FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.04.19, 04:50

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma  (Read 1800 times)
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« on: 05.11.11, 19:21 »

Yritänpäs tässä kuumeisesti tyrkkiä Wilcon Airbussiin reittiä efhk-efou..ja cycle 111 pitäis olla ladattuna.
RouteFinder kertoo reitiksi EFHK SID PIVAK UP854 PIVOR UT95 UPMOT STAR EFOU.

1. Tarkoitus olis lähteä kiitotieltä 04R.. Jo Sid:n valinta tuottaa ongelmia... Airbussin MCDU tarjoaa seuraavia vaihtoehtoja:
ELPE2C, ROLA1S, VETU1C ja XELA2C. ..Mistä saan selville mihin suuntaan reitit vievät?..Airport Chartista ei ollu apuja

2. Kokeilin syöttää reittiä ja valitsin umpimähkään XELA2C ja jatkoin naputtelemalla PIVAK...sitten yritin monella eritavalla jatkoreittiä... UP854. PIVOR  josta viestiä NO data Base..Jätin U:n pois ja taas sama tulos...eli en saanu reittiä jatkumaa ..en kirveelläkään. Tässä vaiheessa lento katkes aiemmin, kun siltä kuuluisalta päättömältä kanalta...ja nyt tässä kärvistelen frustraation ja itsesäälin kourissa...Onko laitteessa vai äijän ymmärryksessä vikaa..??
Tän himmelin mukana on kyllä tutoriaali, mutta kun siinä on mallinnettu vain lentoyhtiön reitti..niin eipä ole apuja tässä vaiheessa.
Viitsiikö joku avittaa hölömövä?

yst. Jussi
Lauri FIN918
Former member
Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #1 on: 05.11.11, 19:32 »

1. : IVAO.FI:n sivuilta löysin tämän taulukon Smiley.

[ attachment removed ]

2. En tiedä auttaako, mutta kokeile ensin täytttää init sivu sitten syöttää reitti ja vikana sid Wink.

T: Lauri

E: Kai syötit UP854/PIVOR muodossa PIVAK:n sisään? = Avaat PIVAK:n painamalla sitä ja jonnekkin alas oikealle UP854/PIVOR
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #2 on: 05.11.11, 19:39 »

Ja 2.

Aloitat PERF sivultaja täytät ne. Kun olet lähtö- määräkentän siihen FMC:hen laittanut siirry sivulle F-PLN  sen jälkeen näppäilet siihen sen reitin ekan pisteen (PIVAK) ja sen jälkeen klikkaat siitä pisteestä (PIVAK) ja aukeaa sivu jonka oikeassa laidassa on teksti VIA/TO [___/___] jos en väärin muista ja siihen laitat sitten sen UP854/PIVOR ja jatkat seuraavan väylän kohdalla ym. tavalla.

Henkka

Tero H Nylund
Offline Offline

Posts: 472
Date Registered: 18.11.10

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #3 on: 06.11.11, 09:23 »

Juu eli, aloitat homman INIT sivulta. Laitat R1 From/To niin EFHK/EFOU Sitten R2 Varakenttä Siitä sitten Korkeus lennon numero jne ja painat ALING IRS. sitten siirryt INIT2 sivulle joka toimii vain moottoreiden ollessa pois päältä. INIT2 laitat polttoaineet jne. Tämän jälkeen siirryt FPLAN sivulle ja klikkaat EFHK ja laitat next waypoint kohtaan PIVAK. tämän jälkeen EFHK PIVAK ja EFOU ovat muuttuneet oransseiksi ja näytön alas ilmestyy tekstit INSERT ja CANCEL (en muista kaikkia välttämättä ulkoa mutta kyllä sä tajuat kun katot sitä FMGCtä. Eli siis INSERTtiä ei välttämättä tarvitse painaa koska sen voi tehdä sen jälkeen kun plaani on syötetty. Tämän jälkeen klikkaat PIVAKkia ja laitat siihen VIA/TO kohtaan UP854/PIVOR sitten painat PIVORia ja laitat sinne taas VIA/TO kohtaan UT95/UPMOT. Tätä teet kunnes oot koko reitti on syötetty. Siellä taitaa olla aina tuo Flight Plan Disconiunity (tai jotain sellaista  Grin) poistat sen ja painat INSERT. Tämän jälkeen jos lennon johto ei ole paikalla valitset jonkun näistä lähtöreiteistä ellei jotain rajoitusta ole olemassa. Lähtöreitin syötön jälkeen Vaihdat PFDlle PLAN moodin ja nuoli näppäimiä käyttäen tarkastat plaanin. Jos plaani näyttää asialliselta on plaani valmis. Sitten siirryt PERF sivulle ja laitat sinne V1, VR, V2, FLEX, Laipat 1/1 tai 2/2 painosta kiitotien pituudesta jne. Riippuen. Nyt pitäis olla FMGC lento valmis. Viisaammat korjatkoot jos jotain meni väärin.  Smiley
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6401
Date Registered: 27.10.01

