FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.10.17, 02:27

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Mittariston teko näytöstä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 3 [4] Reply Print
Author Topic: Mittariston teko näytöstä  (Read 11480 times)
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #60 on: 02.04.13, 05:51 »

Asiallista settiä!

Yksi asia mistä ei kai tällä foorumilla ole koskaan ollut keskustelua on LCD-näytön muokkaus. (en ainakaan muista)
Harrin aikaisemmin postaama kuva kertoo yleisestä ongelmasta missä LCD-näyttö tulee mittaripaneelin fyysisten mittojen ja varsinkin pyöreän kulman yli.
Cessna 172:n paneelissa ohjausakseli menisi lisäksi "läpi" mittarinäytön.

Onko kenelläkään tietoa pääseekö "savu" ulos /hajoaako LCD-näytön koko kuva jos esim. ohjaus-akselille tekisi näyttöön jotenkin reiän tai kuvassa olevan
osan näyttöä saisi jotenkin purettua tai leikattua pois? Ilm. näytön takana on heti elektroniikkaa, piirilevyjä, tms. mikä estää tälläisen kannibalisoinnin?

[ attachment removed / expired ]
Jari Kaskelin
Offline Offline

Posts: 137
Date Registered: 13.10.08

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #61 on: 02.04.13, 08:38 »

Olen nähnyt nestekidenäyttöjä jotka toimivat osittain vaikka näytön lasi on halki.

Matriisinäytössä ohjaussignaalit kulkevat kai yleensä näytön lasilevylle toisesta pysty- ja vaakareunasta, joten näiden vastainen kulma on vähiten kriittinen kohta näyttöä. Jos olisi jokin todella hellävarainen tapa leikata näytöstä kulma pois niin homma voisi onnistua. Leikattua näyttöa ei saa myöskään puristella jottei nestekidemateriaali pursuile ja lasien välinen etäisyys muutu (lieneekö mahdollista?). Leikattu kohta pitää lopuksi vahvistaa ja sinetöidä vaikkapa epoksilla.

Aukon teko keskelle näyttöä pimentäisi takuuvarmasti sen osan lasia jonka matriisijohtimet kulkevat aukon kohdalta. Lisäksi reikää tehdessä lasin alle ei saisi syntyä painetta jottei nestekidemateriaali puristuu ulos.

Minulla on sellainen epäilys, että nuo vain osittain hajonneet LCD-paneelit ovat olleet ns. passiivimatriisityyppiä. Passivimatriinäyttöjen kuvan laatu ei ole riittävä simukäyttöön (surkea kontrasti). Vähääkään laadukkaampien näyttöjen lasilevyssä on mm. transistoreja ja kuvittelisin että niistä ei voi leikata palaa pois rikkomatta koko näyttöä (suuri riski tahattomille oikosuluille).

Vaikka paneelin saisikin leikeltyä, niin näytön taustalla sijaitseva näytönohjauselektroniikkaa saattaa osua poistettavaan kohtaan. Johtimia on tuhansia joten elektroniikan siirto ei tule kyseeseen. Viimeinen, ehkä helpoiten ratkaistava ongelma on tasainen valaistus vielä modauksen jälkeenkin.
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #62 on: 02.04.13, 09:10 »

Kiitos vastauksesta. Helpoin tapa siis olisi edelleen yhdistää LCD-näyttöjä ja servo-mittareita. Ohjainakselin päälle jäävän osan 6-packin saisi mahtumaan yhteen LCD-näyttöön
ja loput sivuille jäävät mittarit servo/stepper-motor tekniikalla.

Toinen vaihtoehto olisi käyttää kolmea erikokoista ja erillistä LCD-näyttöä. Esim. näin:

[ attachment removed / expired ]
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #63 on: 05.04.13, 11:12 »

Tai kahdella?

[ attachment removed / expired ]

Polttoainemäärän mittarit jotka tuossa diesel-konversiossa ovat noissa alareunan ledivalomittareissa eivät mahtuisi vasemmalle näytölle, mutta ne voinee tehdä ihan helposti servoilla näytön alle tai siirtää ne oikealle puolelle paneelia ja laittaa sinne lisää monitoria jos haluaa lisää avioniikkaa.

//Tuomas




O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #64 on: 05.04.13, 11:54 »

Salpauslennon simussa ratkaisu on tehty just vähän tuohon tyyliin.
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #65 on: 05.04.13, 17:18 »

Tai tuossahan kannattaisi tehdä sit oikea näyttö jollain 20-tuumaisella tms niin saa avioniikkaräkin samaan syssyyn tehtyä.


Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #66 on: 10.04.13, 10:13 »

Asiasta ja asian vierestä tuli mieleen kun oman paneelin työt nyt piirustus tehty 1x1, Vanerilla reikälevy valmis,
kysymys 1. mistä kuvat/tarrat kaikkien kytkimien teksteihin ?
Googletin paneelin kuvia (cessna 172) muttei msisään tunnu löytyvän paneelin kuvaa mistä näkyisi kunnolla kytkimet ja tekstit,
Millä olette tehnyt tarrat ?
kuvia?
mittasuhteita, Tekstin koko eripaikoissa yms?

Ajatuksena printata paneeliin nuo tekstit kaikki myös aitouden tuntumaa lisämään.

Miten saisi ns,encoderin mittarien nuppeihin, Eli väliaikaisesti vaikka ensin painonapit up/down ja miten toteutettu kun itsellä ei ainakaan näppiksellä saa valittua mittari+nappi 1=up/ 2=down.Eri mittarien nupeille ?
Vai onko näppiksellä komento muttei vain löydy fs9 näppäinkomentolistasta ?
Printtasin juuri listan cd:ltä ulos. Instrument commandissa ole kuin resetointi ja nuo increase/decrease selections, Ja ne ei toimi  =/- napit.

O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #67 on: 10.04.13, 10:38 »

Joku tälläinen tarrapaketti (Googlesta hakusanoilla Cessna 172 decals tai Cessna 172 placard)
http://www.chiefaircraft.com/aircraft/decals-placards/interior-placards/mdy-cik-002.html

Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #68 on: 10.04.13, 14:01 »

Joo mutta oli niin huonolaatuinen kuva ettei saanut kopioitua ja muokattua+printattua mitään oikeankokoisena Sad
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #69 on: 10.04.13, 16:52 »

Joo, ei ollut tarkoituskaan tarjota mitään ilmaista linkkiä valmiisiin painokuviin. Price:  $50.00
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #70 on: 10.04.13, 18:15 »

Heh, No joo , Kiitos ny kumminkin Smiley
Löysin sit googlen kuvahaulla joitakin kuvia mitkä saan printtailtua ja scaalattua tuohon paneelin päälle real koossa. niissä sit nuo tekstit.
Kunhan nyt kyselen kaikesta tämmösenä aloittelevana simuilijana.

seuraava onkin vaikeempi,eli kytkimet ja napit tuon links2inout:in kautta toimimaan tai joku muu halpa keksintö.
Tein jo koekortin valmiiksi ja kytkin 10 kytkintä ja 6 lediä, Kaikki toimii kortti-arduino-pc keyboard,

Vaan ei vielä selkoa miksei fs9 softan paneelissa tapahdu mitään tai toisinpäin paneelista ei kortti tee mitään.

Mutta se toiseen ? ketjuun sitten kai.

Näin se eteneee munkin rojecti hiljakseen.
thmbup
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #71 on: 23.04.13, 09:55 »

Alkoi uudelleen näitä lueskellessa kiinnostamaan tuo explane panel juttu, Kun katselin youtubet sen toiminnasta, mutten tajunnut yhtään mitään siitä,Onko tuo windowsille vai vain fsx:ään ? ja
saako siirrettyä mittarit omaan ruutuunsa yms. missä ohjelma ja mihin asennetaan ?
Ymmärsin että tuo on android/nokia puhelimille ainakin,mut ei ole semmosia puheelimiä Smiley Ja Mikä on QT :O miten tuon saa windows 7 koneelle ja asennettua ja toimimaan jopa :O HuhHuh

ja arduino vaivaa edelleen kytkimet men liimatessa rikki niin ei pääse kokeilemaan edes,Takapakkia tulee joka suunnalta nyt Sad
Kellään tuohon arduinoon hyvää ino/pde softaa jolla sais kytkimet ja valot vaikka fsuipiin kun nyt sellanen rekisteröitynä koneessa.

