FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.10.17, 19:11

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print
Author Topic: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään  (Read 11834 times)
AriL Laine
Offline Offline

Posts: 93
Date Registered: 07.10.11

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #20 on: 02.11.11, 21:59 »

Vesialueet ei ole suomen osalta kunnossa XP9:ssä

Keskustan korttelit lilluu täten järkyttävän isossa vesivahingossa.


Tämän tiedon löysin:

The short answer is: we are using road/rail/powerline data for our road grid and coastline/lake/polygonal river data for water bodies.  This data replaces our use of TIGER and VMAP0 for those vector features.

Xp10:ssä tullaan käyttämään parempaa dataa tämän tiimoilta.
http://www.x-plane.com/blog/2011/04/osm-what-data-will-the-global-scenery-use/

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenom II 965, 8GB, Asus HD5850 VT, 3 x 22" LCD w/ Eyefinity Bezel Comp.
AriL Laine
Offline Offline

Posts: 93
Date Registered: 07.10.11

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #21 on: 05.11.11, 20:27 »

Päivitettyjä shotteja iso kasa.

XP9 Higres puustoa.

Tämä projekti menossa ja ajattelin heittää vähän shotteja miltä näyttää.

Viimeisenä shottipaketissa XP9:n vakiopuusto, Pystyy vertaileen laatua.

http://alaine.dy.fi/XP9_Highres_Trees.rar  Tongue

P.S. Aika mielenkiintoinen juttu on se, että nämä melkeinpä lisää FPS:ää, verrattuna vakioihin.  Shocked

-arska-
« Last Edit: 15.11.11, 15:20 by AriL Laine »

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenom II 965, 8GB, Asus HD5850 VT, 3 x 22" LCD w/ Eyefinity Bezel Comp.
Samu Mäntyniemi
Offline Offline

Posts: 282
Date Registered: 08.05.10

Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #22 on: 15.11.11, 16:42 »


Tämä projekti menossa ja ajattelin heittää vähän shotteja miltä näyttää.


Oikein hyvältä näyttää! Laitako myyntiin vai ilmestyykö fsnordic file libraryyn x-plane hakemisto?

Osallistu maiseman luontiin:
1) http://www.youtube.com/watch?v=Q6CNXmmUaB4
2) http://osm2xp.com/

X-Plane 10 :
Vasen    : AMD Phenom II x4 965@3.74GHz/8GB/HD6970 22"/Win 7 Ultimate 64
Oikea     : i7 980x @4.6GHz /12GB/HD6970/22"+2x15"/Win 7 Ultimate 64
Keskellä : i7 2600K @4.5GHz /8GB/HD6970/22"/Win 7 Ultimate 64
AriL Laine
Offline Offline

Posts: 93
Date Registered: 07.10.11

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #23 on: 15.11.11, 17:34 »

Tämä teksturointi liittyy vasta OSM-datan natural=wood tagiin. Lisää tulossa sit tuohon landuse=forest tagiin. Eli forest tulee olemaan sit sellaista metsää jota ollaan totuttu näkemään tuolla kaupunkien ulkopuolella.  Havupuuvoittoista jne.  Luultavaa on että tästä tulloopi täysin iliimanen judenssi. Kunhan saadaan suomeen ns. suomalainen puusto.  thmbup

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenom II 965, 8GB, Asus HD5850 VT, 3 x 22" LCD w/ Eyefinity Bezel Comp.
AriL Laine
Offline Offline

Posts: 93
Date Registered: 07.10.11

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #24 on: 23.01.12, 20:51 »

Leikin vähän objecteilla ja muuttelin katuvalojen valaistusta. Nyt pitää vielä keksiä, miten saadaan autogenin lamppuihin sama valaistus.

Lamppujen halo-efekti muutettu häivytetyksi. Ei näy lampun yläpuolelle ollenkaan. Taustalla näkyy autogenin lamppuja joissa pyöreä pallo halo-efektinä.


http://www.zshare.net/download/98895039586926a1/

-arska-

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenom II 965, 8GB, Asus HD5850 VT, 3 x 22" LCD w/ Eyefinity Bezel Comp.
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: X-Plane 10 maisemaa tekemään
« Reply #25 on: 04.02.12, 12:32 »

Maisemaobjektipaketti OpenSceneryX v.2.0 on nyt julkaistu. Mukana pieniä lisäyksiä ja optimointia X-Plane 10:lle. Release Notes.
AriL Laine
Offline Offline

Posts: 93
Date Registered: 07.10.11

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #26 on: 11.02.12, 22:21 »

Alotin tossa 2 viikkoa sitten EFHK:n Xplanelle. Koitan vääntää kaikki objectit tonne. Nyt takana seuraavanlainen duuni..

http://forums.x-plane.org/index.php?showtopic=56928&st=0&gopid=629336&#entry629336

Tästä on hyvä jatkaa.

