Hampurilaisravintoloista McDonalds ym

(1/2) > >>

lallusi1:
Luin tuossa Hesburgerin perustajan elämäkertaa, jonka oli joku muu kirjoittanut. Siinä oli pieni virhe kohdassa, jossa sanottiin, että Suomessa toimi McDonaldsin rinnalla jonkin aikaa Burger King. Tosiasiassa Burger King toimi Suomessa noin v. 1983-84 ennen McDonaldsia. Tampereen keskustorin talon kulmassa oleva McDonalds (avattu joulukuussa 1984) on tosiasiassa entinen Burger King. Noin 1983 velloi Tampereella jupakka, kun Burger King remontoi vanhan apteekin (nimeltään Ensimäinen Apteekki?) hampurilaisravintolaksi. Sitten Burger Kingin nuori Suomen johtaja saikin McDonaldsin  oikeudet ja Tampereen ravintola muuttui Suomen ensimmäiseksi McDonaldisiksi joulukuussa 1984. Kävin alkuvaiheessa katsomassa onko sisustassa vaihdettu Burger Kingin tuolimalli McDonaldsin tuoliin . Ei ollut vaihdettu, ravintolassa oli alussa Burger Kingin tuolit. Burger King toimi myös ainakin Helsingissa Kaisaniemessä Pukevan tavarataloa vastapäätä toisessa kerroksessa. Burger Kingin toiminta Suomessa lakkasi, Forumissa avattiin Helsingin ensimmäinen McDonalds vuonna 1985 Tampereen toimipisteen jälkeen. Netistäkin löytyy tuosta historiasta nykyään tietoa. 

lallusi1:
Quote

"Huomasitko muuten että v. 1978 Alahärmän Union muuttui Essoksi mutta baaria ei tullut siihen. Mikäs Esso se sellainen on missä ei ole baaria ollenkaan?"

Ainakin nuo hampurilaispaikat ovat jonkinlainen ilmiö nykyään, Burger King avasi Helsingissä hiljattain isona media-ilmiönä.

tequila:
Kertoiko se Hesen elämäkerta kuka oli se seinäjokinen yrittäjä joka omisti välillä muutaman vuoden ajan Hesburger-ketjun kunnes Hese osti sen takaisin?

horo2533:
Quote

Kertoiko se Hesen elämäkerta kuka oli se seinäjokinen yrittäjä joka omisti välillä muutaman vuoden ajan Hesburger-ketjun kunnes Hese osti sen takaisin?

Ettei nyt mene sekaisin Salmelan Hese ja Rabben Kotipizza?

jsh040971:
Quote

Ettei nyt mene sekaisin Salmelan Hese ja Rabben Kotipizza?Kylläsehese olijoka myytiinja ostettiintakaisin. kotipizzaon ollut samoissaomistuksissa ihanviimeaikoihin asti.muistaakseninkotipizzan ostajissa olieräskim hanslin joka  on entinendonaltsin maajohtaja. tämä muistin mukaan...

Navigation

Up one level

Next page