Meni vähän "liukuvaksi"tuo mun päätös olla maksamatta mistään Smiley no kun hyviä juttuja niistä kannatanee maksaakin Cheesy

Aika vaikeeta näin aluksi tämä homma kun ei ymmärrä kaikkea ja softapuolta etenkään Smiley
Mut josko täällä lueskelemalla oppis ja kysymällähän saa neuvoa (niin se iskäkin aikonas opetti et , Kysy et voi kaikkea itse opetella ja oppia heti)
« Last Edit: 23.04.13, 10:22 by Matti Virta »
Ville Ranki
Offline Offline

Posts: 86
Date Registered: 23.11.10

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #72 on: 25.04.13, 10:33 »

Alkoi uudelleen näitä lueskellessa kiinnostamaan tuo explane panel juttu, Kun katselin youtubet sen toiminnasta, mutten tajunnut yhtään mitään siitä,Onko tuo windowsille vai vain fsx:ään ? ja
saako siirrettyä mittarit omaan ruutuunsa yms. missä ohjelma ja mihin asennetaan ?
Ymmärsin että tuo on android/nokia puhelimille ainakin,mut ei ole semmosia puheelimiä Smiley Ja Mikä on QT :O miten tuon saa windows 7 koneelle ja asennettua ja toimimaan jopa :O HuhHuh
Moro,

Tuon saa windowsille ja pitkälle listalle muita käyttiksiä. Ainoa (tällä hetkellä) tuettu simu on X-Plane. Tällä hetkellä kukaan kehittäjistä ei käytä windowsia joten windows-versiota ei ole ladattavissa ennenkuin joku tekee käännöksen (vartin homma jos osaa).

Tavoite olisi saada kaikki versiot ladattaviksi, vapaaehtoisia kaivataan tähän urakkaan.
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #73 on: 17.02.14, 18:06 »

Päivitystä, sain tänään nuo encoderit dealextremestä käsiini ja heti piti kokeilla.

Mutta ongelmana miten nuo saa FSuip:ssa toimimaan ?
Kun button välilehdessä testailin niin, Encorer näkyy no:29 ja seuraava no:30 Mutta kääntää mihin päin vain aina tuleee vuorotelleen tuo 30 ja 29, eli vasemmalle niin ensin 30 ja 29 vuorotellen, oikealle täysin samoin Huh?
Miten saan HDG nupin liikkumaan tuolla, hyppii paikoillaan HDG increment decrement aseteltu noille numeroille.
Onko täysin väärät encoderit tuohon ? Sad

Toinen ongelma, storbe,fuel pumb, master switch eivät toimi.
mittarilla katoin onko poikki ei ole.
fsuip vastaa strobe button on ok, tila näkyy numero 6 kytkin kun painaa switch on. off ei mitään.
mittarilla 5V kaikissa kytkimissä KUN pois päältä, päälle niin 0V
muilla kytkimillä liikkuu näytöllä kytkimet on/off Mutta ei master ja fuel ja strobe

Muokkaus.
Sain nuo master magneto both toimimaan jälleen,en tiedä mikä oli vika mutta nyt toimii näytössäkin Smiley
Fuel pumb ei näy mistään onko päällä vai pois, Kytkimen asennosta kylläkin.(no käynnistäessä sen huomaa sitten kun yrittää lähteä lentoon)

Encoderit sain toimimaan kokeilin radio frec,headin bug inc/dec, yms.
Mutta ongelmana se että kun pyörittelee niin välillä isojakin taukoja ettei liiku vaikka pyörittää, Välillä hetken herkästikin liikkuu, esm,numerot ylös/alas, heading bug tms.
ja hitaasti tai nopeasti pyörittää nuppia niin ongelma sama, joskus liikkuu joskus ei, miksihän ?
Välillä ei ota ollenkaan. Huh?

Vaihdoin alkuun inputit numeroille 18 ja 19 niin alkoi edes vähän tunnistamaan pyöritystä (alkuun oli paikoissa 29 ja 30 eikä pelannut.
Pääsääntöisesti kovin epävakaasti ottaa nupin pyöritystä vastaan ja pitääkö fsuipissa olla jotain parametrejä vielä noissa ? nyt vain ylä laatikossa esm,pin 19 heading bug dec.Lisäksihän siinä on jokin parametri mitä täytyy olla ? ja repeat ? päällä vai pois ?

« Last Edit: 18.02.14, 01:56 by Matti Virta »
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #74 on: 18.02.14, 01:52 »

Kysymys2.

Muutin mittarien kokoa ja paikkaa näytöllä.(useisiin koneisiin) Uudet mittarit otettu Flying onen cessnasta kun oli huomattavasti parempilaatuisia.