 Tongue

-arska-

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenom II 965, 8GB, Asus HD5850 VT, 3 x 22" LCD w/ Eyefinity Bezel Comp.
Tuomas Kuosmanen
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #27 on: 12.02.12, 19:16 »

Alotin tossa 2 viikkoa sitten EFHK:n Xplanelle. Koitan vääntää kaikki objectit tonne. Nyt takana seuraavanlainen duuni..

http://forums.x-plane.org/index.php?showtopic=56928&st=0&gopid=629336&#entry629336

Tästä on hyvä jatkaa.

 Tongue

-arska-

Noi on vähän pöljiä ku ei tuolta foorumilta voi ladata mitään liitetiedostoja jos ei ole rekisteröitynyt sinne. Pistä vaikka johonkin galleriaan?

Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #28 on: 12.02.12, 19:42 »

...Tästä on hyvä jatkaa.

Kaino pyyntö täältäkin. Jos paketti sisältää vain valokuvia, laita ne jakoon sellaisenaan Picasaan tai vastaan ilmaispalveluun. Tai tänne tai X-Plane.orgin kuvaosastolle. Ei varmasti olla ainuita jotka jättävät tällaiset turhat paketit lataamatta ja avaamatta, varsinkin rarrilla pakatut.

Niin minä odotan WED v.1.2:n ilmestymistä ja dokumenttien päivitystä ennen kuin alan tuumailla X-Plane 10 rakennuspuuhia. Odotusaika on kulunut hyvin OpenStreetMapin paikallisia tietoja päivitellessä…
AriL Laine
Offline Offline

Posts: 93
Date Registered: 07.10.11

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #29 on: 12.02.12, 21:09 »

Pitää jatkossa varmaan heittää omalle palvelimelle shotit ja paketit  thmbup

-arska-

P.S. Malttakaa sen verran kirjautua sisään ja imasta paketti.. Ei ole iso asia.  Cool

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenom II 965, 8GB, Asus HD5850 VT, 3 x 22" LCD w/ Eyefinity Bezel Comp.
AriL Laine
Offline Offline

Posts: 93
Date Registered: 07.10.11

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #30 on: 22.02.12, 17:43 »

Pukkaa jostain syystä tällaista tuleen .

Helsinki Airport Hotel vaimikäseli, vaimissäseoli.

http://kuvauppi.fi/l/7722E00E-F340-6297-988D-49703EB7FBDF

Pikkuhiljaa EFHK valmistuu.  Tekstuureista vaan alkaa oleen pulaa.

-arska-

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenom II 965, 8GB, Asus HD5850 VT, 3 x 22" LCD w/ Eyefinity Bezel Comp.
Mikko Westerlund
Offline Offline

Posts: 908
Date Registered: 18.09.01

Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #31 on: 23.02.12, 17:22 »

Pitää jatkossa varmaan heittää omalle palvelimelle shotit ja paketit  thmbup

-arska-

P.S. Malttakaa sen verran kirjautua sisään ja imasta paketti.. Ei ole iso asia.  Cool

Olen nyt jo rekisteröitynyt varmaan viidelle kymmenelle eri foorumille, vain koska foorumeista tehdään nykyään suljettuja. Ei jaksa rekisteröityä taas uudelle vain saadakseni uteliaisuuteni tyydytettyä. Nytkin kyse oli vain yhdestä kuvasta.

Asus P8Z68 Deluxe, Intel i7 2600K 3,4Ghz, 16Gb 1600MHz, Asus ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5, 21" BenQ, Win7@SSD, FSX, P3DV2, P3DV3
AriL Laine
Offline Offline

Posts: 93
Date Registered: 07.10.11

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #32 on: 24.02.12, 21:49 »

Vai niin.   Wink

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, AMD Phenom II 965, 8GB, Asus HD5850 VT, 3 x 22" LCD w/ Eyefinity Bezel Comp.
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #33 on: 25.02.12, 20:09 »

minä odotan WED v.1.2:n ilmestymistä...

