FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
18.09.20, 20:25

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  EU,Euromaat,Kreikka jne
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 30 31 [32] Reply Print
Author Topic: EU,Euromaat,Kreikka jne  (Read 159178 times)
Joona Väisänen
Online Online

Posts: 6611
Date Registered: 27.10.01

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #620 on: 02.12.16, 06:43 »

En ole kyllä koskaan ymmärtänyt miksi eläkeikää nostetaan koko ajan koska se "vähentää työttömyyttä", osaisiko joku selittää tämän utopistisen yhtälön?

Pysyt veronmaksajana sen sijaan, että loisit eläkevaroilla. Valtiolle tuplahyöty. Ei se sen kummoisempaa ole Wink
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5519
Date Registered: 14.12.05

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #621 on: 02.12.16, 09:20 »

Pysyt veronmaksajana sen sijaan, että loisit eläkevaroilla. Valtiolle tuplahyöty. Ei se sen kummoisempaa ole Wink

(Tekstin perässä oli hymiö, mutta kirjoitan silti)

Pienenä korjauksena Joonalle. Me eläkeläiset maksamme myös veroa eläkkeestämme. Itse asiassa maksamme suuremmalla prosentilla kuin jos saisimme vastaavaa palkkaa työstä. Lisäksi emme voi tehdä verotuksessa mitään niitä vähennyksiä, joita työntekijät mahdollisesti voivat (kaikki heistäkään eivät nykyään juuri voi).

Minä puolestani ajattelen, että eläkeiän noston tarkoituksena on se, että tulevaisuudessa eläkkeitä ei tarvitsisi maksaa enää lainkaan tai vain pienelle (pienenevälle) joukolle. Samaan aikaan eläkeiän kasvaessa työelämä käy - ainakin siellä ruohonjuuritasolla - aina vain hiostavammaksi, mikä kuluttaa ihmistä. Tätä eläkeiän nostoa perustellaan toki ihan järkisyyllä eli eliniän odotusarvon kasvulla, mutta saapa nähdä täyttyykö tuo aikanaan. Nykyihmisistä (nuoremmistakin) kun karkeasti kolmasosa? on selvästi liikalihavia. Diabetes 2 ja muut "elintasotaudit" uhkaavat ja todennäköistävät ennenaikaista kuolemaa työelämän huononemisen ohella.

Olen niin (iki)vanha, että muistan vielä ajan jolloin eläkkeistä ei maksettu Suomessakaan lainkaan veroja. Se oli sitä aikaan, kun Suomessa valta todella oli kansalla (eli ns. kansanrintamahallitusten aikaa). Ennen sitä ei ollut kuin kansaneläkkeitä. Ei niistäkään tosin maksettu veroja. Nyt (todellinen) valta on miljonääreillä.

Euroopassakin on maita, joissa eläkkeistä ei edelleenkään makseta veroja - esimerkiksi Unkari. Tosin siellä eläkkeetkin ovat keskimäärin paljon pienempiä kuin Suomessa, mutta niin ovat elinkustannuksetkin.

Suuri osa suomalaisista eläkeläisistä elää virallisen köyhyysrajan alapuolella vähän yli 1000 euron tai sitäkin pienemmällä kuukausieläkkeellä. Nämä eläkkeet (kuten mitkään eläkkeet) eivät kasva yleisen palkkakehityksen mukaan P. Lipposen hallituksen aikaisen eläkeindeksin leikkauksen takia, joka edelleen on voimassa. Eläkkeet jäävät koko ajan jälkeen palkoista ja yhä uusia eläkeläisiä sortuu köyhyyteen.

Samaan aikaan työelämämme aikana eläkemaksuina maksamamme varat ovat kumuloituneet eläkerahastoihin valtavaksi vuoreksi. Siitä olisi varaa reilusti kasvattaa eläkkeitä ja saattaa jälleen voimaan oikeudenmukainen palkkaindeksiin sidottu eläkkeiden kertymisjärjestelmä. Poliittiset puliveivarit vain eivät halua tehdä sitä. Arvatenkin eläkevaroille kaavaillaan aivan muuta käyttöä.

Parin kymmenen vuoden kuluttua valtaosa meistä suurien ikäluokkien eläkeläisistä on sitten jo mullan alla. Sen jälkeen eläkkeelle siirtyvien määrä putoaa karkeasti puoleen. Kun tämä yhdistetään tähän eläkeiän karkaamistrendiin ja eläketasojen huonontamiseen jää poliittisten ja muiden bisnespelureiden käyttöön valtaosa valtavasta eläkerahastomassasta. Se on se pohjimmainen tarkoitus.

Kuten olen monesti toistanut ja toistan edelleen. Vain rahalla on (valtaapitäville) merkitystä. Seuraa rahaa ja saat selville syyllisen(t).

Pekka

P.S. En puh... kirjoita yksinomaan omasta puolestani. Minulla on ihan hyvä eläke. Jos mitään todella mullistavaa ei tapahdu, se riittää hyvin loppuelämäkseni vaikka ilman indeksikortuksiakin (jotka nykyään jo ovatkin lähinnä muodollisia).

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jarmo Kohtanen
Offline Offline

Posts: 1142
Date Registered: 04.08.10

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #622 on: 10.02.17, 20:00 »

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005083630.html

Quote
Kreikalta erääntyy heinäkuussa noin kuuden miljardin euron edestä joukkovelkakirjalainoja maksettavaksi. Kreikka ei ole kuitenkaan saavuttanut tavoitteita, jotka asetettiin seuraavan tukierän saamiseksi. Ilman uutta rahaa, erääntyviä velkoja ei voida maksaa.

Riittäisiköhän 10-20 miljardin lisäraha että Kreikka voisi maksaa takaisin 6 miljardia?  Sad
Pages: 1 ... 30 31 [32] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1