Nyt ongelmana, Miksi avaan koneen ja fly now. aukeaa main panel eli mittaristo ekana ja on kaksi mittaria päällekkäin, Saman nimisiä itse fspanelilla tehtyjä nimellä gapanel.
molemmilla mittaritauluilla sama nimi mutta eri asettelu ja koko :O ?
Toisen voi kyllä alussa poistaa niin jää se parempi sieltä alta käyttöön ja unlock +siirto toiselle näytölle.
Mutta miksi 2 kpl tulee alussa ??
monella eri konemallilla saman tekee aina sama 2 mittaritaulua ilmestyy alkuun ja maisemaa ei näy, mutta toisen sulkee ja toisen siirtää pienelle näytölle niin alta tulee näkyviin kolmas ikkuna missä maisema sitten. nyt en oikein ymmärrä miksi moinen sekoaminen.
kopion kyllä tuon uudistetun paneelin usealle koneelle JA default kansioon, olikohan se default kansio väärin ?
Mitä siinä piti olla kun kaikissa kansiossa oli sama panel.cfg tiedosto niin niihin kopsasin uudet. Kyseessä siis eri versioita cessnan 172 skyhawkista. Halusin kaikkiin tuon uuden version paneelista.
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #75 on: 14.03.14, 07:02 »

No niin, Arvasin että tämäkin päivä tulee vastaan. kaikki koneet ja mittarit sekaisin, Miten saan palautettua kaikki asetukset ja paneelit mittareihin oikein, ?
Poistamalla koko fs9 vai korjailemalla jotenkin ?
Poistanko ja asennan uusiksi koko ohjelman onko erikoistöitä vai vain poista ohjelma homma ?
uudelleen asennus normi asennus c:lle uusiksi vai mitä ?
Lisäosat, finnmech terrain yms, chart,suwanabhum,etc, other places ?noCD program?FSUIP ?
uusiksi nekin ? vai jääkö toimiviksi ja ei tarvi niitä asennella ?
En ymmärrä miksi jo0ka hemmetin koneeseen tulee fs panel muokattu vanha väärä mittaristo kun avaan lennon, JA toinen samanlainen on alla, tai joissakin uudempi.
Joka kerta lennon avatessa saa deletoida ekan mittari paneelin että voi käyttää sitä toista.
ja kaikissa mittaripaneeleissa sama otsikko esim, nimi GApanel.
Mutta voi olla koneesta riippuen eri mittaristo kumminkin vaikka sama nimi.
Mikä olisi paras tapa /helpoin tapa korjata kaikki taas knutoon ?
onko jotain sudenkuoppia. siksi kyselen.

Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #76 on: 18.03.14, 09:30 »

Olisko jollain lähettää minulle kopion tuosta sekaisin menneestä koneen cessna skyhawk 172 (fs9 oma) koneen tiedostosta,
Ja JOS jollain myös tuo fly one F1 cessnan tiedostot,kun ei tullut varmuuskopiota otettua silloin kun fs panelilla rupesin muuttamaan paneeleita Sad

nyt tulee 2 kpl väärän kokoisia paneeleita aina joka lennon alkuun millä tahansa koneella samat, Kun klikkaa fly now. Oli kone mikä tahansa tulee cessnan fs paneelilla muutettu paneeli (2 kpl päällekkäin vielä) ja muita windowsseja ei näy Sad
Siis ei näy edes, vc, fly onen cesnassa VC hävinnyt(näkyy vain propelli),ei compas,ei GPS,tms.
ja se default on kai tuhoutunut jotenkin ?
ja ilmoittelee kokoajan käynnistäessä, Valitsemaasi konetta ei löydy ladataan default,tms.
Yritin uudelleen asentaakin tuota/korjata, fs9 omalta CD:ltä muttei vain sekään onnistu Sad
Tiedostoissa on niin monta paneelia jo että en tiedä mikä on mikäkin ja mikä toimii tai ei Sad
panel kansio ja erinimisiä samanlaisia panelxxx kansioita vaikka kuinkapaljon ?
pelkästään cesna 172 kansiossa, ja flyone f1 kansiossa.
Mikä noista nyt edes on se alkuperäinen,kokeilin availla mutta mikään ei toimi oikein.
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Mittariston teko näytöstä
« Reply #77 on: 18.03.14, 10:03 »

Ilmainen RealAir C172 (Googleta) on sama kone kuin vakio FS9:n Cessna, mutta vähän parannetulla lentomallilla ja eri maalauksella.

/OP
Pages: 1 2 3 [4] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1