Så fel det kunde ha gått

(1/2) > >>

kitte:
Posten Åland köper in en transporttjänst av ett lettiskt flygbolag som flyger med SAAB 340. Enligt den lokala blaskan hade postflyget förra veckan påbörjat en inflygning tvärs mot banrikningen, banan heter alltså 03/21 och hade ungefär hållit kursen 270 grader. Ungefär 3 km bort från fältet hade de legat på dryga 50 meters höjd! Samma plan hade i december olovligt rullat in på den banan vid Vanda flygplats samtidigt som en ATR72 från Golden Air hade påbörjat finalen och fick göra en go-around. Bra track record....

frazer:
Siddubarra! De kanske tyckte det var bättre med en bred bana än en lång dito?

MagnusGustafsson:
Quote

.......tvärs mot banrikningen, banan heter alltså 03/21 och hade ungefär hållit kursen 270 grader. Ungefär 3 km bort från fältet hade de legat på dryga 50 meters höjd! ....


Phuuhh!   På 50 meters höjd, med kurs 270 grader, så var de där ryssarna, bra mycket närmare ditt hus än mitt

Magnus

kitte:
Eventuellt om dom trodde att bläckfiskrondellen var MAR-vorren och svibybron landningsbanan!    Sjöbevakningen hade ju landat på tvären en gång, men jag tror nog inte att de är vad doktorn i tornet rekommenderar.

fredde:
Posten köper väl sina tjänster av transposrtbolaget TNT som i sin tur anlitar RAF Avia

Quote

Postplanet tänkte landa på tvären
Publicerad: 28/02/2012 15:44
LOKALT I går blev det klart att postflygsincidenten i Mariehamn nyligen var mycket allvarlig.
Informationen från planets svarta låda visar att piloterna försökte gå ner tvärs emot landningsbanan.
– Det är nu bekräftat att händelsen i Mariehamn handlar om en mycket allvarlig och farlig situation, säger utredaren Ismo Aaltonen på Olycksutredningscentralen i Finland.
Som Nya Åland tidigare har berättat anmäldes det lettiska flygbolaget Raf-Avia, som tar posten till och från Åland, till centralen för att landningen den 14 februari verkade misstänkt. Då noterade ett vittne att postflyget inte bara kom exceptionellt lågt utan också från fel håll.
Olycksutredningscentralen lät ta planets svarta låda i beslag. Lådan sändes först till England där man plockade fram data som sedan analyserats i Sverige.

Piloterna lyckades dock ta sig upp i luften igen och landa från rätt håll utan att något allvarligt inträffade.
Läs mer om olyckan och utredningen i papperstidningen!


Tydligen snackade de ryska

Quote

Eventuellt om dom trodde att bläckfiskrondellen var MAR-vorren och svibybron landningsbanan!
haha true that

Navigation

Up one level

Next page