aika, johon siis panostetaan nyt enemmän, kun on nyt päästy sinuiksi näiden hommien kanssa. Saisi vaan olla vähän enempi tilaa tehdä näitä, kuin tämä kerrostalon kylppäri ei ole mikään verstas. Päätin kierrättää tuon yhden potikan tuosta vanhasta kaasusta ja otin Samu sulle kuvan tuosta kaasusta purkuvaiheesta.  Smiley


[ attachment removed / expired ]

Ja tässä tämä uusin projekti, johon tulee siis alas näillä näkymin kaksi kaasuvipua ja ylös kytkimiä sun muita. Tuo ruuvimeisseli vain auttamassa tavoitemittojen saavuttamista. Tämä versio siis n. 25cm leveä, eli isompi kuin edeltäjänsä. Ja kitka tuotetaan varmaan O-P:n ehdottamalla tavalla, kiitos siitä.
[ attachment removed / expired ]

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #34 on: 30.09.11, 19:47 »

Tee kaasuusi tukevasta vanerista tms pohjalevy minkä saat kiinnitettyä pöydän reunaan, ja siihen kaasuvivusto esim. näin:



Sen jälkeen voit rakentaa kotelon ympärille. Kotelosta voit tehdä näin kevyemmän koska sen ei tarvitse kestää vivun vääntöä.

//T

Olli Hurme
Offline Offline

Posts: 5
Date Registered: 06.05.11

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #35 on: 30.09.11, 19:52 »

Kertokaas että onko tää Leo Bodnarin kortti sellanen että napit/vivut kiinni ja suoraan koneeseen? Vai pitääkö jotain ohjelmoida kun laittaa koneeseen?
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #36 on: 30.09.11, 20:10 »

"Kuva"

Missä kohtaa tuossa esimerkissä on potentiometri? Tuolla takana? Ja ajattelin tuota uutta kyllä vahvistella kaikkialta, mutta ihmeen hyvin toi edellinenkin kesti, ei aukeutunut laatikko käsivoimalla.  Smiley


Ja Olli, kortti on juuri sanomasi kaltainen, eli todella, siis todella helppo käyttää. Korttiin kytkimet ym. ja kortti koneeseen, jolloin se näkyy peliohjaimena windowsille. Tälläisellä ensikertalaisellakaan, ei pienintäkään ongelmaa ollut, suosittelen. Ainoa miinus, että pitää ostaa usb-piuha erikseen, mutta eipä se juuri vararikkoon aja.  Smiley

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #37 on: 30.09.11, 20:16 »

tuossa ei ole potikkaa, oli ajatuksen eka proto Smiley

TWN:ssä liike on viety työntötangolla liukupotikalle.

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #38 on: 30.09.11, 20:19 »

Tuomaksen kuva taas ihan loistava. Motonetista, Biltemasta, Hong Kongista tms. saat nuo kulmaraudat, ruuvit, yms. Osat vaan paperille ja kauppaan. Hintaa tulee ehkä sen yhden Mäkkäriaterian verran. Porakoneeseen saa kiinni tuollaisen "reikäterän" millä saa leikattua pyöreitä kiekkoja muovista ja puusta.
« Last Edit: 30.09.11, 20:28 by O-P Pietila »
Niklas Tähtinen
Offline Offline

Posts: 287
Date Registered: 16.08.11

WWW
Re: Kytkinpaneeli, löytyykö
« Reply #39 on: 03.10.11, 13:57 »

Nyt on tuota uudempaa kaasua tultu testailtu ja muuten toimii erittäin hyvin, mutta pitäisi saada sensitytiviä nostettua enemmän kuin FSX antaa myöten. Eli kun vähennän kaasua, niin virtual cockpitissä kaasu loikkaa 50%:sta 0%:tiin oudosti. Eli jos laitan kaasutikuista n. 5% tehoista niin simussa se näkyy 50% ja kun tuosta lähtee laskemaan tehoja niin ne pomppaavat noin parin millin liikkeellä nollaan.

Mitään kohinaa ei esiinny tuossa kalibroinnissa, eli kun klikkaan tuota "näytä raakadata" niin siellä kyllä numerot kasvavat täysin normaalisti, eikä hyppimistä esiinny. Mikä avuksi, yritetty X:ää ja ysiä, mutta sama juttu molemmilla. Toivotaan, että joku tuosta selkoa sai, kun aika vaikea tuo on selittää mitenkään järkevästi. FSUIPC:stä voi vissiin noita arvoja säätää yli simun omien min-max arvojen?  Smiley

Pages: 1 [2] 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1