FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.10.20, 11:09

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderator: Ilkka Portti)
| | |-+  EU,Euromaat,Kreikka jne
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 32 Reply Print
Author Topic: EU,Euromaat,Kreikka jne  (Read 159507 times)
susiluoto
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #420 on: 12.07.15, 15:23 »

Tämä nyt vain ajatus täältä keittiönnurkasta, kreikkaa ei voi päästää pois eun hellästä huolenpidosta, Nato menettää yhden vasallin ja setä Putin taputta voimakkaita käsiään koska hoitaa homman kotiin.
Keittiönnurkan suunnittelutoimisto ja gallupjärjestäjä ajatteli että 90% prosenttia kreikkalaisista ajattelee, ihan sama kunhan saan leipää ja viiniä, ehkä kalaakin.
Eiköhän Obama ole soitellut moneenkin toimistoon ja kertonut mielipiteensä kreikan venäjälleluovuttamiseen.
Tuossa näköjään Helsingin,Espoon ja Pohojanmaan suoraselkäiset ministeritkin saanneet tietää kantansa.
No tämä nyt vain näin.....
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5531
Date Registered: 14.12.05

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #421 on: 13.07.15, 08:24 »

Ei pidä myöskään demonisoida Venäjää. Se on tuossa vieressä - on ollut jo vuosituhansia (ei tietenkään Pohjanmaan vieressä  Grin). Sen johtajat ja politiikka ovat olleet suunnilleen samankaltaisia Iivana Julman ajoista lähtien. Ei pieni Suomi sille tosiasialle mahda mitään. Meidän on vain sopeuduttava. Parempi käydä kauppaa ja hyötyä Venäjästä kuin sotia sen kanssa. Luulisi historian jo opettaneen.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5531
Date Registered: 14.12.05

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #422 on: 14.07.15, 08:24 »

Peli alkaa jo tosiaan muistuttaa pyramidihuijausta. Pyramidin huipulla ovat Kreikkaa surutta ja runsaskätisesti rahoittaneet eurooppalaiset pankit, joille nämä Kreikalle mukamas luvatut 80 miljardia heti päätyvät. Kreikkalaisia tämä "apu" ei lopulta hyödytä yhtään. Velkaa jää edelleen enemmän kuin pystytään hoitamaan (edes seuraavassa ja sitä seuraavassa ja... apupaketeissa). Pyramidin alimmalla tasolla ovat euromaiden veronmaksajat, jotka lopulta koko lystin kustantavat, vaikka monellakaan heistä ei ole niin mitään tekemistä Kreikan ongelmien kanssa - päinvastoin ovat kantaneet sinne vuositolkulla lomillaan euroja.

Ei voi kuin sormet ristissä toivoa, että kreikkalaiset hylkäävät "paketin" ja heitetään ulos eurosta. Sitä en tosin tältä istumalta usko, sillä EU-poliitikot ajavat viimeiseen asti pankkien etuja (Ei Suomen pankkien, koska niilläkään ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä) ja hylkäävät omien kansalaistensa edun (ja erittäin mieluusti ulkopuolisten euromaiden kuten Suomen kansalaisten edun). Jos eurojen kaataminen Kreikan "mustaan aukkoon" jatkuu, Suomen pitää lähteä eurosta. Taloutemme ei enää kestä mukana oloa. Vai halutaanko, että Finland on seuraava Kreikka? Silloin apua ei kylläkään tule miltään taholta, sillä suuret saksalaiset ja ranskalaiset pankit eivät ole Suomea rahoittaneet samaan tapaan kuin Kreikkaa. Finexit olisi edessä joka tapauksessa. parempi lähteä nyt, kun ei vielä ole pakko.

Minun mielipiteeni (jo vuodesta 1994) on: Suomen on syytä pysyä ulkona myös EU:sta. EU tosin ei ole se pahin peikko, vaikka Suomen hyödyt siitäkin ovat kyseenlaiset. Peikko on euro, joka tulee liian kalliiksi. Siihen liittymisestä emme tosin saaneet edes äänestää (väittävät, että äännestimme jo 1994, jota tosin kukaan ei silloin kertonut!). Euroon liittymisestä päättivät hyvin pienet piirit. Kansa ei olisi sitä ikinä hyväksynyt.