Niin WED 1.2 dp1 ensimmäinen ennakkoversio on nyt saatavilla. Ei ole ehkä vielä sovelias jokapojan työkaluksi mutta voi sillä jo tyypit ottaa.

[ attachment removed / expired ]
Marko Svärd
Offline Offline

Posts: 17
Date Registered: 27.11.10

Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #34 on: 12.04.12, 20:42 »

Tämä openstreetmap juttu tuntui niin mielenkiintoiselta että pitihän sitä kokeilla. Nappasin tampereen keskustasta palasen ja onnistuin sen jopa laittamaan simuun (xplane10).  Huomasin että sehän näyttä vallan hienolta. Tästä sitten tietenkin nälkä kasvoi kun löysin koko suomea koskevan paketin. Se ei tunnu toimivan niin hyvin koska tampereelle tuli vain harvoja talorykelmiä, turkuun ja helsinkiin näytti pikaisella testauksella taloja tulevan mukavasti. Onko muilla samaa ongelmaa tampereen suhteen, vai enko vain osaa?
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #35 on: 13.04.12, 11:16 »

Onko muilla samaa ongelmaa tampereen suhteen, vai enko vain osaa?

Kuten monen muunkin kaupungin kanssa, Tampereen OSMapiin ei ole vielä merkitty kaikkia rakennuksia. Usein alueelta puuttuvan luvallisen ilmakuvan takia. Eli rakennuksia ei näy X-Planessa, koska niitä ei ole OSM:ssäkään. Mutta jos rakennukset ovat varmasti OSM:ssä, vika viittaisi käyttämääsi vanhentuneeseen karttatiedostoon tai X-Planen renderöintiasetuksiin. Uusimman päivittäin vaihtuvan koko maan pbf-karttatiedoston saat Geofabrikista. Näytäpä sitä OSM2XP:lle ja kokeile uudelleen.

Jos mahdollista, käy tekemässä kierros Kuopion yllä. Siellä pitäisi olla rakennukset kohdallaan paitsi ihan eteläisissä kaupunginosissa.
Marko Svärd
Offline Offline

Posts: 17
Date Registered: 27.11.10

Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #36 on: 13.04.12, 14:10 »

Kyllä kuopio on täynnä osm rakennuksia simussa. Simun asetuksista talot ja puut on asetettu maximi asetukselle.  Finland paketti minkä imuroin oli päivätty 12.4.2012 eli varsin tuore. Tampereella on osm talot määritetty ja simukin ne näyttää kun kokeilin aluksi pientä palaa keskustaa. Tämä koko suomi sitten ei jostain syystä minulla tamperetta piirrä kuin korttelin sieltä täältä. Täytyy jatkaa yrittämistä ja kokeilla pystyykö tuota täydentämään pienillä tilkuilla. Harmittavan pieniä paloja voi tuosta kartasta itse suoraan ladata.
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #37 on: 13.04.12, 15:06 »

Kyllä kuopio on täynnä osm rakennuksia simussa...

OK. En nyt pääse kokeilemaan mutta muistan tehneeni pari kierrosta Tampereen yllä rakennusten ollessa maisemassa mukana ja ruudunpäivitysnopeus laski selvästi. Eli ainakin se rohmuaa resursseja. Mutta niin taisi käydä Malmillakin… Jos vaikka (näyttiksen) muisti loppuu kesken ja ohjelma alkaa valikoivasti näyttää kohteita? Kokeile pudottaa asetuksista muiden yksityiskohtien määrää ja katso miten käy. Varsinkin autojen määrää kaduilla. Ei nyt tule heti mieleen, mistä moinen käytös johtuu.
Marko Svärd
Offline Offline

Posts: 17
Date Registered: 27.11.10

Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #38 on: 13.04.12, 16:08 »

onko sinulla käytössä xplane10?  Näyttiksen muistin loppumiseen en ihan heti usko(3gb) Täytyy tutkailla asiaa vielä enempi, ainakin joitain openscenery polkuja oli jo oletuksena väärin.
Marko Svärd
Offline Offline

Posts: 17
Date Registered: 27.11.10

Re: X-Plane 9/10 maisemaa tekemään
« Reply #39 on: 13.04.12, 18:10 »

pala kerrallaan sain täydennettyä tuota koko suomea koskevaa filua ja hyvin toimii. Herää epäilys että tuo joka päivä päivittyvä filu sisältää silti vanhempaa dataa kuin mitä itse saa napattua suoraan osm kartalta
Pages: 1 [2] 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1