X-Plane 9/10 maisemaa tekemään

(1/10) > >>

smä:
Tässä odotellessa voidaan porukalla vaikuttaa siihen, mille Suomi saadaan XP10:ssä näyttämään. Käsittääkseni tiestö ja vesistöt tulevat joka tapauksessa open street map:ista: http://www.openstreetmap.com jota kaikki voivat muokata. Rakennukset teiden ympärille generoi sitten algoritmi. X-Plane sivustolla kuitenkin luvataan, että version 9 lisäosat ja maisemat toimivat myös, joten rakennukset ja ilmeisesti myös metsät saadaan tuotua OSM:sta samalla työkalulla kuin nykyiseenkin versioon: http://osm2xp.com/

Rakennuksia löytyy valmiiksi generoituina tuolta http://osm2xp.com/ sivustolta, linkin global scenery takaa löytyy koko Suomen kattava aineisto Open Street Mapin kesäkuun tilanteesta. Sitä mukaa kun tuota sivua päivitetään, saadaan uudet rakennukset maisemaan mukaan. Jos ei jaksa odottaa, niin voi käyttää sivustolta ladattavaa työkalua itsekin.

Itse olen ryhtynyt lisäämään taloja vanhaan kotikaupunkiini, tänään sain tehtyä illan ratoksi Heikkilänkankaan ja osia Iinatista. Keskustaa olivatkin jo muut ehtineet melko hyvin mallintamaan.

X-Plane 9:ssä OSM:n rakennukset natsaavat melko hyvin yhteen FISD:in fotomaisemien kanssa. Tässä on linkki videoon, jossa näkyy OSM:n rakennuksia Helsingissä, alla taitaa olla pohjana Google Maps:

http://www.youtube.com/watch?v=vJPir93NiTs&feature=related

vipu:
Quote

-Plane 9:ssä OSM:n rakennukset natsaavat melko hyvin yhteen FISD:in fotomaisemien kanssa. Tässä on linkki videoon, jossa näkyy OSM:n rakennuksia Helsingissä, alla taitaa olla pohjana Google Maps:

http://www.youtube.com/watch?v=vJPir93NiTs&feature=related

Tuohan alkaa olemaan jo pelottavan kaunista, verrattuna fs2004/FSX 

Transisto:
Sceneryjen tarkkuus on silti toissijainen juttu. Tuli taas huomattua se Frascan simulla. Mahd. huono sää ja näkyvyys vaan päälle ja mittarilentoa treenaamaan. Siinä on enemmän haastetta.

smä:
Quote

Sceneryjen tarkkuus on silti toissijainen juttu. Tuli taas huomattua se Frascan simulla. Mahd. huono sää ja näkyvyys vaan päälle ja mittarilentoa treenaamaan. Siinä on enemmän haastetta.


Tuokin on ihan totta. Sitä huomaa toljottavansa ulos harmauteen eikä huomaakaan että on pilven pyörteissä jo 90 astetta kallellaan, jos ei muista siirtyä keskittymistä mittareihin heti kun näkyvyys katoaa.

Toisaalta hyvällä kelillä on mukava käydä katselemassa maisemia ja tuttuja paikkoja ilmasta käsin.

vipu:
Onko tässä perusideana se se että openstreet mapista käydään editorilla "kertomassa" karttaan jokaisen talon "kulmat" joltain alueelta.

Sen jälkeen ilmeisesti osm2xp generoi talon maisemaan sille annetun "talon kulmatietojen mukaan". 

Eli periatteessa jos kävisi koko kaupungin läpi, lopputuloksena olisi kaupunki jossa talot on oikeilla paikoillaan, mutta tlojen grafiikat on generoitu yleisesti.

Olenko oikeassa?

Navigation

Up one level

Next page