Pekka

P.S.

Kreikan lainapaketin ehdotkin ovat aivan perseestä. Pohjimmainen syy tähän nykyään Euroopassakin yleiseen valtioiden velkataakan kasvuun on taloudessa 1980- ja 90-lukujen taitteesta (Isossa Britanniassa jo vuosikymmen aiemmin) asti harjoitettu uusliberalistinen talouspolitiikka. Eräs sen keskeisimmistä prinsiipeistä on "valtion vaikutuksen ja valvonnan vähentäminen", joka näkyy talouden ja rahapolitiikan löysentämisenä ja yksityistämisenä eli valtion kannattavan teollisuuden ja arvokkaan omaisuuden "lahjoittamisena" yksityisille miljonääreille sekä verotuksen painopisteen siirtoina rikkailta keskituloisille ja köyhille - ja luonnollisesti sitten lopulta näinä finanssi- ym. kriiseinä (nämä viimeisimmät tulevat kaupan päälle"). Sitä on harjoitettu luonnollisesti myös Kreikassa ja tämä politiikka johtaa suoraan valtion tulojen pienenemiseen sekä velkaantumiseen.

Nyt tämän lainapaketin ehtojen eräs keskeinen kohta on 50 miljardin yksityistämisohjelma. Siis uusliberalismin aiheuttamien ongelmien hoitoon ehdotetaan lisää uusliberalismia!

Jos Kreikka lähtee eurosta, sitä ei voida enää kiristää näillä kurjistumiskierrettä vain lisäävillä toimenpiteillä. Päinvastoin vasemmistoennemistöisen eduskuntansa avulla se voi alkaa purkaa uusliberalistista lainsäädäntöä ja alkaa jälleen verottaa myös rikkaita sekä estää valtionyhtiöiden ja muun kannattavan valtion omistuksen yksityistämisen. Tuo on ainoa tapa, jolla Kreikan valtio saadaan ajan kanssa jaloilleen. Nuo miljonääripiirit (mm. ne paljon puhutut laivanvarustajat) ne niitä todellisia veronkiertäjiä Kreikassa ovat olleet - eivät niinkään tavalliset kreikkalaiset. Eilen kuuntelin radiosta ohjelmaa, jossa väitettiin, että Kreikkalaisten lapsiperheiden verotus on jo nyt EU:n korkeinta tasoa. Ei kuulostanut veronkierrolta.

« Last Edit: 14.07.15, 08:44 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kalle Rantanen
Offline Offline

Posts: 1352
Date Registered: 07.03.08

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #423 on: 14.07.15, 10:48 »

Eilen kuuntelin radiosta ohjelmaa, jossa väitettiin, että Kreikkalaisten lapsiperheiden verotus on jo nyt EU:n korkeinta tasoa. Ei kuulostanut veronkierrolta.

Mitä tekemistä veron tasolla on sen kierron kanssa? Kreikassa verotus on kokonaisuutena varsin korkeaa, ongelma on että se on myös tehotonta. Eli vaikka joku vero on säädetty, ei se takaa, että kaikki sen maksaisivat.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5531
Date Registered: 14.12.05

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #424 on: 14.07.15, 17:41 »

Mitä tekemistä veron tasolla on sen kierron kanssa? Kreikassa verotus on kokonaisuutena varsin korkeaa, ongelma on että se on myös tehotonta. Eli vaikka joku vero on säädetty, ei se takaa, että kaikki sen maksaisivat.

Miten tavallinen palkansaaja kiertää veroja? Ei se ainakaan (kaikilta) Suomessa onnistu. Jos onnistuu Kreikassa, niin sitten siinä on selvä korjaamisen paikka.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
mhatakka
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #425 on: 14.07.15, 17:53 »

Miten tavallinen palkansaaja kiertää veroja?