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #4 on: 06.11.11, 09:51 »

Vielä kun Tero panostat tuohon kirjoitusasuun sen verran, että tuosta saa jotain selvää ja kirjoitusvirheitä ei ole jokaisessa lauseessa noin paljoa.

04R SID kartta https://ais.fi/ais/eaip/aipcharts/efhk/EF_AD_2_EFHK_04R_SIDR.pdf

TMA kartta https://ais.fi/ais/eaip/aipcharts/efhk/EF_AD_2_EFHK_ARC.pdf

Noista saa hyvän kuvan, mikä SID valitaan.
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #5 on: 06.11.11, 10:17 »

Kiitos teille. Kun  taas repee simulle aikaa..kokeilen.
yst.jussi
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #6 on: 07.11.11, 18:53 »

Menköön tähän samaan ... Nyt ilmeni sellainen ongelma, ettei configurator toimi..Huh Bussia ei saa cold&dark tilaan mitenkään.
bussi on moottorit tulilla portilla ja kun yritän sammuttaa niitä hiirellä klikkailemalla sammutusvipua.. ei tapahdu yhtikäs  mitään. Joskus on toiminut, mut nyt ei...voi herran pieksut rouvan jalassa...että onpi turhauttavaa. Olen asentanut bussin pariinkin kertaan uudelleen...järjestelmän valvojana... ( win 7 64 bit)ja sen jälkeen ajanut vielä Ccleanerillä rekisterijämät puhtaaksi...mutta ei apuja.
Onko kenelläkään apuva tähän surkeuteen???
yst.jussi
Lauri FIN918
Former member
Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #7 on: 07.11.11, 18:55 »

Menköön tähän samaan ... Nyt ilmeni sellainen ongelma, ettei configurator toimi..Huh Bussia ei saa cold&dark tilaan mitenkään.
bussi on moottorit tulilla portilla ja kun yritän sammuttaa niitä hiirellä klikkailemalla sammutusvipua.. ei tapahdu yhtikäs  mitään. Joskus on toiminut, mut nyt ei...voi herran pieksut rouvan jalassa...että onpi turhauttavaa. Olen asentanut bussin pariinkin kertaan uudelleen...järjestelmän valvojana... ( win 7 64 bit)ja sen jälkeen ajanut vielä Ccleanerillä rekisterijämät puhtaaksi...mutta ei apuja.
Onko kenelläkään apuva tähän surkeuteen???
yst.jussi

Oletko configuratorin vienyt järjestelmän valvojana? Itselläni piti valita ilman järjestelmän valvojaa ja järjestelmänvalvojan kanssa se configuratior, että toimi Wink.
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #8 on: 07.11.11, 19:39 »

Oletko configuratorin vienyt järjestelmän valvojana? Itselläni piti valita ilman järjestelmän valvojaa ja järjestelmänvalvojan kanssa se configuratior, että toimi Wink.

