EU,Euromaat,Kreikka jne

<< < (85/125) > >>

susiluoto:
Tämä nyt vain ajatus täältä keittiönnurkasta, kreikkaa ei voi päästää pois eun hellästä huolenpidosta, Nato menettää yhden vasallin ja setä Putin taputta voimakkaita käsiään koska hoitaa homman kotiin.
Keittiönnurkan suunnittelutoimisto ja gallupjärjestäjä ajatteli että 90% prosenttia kreikkalaisista ajattelee, ihan sama kunhan saan leipää ja viiniä, ehkä kalaakin.
Eiköhän Obama ole soitellut moneenkin toimistoon ja kertonut mielipiteensä kreikan venäjälleluovuttamiseen.
Tuossa näköjään Helsingin,Espoon ja Pohojanmaan suoraselkäiset ministeritkin saanneet tietää kantansa.
No tämä nyt vain näin.....

pho201:
Ei pidä myöskään demonisoida Venäjää. Se on tuossa vieressä - on ollut jo vuosituhansia (ei tietenkään Pohjanmaan vieressä  ). Sen johtajat ja politiikka ovat olleet suunnilleen samankaltaisia Iivana Julman ajoista lähtien. Ei pieni Suomi sille tosiasialle mahda mitään. Meidän on vain sopeuduttava. Parempi käydä kauppaa ja hyötyä Venäjästä kuin sotia sen kanssa. Luulisi historian jo opettaneen.

pho201:
Peli alkaa jo tosiaan muistuttaa pyramidihuijausta. Pyramidin huipulla ovat Kreikkaa surutta ja runsaskätisesti rahoittaneet eurooppalaiset pankit, joille nämä Kreikalle mukamas luvatut 80 miljardia heti päätyvät. Kreikkalaisia tämä "apu" ei lopulta hyödytä yhtään. Velkaa jää edelleen enemmän kuin pystytään hoitamaan (edes seuraavassa ja sitä seuraavassa ja... apupaketeissa). Pyramidin alimmalla tasolla ovat euromaiden veronmaksajat, jotka lopulta koko lystin kustantavat, vaikka monellakaan heistä ei ole niin mitään tekemistä Kreikan ongelmien kanssa - päinvastoin ovat kantaneet sinne vuositolkulla lomillaan euroja.

Ei voi kuin sormet ristissä toivoa, että kreikkalaiset hylkäävät "paketin" ja heitetään ulos eurosta. Sitä en tosin tältä istumalta usko, sillä EU-poliitikot ajavat viimeiseen asti pankkien etuja (Ei Suomen pankkien, koska niilläkään ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä) ja hylkäävät omien kansalaistensa edun (ja erittäin mieluusti ulkopuolisten euromaiden kuten Suomen kansalaisten edun). Jos eurojen kaataminen Kreikan "mustaan aukkoon" jatkuu, Suomen pitää lähteä eurosta. Taloutemme ei enää kestä mukana oloa. Vai halutaanko, että Finland on seuraava Kreikka? Silloin apua ei kylläkään tule miltään taholta, sillä suuret saksalaiset ja ranskalaiset pankit eivät ole Suomea rahoittaneet samaan tapaan kuin Kreikkaa. Finexit olisi edessä joka tapauksessa. parempi lähteä nyt, kun ei vielä ole pakko.

Minun mielipiteeni (jo vuodesta 1994) on: Suomen on syytä pysyä ulkona myös EU:sta. EU tosin ei ole se pahin peikko, vaikka Suomen hyödyt siitäkin ovat kyseenlaiset. Peikko on euro, joka tulee liian kalliiksi. Siihen liittymisestä emme tosin saaneet edes äänestää (väittävät, että äännestimme jo 1994, jota tosin kukaan ei silloin kertonut!). Euroon liittymisestä päättivät hyvin pienet piirit. Kansa ei olisi sitä ikinä hyväksynyt.

Pekka

P.S.

Kreikan lainapaketin ehdotkin ovat aivan perseestä. Pohjimmainen syy tähän nykyään Euroopassakin yleiseen valtioiden velkataakan kasvuun on taloudessa 1980- ja 90-lukujen taitteesta (Isossa Britanniassa jo vuosikymmen aiemmin) asti harjoitettu uusliberalistinen talouspolitiikka. Eräs sen keskeisimmistä prinsiipeistä on "valtion vaikutuksen ja valvonnan vähentäminen", joka näkyy talouden ja rahapolitiikan löysentämisenä ja yksityistämisenä eli valtion kannattavan teollisuuden ja arvokkaan omaisuuden "lahjoittamisena" yksityisille miljonääreille sekä verotuksen painopisteen siirtoina rikkailta keskituloisille ja köyhille - ja luonnollisesti sitten lopulta näinä finanssi- ym. kriiseinä (nämä viimeisimmät tulevat kaupan päälle"). Sitä on harjoitettu luonnollisesti myös Kreikassa ja tämä politiikka johtaa suoraan valtion tulojen pienenemiseen sekä velkaantumiseen.

Nyt tämän lainapaketin ehtojen eräs keskeinen kohta on 50 miljardin yksityistämisohjelma. Siis uusliberalismin aiheuttamien ongelmien hoitoon ehdotetaan lisää uusliberalismia!

Jos Kreikka lähtee eurosta, sitä ei voida enää kiristää näillä kurjistumiskierrettä vain lisäävillä toimenpiteillä. Päinvastoin vasemmistoennemistöisen eduskuntansa avulla se voi alkaa purkaa uusliberalistista lainsäädäntöä ja alkaa jälleen verottaa myös rikkaita sekä estää valtionyhtiöiden ja muun kannattavan valtion omistuksen yksityistämisen. Tuo on ainoa tapa, jolla Kreikan valtio saadaan ajan kanssa jaloilleen. Nuo miljonääripiirit (mm. ne paljon puhutut laivanvarustajat) ne niitä todellisia veronkiertäjiä Kreikassa ovat olleet - eivät niinkään tavalliset kreikkalaiset. Eilen kuuntelin radiosta ohjelmaa, jossa väitettiin, että Kreikkalaisten lapsiperheiden verotus on jo nyt EU:n korkeinta tasoa. Ei kuulostanut veronkierrolta.

karantan:
Quote

Eilen kuuntelin radiosta ohjelmaa, jossa väitettiin, että Kreikkalaisten lapsiperheiden verotus on jo nyt EU:n korkeinta tasoa. Ei kuulostanut veronkierrolta.


Mitä tekemistä veron tasolla on sen kierron kanssa? Kreikassa verotus on kokonaisuutena varsin korkeaa, ongelma on että se on myös tehotonta. Eli vaikka joku vero on säädetty, ei se takaa, että kaikki sen maksaisivat.

pho201:
Quote

Mitä tekemistä veron tasolla on sen kierron kanssa? Kreikassa verotus on kokonaisuutena varsin korkeaa, ongelma on että se on myös tehotonta. Eli vaikka joku vero on säädetty, ei se takaa, että kaikki sen maksaisivat.


Miten tavallinen palkansaaja kiertää veroja? Ei se ainakaan (kaikilta) Suomessa onnistu. Jos onnistuu Kreikassa, niin sitten siinä on selvä korjaamisen paikka.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page