Tässä HS:n juttu aiheesta: http://www.hs.fi/talous/a1436415148834

svirkkul
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #426 on: 14.07.15, 18:17 »

Tässä HS:n juttu aiheesta: http://www.hs.fi/talous/a1436415148834

Kierto on aika helppoa kun tähän yhdistetään se ettei alle 12000€/vuosi tienaavien tarvitse maksaa veroja. Ylläri ylläri että maassa on aika paljon lakimiehiä ja lääkäreitä jotka tienaa tuon alle.

Kreikkalaisten kansanhuvi on kusettaa veroissa. Samaan aikaan Suomessa ollaan m**a pystyssä ilmoittamassa verottajalle kun naapuri sai ilmaiset grillimakkarat.
http://verohallinto.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Tiedotteet/Uutisia/Vihjetietolomake_ahkerassa_kaytossa(37961)

Kaikki on huolissaan Kreikan lainanmaksusta. On ihan sama vaikka kaikki lainat annettaisiin heti anteeksi. Eihän se kansa pysty edes maksamaan nykyistä kulutusta esim Kreikan rautatiet tekee persnettoa 3,8m€ per päivä.

Edit: Veroista jää 89 pinnaa keräämättä, huh huh
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-33479946
« Last Edit: 14.07.15, 18:41 by Sami Virkkula »
kume
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #427 on: 14.07.15, 20:20 »

Euroopan Unionin ongelma on se, että meillä pitää olla jokaisessa "itsenäisessä valtiossa" miljoona samankaltaista järjestelmää taistelemassa raivoisasti kiihtyvää globalisaatiota vastaan! tuhoten tietysti hiljalleen oman erityisosaamisalueensa - Suomessa kotiryssäjärjestelmän - laajentuvan yhteistyön sijaan.

Liittovaltiot: USA ja VENÄJÄ eivät tarvitse miljoonaa suomenpankkia hoitamaan rahapolitiikkaa, eivät ne vaadi miljoonaa pääesikuntaa hoitamaan alueidensa puolustamista, tai miljoonaa parlamenttia päättämään kansalaistensa lainsäädännöstä, jne. Liittovaltion synnytys ei ole koskaan ollut helppoa, kolme olisi kuitenkin parempi kuin mennyt kaksijakoinen maailma, jota Kai ja Pekka niin nyt kaipaavat. Ja se tietysti maksaa miljoonia!

Jos ja kun aletaan sotimaan niin jokainen, paitsi ryssäputin, ymmärtää EU:n ja USA:n täydennysluvun olevan murskaava länsimaiden hyväksi. Ja se kasvaa joka päivä! Slobot kuolee nuorena viinaan, mutta ei voi mitään - parempi sekin on kun vanhuuteen - puhumattakaan luodista ennenaikojaan.
« Last Edit: 14.07.15, 20:29 by Topi Falkenberg »
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5531
Date Registered: 14.12.05

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #428 on: 17.07.15, 06:56 »

Topin kommentit jätän omaan arvoonsa. Mielipiteesi ovat kyllä käyneet selväksi jo aikoja sitten. Mutta asiaan...

No, niin kävi kuten arvelinkin (vaikken mitään maininnut - salaisesti vain toivoin, että niin ei olisi tapahtunut) Timo Soini söi sanansa suureen suuhunsa. Tämän jälkeen nykyhallitukseen ei jäänyt mitään hyvää jäljelle, ellei sellaiseksi lueta sitä, että tämän vaalikauden jälkeen persut ovat jälleen pienpuolue.  Grin Populismilla ei pitkälle potkita.

Suomen kansan etua ei enää voi ajaa kuin ulkoparlamentaarisin keinoin tai kansalaisaloitteella. "Viimeinen maalaisliittolainen" Paavo Väyrynen on nopea käänteissään ja ehti jo tehdä kansalaisaloitteen eurosta irtoamiseksi, joka on viimeinen keino pelastaa edes jotain.

