NATO-keskustelua (Oli: Ilmavoimien Teknillinen koulu ja Lentosotakoulu lakkautetaan)

<< < (9/19) > >>

jjjarvi:
Quote

Lue nyt Topi aivan rauhassa kenraali Hägglundin tuorein kirja, mieti strateegisesti miksi joku puolustaisi tosi pitkää maarajaa, jos voi jättää sen kesannolle ja lyhyelle maarajalle sitten puolustus, eli nykyiselle suomi ruotsi rajalle.
Venäjä ei suomea tarvitse mihinkään, ostaa minkä tarvitsee suomesta, ruotsi ja norja ei niitä kiinnosta senkään vertaa.Katellaan me vaan kiikarilla jos neukkukoneita näkyy, toivotaan aina iltaisin että itsenäisen suomen puolustusvoimia pidetään kunnossa ja suomessa.


Et voisi Arne enempää olla väärässä. Kyllä Venäjä Suomea mihinkään tarvitsee. Venäjällä vallitsee etupiiriajattelu ja käytännössä venäläiset haluavat Suomen puskurivyöhykkeeksi Länsirajalleen NATOA ja yleensäkin länttä vastaan. Toisin sanoen Arne Suomesta tulee heidän ajattelunsa mukaan heidän eteismattonsa. Alue jossa voidaan vapaasti aseiden kanssa mellastaa ja pitää länsi loitolla varsinaisesta Venäjän maaperästä.

Jukka

susiluoto:
Totta puhut, ilmaisin itseni hiukka köyhästi, ideana oli että venäjä pitää meitä puskurina, natoa ei kiinnosta pätkääkään mitä suomelle tapahtuu, vaikeasti puolustettavissa pitkän itärajan takia.Olikohan vielä että naton lausekkeista oli joku muutettu kongressin tms. toimesta siten että jäsenvaltion apuun tullaan sopivaksi katsotulla tavalla.
Hägglund taisi pukea tuon sanoihin, tuodaan näkkileipää jos tarvetta on.Mutta se että venäjä suuresti himoitsisi suomea, en näillä eväillä usko, onhan näitä muitakin puskurivaltioita liitetty unioniin jne.Toimimmehan nytkin puskurin tapaisena.Niin pitkään kun itse pystymme puolustamaan edes hiukka uskottavasti omaa aluettamme venäjä ei meitä ota, heti kun siellä tuntuu siltä että nyt eivät pärjää vaan alankomaiden ilmavoimat ja ruotsin laivasto vahvistettuna tanskan maavoimilla hoitavat hommia, ehkä norja pohjoisessa, silloin vaihtuu kieli lennonjohdossa.
Ainoa porukka joka on suomen puolustamisesta kiinnostunut tosissaan lienee edelleenkin suomalaiset, voimmeko tästä olla samaa mieltä?
Ja tämä nyt vain on minun ajattelutapani, tiedän että moni reservin luutnantti, jopa majurikin on eri mieltä.

mikakoski:
Quote

...käytännössä  ryssät haluavat Suomen puskurivyöhykkeeksi Länsirajalleen NATOA ja yleensäkin länttä vastaan.


Joo-o, meinaatko että ruotsalaiset ja norjalaiset olisivat tulossa meren yli tai Lapin kautta Suomen ja edelleen Venäjälle?

Venäläiset tietää (osin kokemuksesta), että Lännen hölmöin veto olisi yrittää hyökätä Suomen läpi, koska kalusto pitäisi roudata ensin kahden meren yli Suomeen ja sen jälkeen vähäisillä (rauta)tieyhteyksillä kuljettaa Suomen ja Venäjän rajalle ennen kuin voidaan alkaa kahina. Näiden lisäksi Itä-Suomen järvialue ja Kannas helpottaa Pietarin (ja myös toiseen suuntaan) puolustamista, joten en usko tuohon maasota Suomen läpi skenaarioon (ennen kuin olemme Naton jäsen ja täällä olisi pysyvästi Naton joukkoja ja kalustoa).

NATOn on paljon helpompi sotateknisesti ja logistisesti hyökätä Baltian ja Puolan läpi panssarijoukoin kuin yrittää Suomen kautta.

T. Mika

tequila:
QuoteVenäläiset tietää (osin kokemuksesta), että Lännen hölmöin veto olisi yrittää hyökätä Suomen läpi, koska kalusto pitäisi roudata ensin kahden meren yli Suomeen ja sen jälkeen vähäisillä (rauta)tieyhteyksillä kuljettaa Suomen ja Venäjän rajalle ennen kuin voidaan alkaa kahina. Näiden lisäksi Itä-Suomen järvialue ja Kannas helpottaa Pietarin (ja myös toiseen suuntaan) puolustamista, joten en usko tuohon maasota Suomen läpi skenaarioon (ennen kuin olemme Naton jäsen ja täällä olisi pysyvästi Naton joukkoja ja kalustoa).

T. Mika

Venäjä "pelkää" nimenomaan sitä että Nato käyttäisi Suomen lentokenttiä ja toinen asia että lentäisi Suomen yli hyökätessään Venäjälle.

https://www.google.fi/webhp?tab=ww&ei=WcsFVOy0EYSwyAOKyIBY&ved=0CA4Q1S4&gws_rd=ssl#q=nato+k%C3%A4ytt%C3%A4isi+suomen+lentokentti%C3%A4

susiluoto:
Mielestäni melko asiallinen kirjoitus tänään Iltalehden ilmaiseksi netissä luettavissa."Miksi Obama ei tule suomeen" Kreeta Karvalan kirjoittamana.Juuri natojuttua ruotii.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page