EU,Euromaat,Kreikka jne

<< < (81/125) > >>

pho201:
Quote

Halpahan tämä hinta on jos sillä saadaan pysäytettyä Venäjän laajeneminen. Vai oletko Pekka sitä mieltä, että rajojen siirtely Euroopassa on ihan ok-toimintaa???


On jo aiemmin käynyt selville, että sinä et ymmärrä mikä Suomen Venäjä-politiikassa olisi viisainta.

Tällaisen erittäin vienti-riippuvaisen maan kuin Suomi ei missään tapauksessa olisi koskaan pitänyt liittyä euroon eikä EU:iin. Se olisi Ukraina-konfliktin tai muiden mahdollisten Venäjän uhittelujen aiheuttaessa kaupallisia selkkauksia Suomella etu, kun Venäjä kävisi kauppaa vain Suomen ja muiden riippumattomien maiden kanssa. Saman voi sanoa NATO-kytkennästä. Siitä ulkona pysyminen on vain etu.

Venäjä ei ole Neuvostoliitto. Se on paljon heikompi (huolimatta Suomeen varrattuna valtavasta sotilaallisesta kapasiteetistaan). Lisäksi maailmassa on tänään paljon muitakin vahvoja toimijoita kuin Yhdysvallat. Ei Venäjä uskalla aloittaa sotia, jotka se tulisi häviämään ... paitsi jos "karhu" ahdistetaan nurkkaan, jolloin se toimii enemmän vaistonsa kuin järjen varassa (aivan kuten ne, joilla itsellään on Venäjä-psykoosi).

Aikoinaan Paasikivi ja Kekkonen näkivät mikä on oikea tapa toimia Neuvostoliiton kanssa ja pitivät huolen siitä, että Suomen kansakin oppi sen. Eihän se kaunista ole ei, mutta se on järkevää. "Karhun" ärsyttäminen on väärää politiikkaa. Nalle pitää päinvastoin kesyttää. 

Pekka

kume:
Niin maantieteelle me emme voi mitään! Ja tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku... Ymmärrät Pekka nämä vanhat viisaudet hieman eri tavalla kuin minä   . Tulkintasi on varmasti yhtä viisas kuin se oli suomettumisen villeimpinäkin vuosina...  mutta enivei, mielestäni se kuitenkin on oman etusi vastainen. Turha tästä on enempää jankuttaa, ryssä on ryssä vuosisadasta riippumatta, ja tässä ei ole mukana yhtään russofobiaa - pelkkää realismia vaan.

pho201:
Tästä samasta asiastahan Suomen poliittiset puolueetkin eilen esittelivät mielipiteitään (NATO-keskustelu). Tulos ei ollut yllätys. Kokoomus oli seikkailupolitiikan kannalla muut perinteisen suomalaisen puolueettomuuspolitiikan (kukaanhan ei Venäjän menettelyä silti puolustanut). Mutta tosiaan tästä ei tämän otsikon (EU, ...) alla kannata jatkaa sen enempää.

tequila:
Huumeet, prostituutio ja salakuljetus lasketaan osaksi bruttokansantuotetta tästä vuodesta lähtien Italiassa 

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/05/23/italia-saataa-tilastoja-huumekauppa-ja-prostituutio-osaksi-bktta/20147307/12

Moni Suomessakin myyty ja Italiasta tullut Made in Italy tuote onkin muuten Kiinassa tai muualla tehty koska Italian tullikin osaa olla "joustava" 

oh2dw:
Venäjä heiluttaa Suomelle punaista NATO-korttia tasan siihen asti, kunnes Suomi on NATO:n jäsen. Nyt vaan Venäjä nauttii siitä, että voi edelleenkin "komentaa" Suomea.

Kreikasta: Kuinka paljon on tullut EU:n veronmaksajille maksamaan tämä vuosia ja vuosia jatkunut eipäs-juupas kädenvääntö Kreikan veloista ja niiden hoidosta. Suomalaisilla poliitikoilla olisi paljon parempaa tekemistä oman maansa pelastamisessa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page