Kävin allekirjoittamassa aloitteen tänä aamuna. Lista täyttyy tuhansien allekirjoitusten vuorokausivauhtia ja 50000 ylittyy varmasti nopeasti. Käykää tekin - tarkoitan siis niitä jotka eivät ole "uussuomettuneita" eli eurouskovaisia - allekirjoittamassa.

Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

Pekka

Edit: Aloitelista täyttyy hurjempaa vauhtia kuin uskoinkaan. Tänä aamuna vähän yli 6000 allekirjoitusta, nyt illalla jo yli 13000. Tällä vauhdilla listaan kertyy yli miljoona nimeä määräpäivään mennessä!

« Last Edit: 17.07.15, 16:13 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
svirkkul
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #429 on: 21.07.15, 20:27 »

Niin kävi kuten arvelinkin (vaikken mitään maininnut - salaisesti vain toivoin, että niin ei olisi tapahtunut) Timo Soini söi sanansa suureen suuhunsa. Tämän jälkeen nykyhallitukseen ei jäänyt mitään hyvää jäljelle, ellei sellaiseksi lueta sitä, että tämän vaalikauden jälkeen persut ovat jälleen pienpuolue.  Grin Populismilla ei pitkälle potkita.

Kreikka III maksetaan EVM:n rahastosta eli sinne on edellinen hallitus ehdottanut ja eduskunta hyväksynyt 1,8%:n vastuut. (Aikaisemmat lainat on mennyt EVRR:n kautta). Jos EVM päättää antaa rahaa niin sinne menee vaikka Seppo Papunen olisi Suomen pääministeri. Edes eurosta eroaminen ei poistaisi meidän vastuita.

Soinikin tajusi että on silkkaa hulluutta lähteä hallituksesta ja pitää uudet vaalit kun rahat lähtee joka tapauksessa. Ainoa ero on se ettei Persut pääse enään oppositiossa ajamaan omia asioitaan.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5531
Date Registered: 14.12.05

Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #430 on: 22.07.15, 09:33 »

Kreikka III maksetaan EVM:n rahastosta eli sinne on edellinen hallitus ehdottanut ja eduskunta hyväksynyt 1,8%:n vastuut. (Aikaisemmat lainat on mennyt EVRR:n kautta). Jos EVM päättää antaa rahaa niin sinne menee vaikka Seppo Papunen olisi Suomen pääministeri. Edes eurosta eroaminen ei poistaisi meidän vastuita.
...

Ei kai tässä kukaan ole kuvitellutkaan, että euro-ero toisi jo menetetyt vastuut takaisin. Tämä loputon kierre tulisi kuitenkin katkaista ennen kuin myös me uppoamme tähän suohon.

Paradoksaalista on se, että minä ja muutamat muut arvasimme jo ennen vuotta 1995 tämän kaltaisia tapahtuvan noiden Etelä-Euroopan korruptiovaltojen kanssa, mutta mielipiteitämme ei otettu kuuleviin korviin. Enemmistö kansasta porhalsi valtamedian määräämään suuntaan kuin lammaslauma. EU- ja eurokriitikot yritettiin leimata kylähulluiksi.

Viimeistään Kreikan liityttyä yhteisvaluuttaan 2001 asia oli "pässin lihaa". Jo ennen vuotta 2001 he joutuivat maksamaan valtionlainoistaan 18-19 prosentin korkoja (se sentään hillitsi jonkin verran lainanottoa). Liittymisen jälkeen korkotaso putosi lähelle nollaa ja luottoluokitus nousi A+:aan. Rahahanat aukesivat. Eikä Kreikka ole ainoa. Jos Italia tai Espanja kaatuvat, kaatuu kyllä varmuudella myös EU. Kannattaisi meidän hiirulaisten jättää koko vuotava paatti hyvissä ajoin ennen sitä.