Joo kokeilin ja... nje rabota...ei minkäänlasita vaikutusta..?
yst.jussi
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #9 on: 08.11.11, 18:38 »

Omituista nyt se sitte toimii hiiren avulla...se moottorien sammutus, mutta configuraattoria ei saa toimimaan.
Yritin syöttää reittiä  ohjeidenne mukaan  " Tämän jälkeen klikkaat PIVAKkia ja laitat siihen VIA/TO kohtaan UP854/PIVOR"..mutta eipä tapahdu mitään..AWY/WPT MISHMATCH...
Mikähän tässä nyt sitte mättänee...??
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #10 on: 09.11.11, 19:33 »

Onko uusi navdata asennettu? PIVOR oli ennen pelkkä VOR-piste reitillä eli vanha muoto olisi UP854/PIR

Muutin reittiä UP854/PIR ja jatkoikin siitä jalkojaan....eli  mikäs tässä nyt on pielessä... ymmärrykseni lisäksi... koska  olen ladannut Navigraphilta  cycle 111:n  jakäsittääkseni myös ajantasalla oleva navdatankin...jaah nii  mistäs sen vois vielä varmistaa...eli mihin se mahdollisesti asentuu simussa?
yst. jussi
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1640
Date Registered: 18.08.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #11 on: 09.11.11, 19:36 »

mistäs sen vois vielä varmistaa...eli mihin se mahdollisesti asentuu simussa?



FMC:n IDENT sivulta.

Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #12 on: 09.11.11, 19:47 »

Ei saatavana...tämän kanssa sitä saa harmaita täitä.  Cockpit-tilassa mittareiden paikalla on tyhjät reijät niin, että plata näkyy kauniisti.
Olen nyt asentanut bussin muutamaan kertaan uudellen, mutta ei tunnu avittavan asiaa. Olen alunperin sijoittanut simun ihan omalle osiolleen kiintolevyssä...Mahtaako kenellälläkään olla Wilcon tuotteista samanmoisia kokemuksia ja neuvoa siitä miten sen saa pelaamaan...suatanak..rahakin on mokomasta pitäny maksaa.
Tai voihan se syy olla tässä win 7 64 bit. käyttiksessäkin???
yst. epätoivoinen
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3072
Date Registered: 12.01.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #13 on: 09.11.11, 20:01 »

Asennustiedosto saattaa olla korruptoitunut. Lataapas tuote wilcolta uudesta,n, ja asenna sitten.

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA PRG BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #14 on: 10.11.11, 18:38 »

Asennustiedosto saattaa olla korruptoitunut. Lataapas tuote wilcolta uudesta,n, ja asenna sitten.

Kiitos...onnistui muut paitsi se helevatun configurator...ei toimi ei..
yst.jussi
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3072
Date Registered: 12.01.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #15 on: 10.11.11, 18:42 »

Mikäs siinä configuratorissa on vikana?

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA PRG BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #16 on: 10.11.11, 19:01 »

Mikäs siinä configuratorissa on vikana?

Ei toimi....ilmoittaa  vain, ettei bussia ole asennettu systeemiin
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 407
Date Registered: 10.02.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma [RATKAISTU]
« Reply #17 on: 13.11.11, 16:12 »

No ny se toimii...configurator jne. Piti vain asentaa koko p..ka jälleen uusiksi...järj.valvojana ja toimii ainoastaan järj.valvojana???....Pääasia että toimii
Kiitos kaikille avustaneille
yst.jussi
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3072
Date Registered: 12.01.09

Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #18 on: 13.11.11, 16:52 »

Joosiis noita softia kannattaa (ja oikeestaan pitää) ajaa järjestälmänvalvojana, muuten niiden toiminta ei oo taattua. Thanks to Microsoft.

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA PRG BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Lauri FIN918
Former member
Re: WILCON Airbussin MCDU reitin syöttöonkelma
« Reply #19 on: 22.11.11, 07:58 »

En ymmärrä missä vika(onko edes vika) mutta ennen kuin ostin tuon evolution 1:sen, niin Airbussi sano aina mun syöttämät V1, VR ja V2. Mutta kun  asensin evon, niin se ei sano enää mitään... Onko tämä joku bugi vai normi juttu?
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1