EU,Euromaat,Kreikka jne

<< < (53/125) > >>

latomeri:
Demokratiassa kansa saa yleensä korkeintaan niin hyvän hallituksen kuin se ansaitsee. Lopullinen parannus saataisiin vain kansaa vaihtamalla. Sitäkin kyllä tapahtuu tuolla kolmannen maailman puolella jatkuvasti. Itänaapurissamme on sellainen operaatio myös käynnissa.

Similaattori:
Quote

Nyt on paljon kivempaa Pekka  . Muistan hyvin kun aikoinaan oltiin ryssän kainalossa, ei silloin paljon tällaista vakaumuksellista demokratian kannattajaa naurattanut  . Hyi hitto! kun vieläkin iljettää se Kekkosen aika.

Suomessa ei kyllä kunnollista demokratiaa ole viimeiseen 20 vuoteen nähtykään. Ennen puolueilla oli jotain virkaa, nykyään ehkä Perussuomalaisia lukuunottamatta ne ovat paljolti yleispuolueita eikä ole oikeastaan mitään väliä onko vallassa vaikka SDP, Keskusta tai Kokoomus kun niiden vaaliohjelmat ovat niin ympäripyöreitä ja samankaltaisia.

Lisäksi silloinkin kun näillä puolueilla on joitain vähän terävämpiä vaalilupauksia ne poikkeuksetta hiotaan ympäripyöräksi sanahelinäksi tai sitten rikotaan kokonaan että päästään hallitukseen "vaikuttamaan".

Puolueiden pitäisi nimenomaan pitää kiinni vaalilupauksistaan niin hyvin kuin mahdollista että demokratia toteutuisi ja kansa saisi oikeasti vastinetta äänillensä. Toki politiikka on neuvottelua ja kompromissien tekoa, mutta ei sitä että luovutaan kokonaan tärkeimmistä periaatteista vain ministerinsalkkujen vuoksi ja näin petetään kansa ja tuhotaan koko tämän "demokratian" uskottavuus.

Ainakaan Kekkosen aikana hallitus ei heittänyt yhteisiä varojamme EU:n roskakoneistolle, ja EU nykypäivänä sanelee Suomen politiikkaa enemmän kuin Neuvostoliitto aikoinaan teki. Turha puhua mistään itsenäisestä Suomesta enään, Brysselin vallan alla koko paikka.

latomeri:
Quote

Suomessa ei kyllä kunnollista demokratiaa ole viimeiseen 20 vuoteen nähtykään. Ennen puolueilla oli jotain virkaa, nykyään ehkä Perussuomalaisia lukuunottamatta ne ovat paljolti yleispuolueita eikä ole oikeastaan mitään väliä onko vallassa vaikka SDP, Keskusta tai Kokoomus kun niiden vaaliohjelmat ovat niin ympäripyöreitä ja samankaltaisia.


Suomessahan on vapaat vaalit ja yleinen äänioikeus. Ehdokkaita ei ole tungokseen asti tyrkyllä syksyn kunnallisvaaleihin. Kukapa haluaisi valtuustoon jakamaan niukkuutta ja päättämään leikkauksista. Verojen korotuksia on myös luvassa. Me suomalaiset äänestämme eduskuntaan juoksijoita, uimareita, poplaulajia ja alusvaatemalleja. Arvostan heitä kaikkia, mutta kansanedustajiksi olis tarjolla muitakin alansa osaajia. Tietenkin jos ei ole julkisuuden henkilö, ei yleensä pysty järjestämään kallista vaalikampanjaa.

svirkkul:
Älkääs nyt, nämä nyt on niitä Toivotalkoita joita eräs puolue pari vuotta sitten kutsui kasaan

susiluoto:
Toiviomatkoja joku järjesti aikanaan oletan että nyt olemme sellaisella, aamutelkkaria kun joudan aina joskus katselemaan olen hokannu, alkuvuodesta löytyi niin opti kun pessimistejäkin, eli professorinplanttuja kun muitakin tietoviisaita, löytyi sahureita ja koulujakin käynneitä.Jokunen vastusti kaikkea joku taas piti hyvänä ja kaikki toimi.
Nyt menee samoin ja samat ihmiset esittävät täysin poikkeavia mielipiteitä taloudellisista tilanteista.
Kekkosen aikaa muistellen, oli eräs hirvijahti jossa valtionpäämies ilmoitti silloiselle liikkuvan poliisin päällikölle että täältä lähteviä autoja ei tarkasteta, Knut O ilmoitti että ei tietenkään, olin silloin n.10 metrin päässä, eli itse kuultua.Ei myöskään tarkastettu vaikka paikalta löytyi takuusti yli kymmenen poliisiautoa, paikalla oli myös sivistyksen kehdon päämiehiä, niin hyvässä kun pahassakin.
Näin muistelona vain.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page