Kreikan lainoittajina toimivat pääasiassa ranskalaiset ja saksalaiset pankit. Kun narun pää alkoi tulla vetävän käteen, ja jopa poliitikoille selvisi, että pankit saattaisivat mennä nurin tai vaihtoehtoisesti Ranskan ja Saksan veronmaksajille tulisi mahtava lisälasku, keksivät nuo Euroopan nykyhallitsijat sinänsä ovelan vedon. Tehdään tästä Kreikan velasta yhteisvastuullista velkaa, johon otetaan kaikki euromaat mukaan. Pannaan suomalaisetkin maksamaan velkaamme.

Olli Rehn lausui jossain tv-haastattelussa jokin aika sitten, että Kreikan liittyessä yhteisvaluuttaan kukaan ei arvannut tällaista tulevaksi. Paskapuhetta! Tiesimme jo 2001 Kreikan valtionvelan olevan noin kaksinkertainen EU:n liittymiskriteerinä pitämään velkatasoon nähden. Sitä ei muuksi muuta se, että he yrittivät peitellä velan määräänsä virallisissa selvityksissään. Apuna valehtelussa toimi muun muassa eräs suuri yhdysvaltalainen investointipankki, joka sitten 2008 itse jäi kiinni rikollisesta toiminnasta (tai eihän se toiminta sikäläisten lakien mukaan kovin rikollista ollut, koska lakeja oli jo muokattu varsin löysiksi. Valvonta puuttui kuten uusliberalismiin kuuluu). Vastuullisia pankkiireja ei tuomittu silloinkaan.

Vanha sananlasku "paha saa aina palkkansa" pitää silti edelleen paikkansa. Hyvän palkan se paha saakin. Nuokin amerikkalaispankiiritkin nettosivat satoja miljoonia dollareita per nenä. Tästä tuli televisiossa useampiakin ohjelmia pari vuotta sitten. Menettäjinä olivat tavalliset yhdysvaltalaiset. Esimerkiksi monet eläkeläiset menettivät kaikki säästönsä. Näin "viidakkokapitalismi" toimii.

Tänään muuten tulee TV 2:n puolella klo 22:00 ohjelma "Talouden madonluvut", joka sivuaa tätä samaa aihetta (ei tosin muistaakseni keskity Kreikkaan eikä Eurooppaan). Kannattaa katsoa. ohjelma on aiemmin esitetty 2013 Docventures-sarjassa.

Pekka

P.S. Pieni kevennys tähän loppuun. Kumpi käänsi liukkaammin takkiaan Alexis Tsipras vai Timo Soini?   laugh
« Last Edit: 22.07.15, 09:47 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
dera
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #431 on: 07.09.15, 22:43 »

Miksi kansainvaellus tapahtuu juuri nyt? Miksei aikaisempien sotien ja konfliktien aikana ihmiset kaikkialta maailmasta muuttaneet eurooppaan ja kaukaiseen pohjoiseen suomeen pakoon kaikkea kurjuutta? Esim. irakin ja iranin sota oli paljon verisempi kuin nykyiset arabimaailman jäätyneet konfliktit. Vietnamin sodan jaloista olisi varmaan myös moni halunnut muuttaa vaikka suomeen. Koska aikaisemmin ei ollut EU:ta, poliittisesti rampaa ankkaa, ja schengen-aluetta, jota se ei kykene valvomaan ja joka on siten kaikille halukkaille laittomille muuttajille avoin.


Et ole tosissasi, vai onko pääsi todellakin noin syvällä p....?
Ppotka
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #432 on: 08.09.15, 10:30 »


...täytyy vielä selventää punavihreän eliitin nyt jo kiivaasti rasismi- ja suvaitsevaisuuskorttia heilutteleville sometolvanoille, ...Siinähän sitä "julkisuuden hallintaa" ihan aitoon putkoselaiseen tyyliin.

Historian osaamisesta sen verran, että Vietnamista lähti sankoin joukoin pakolaisia ja tulipa heitä Suomeenkin asti. Iranin ja Irakin välinen sota oli tyypillinen rintamasota, jossa asemat pysyivät hyvinkin paikoilaan. Sellaisista sodista ei yleensä pakolaisia lähde merkittävässä määrin. Pakolaiset liittyvät enemmänkin tilanteisin, joissa kodit tuhotaan tai elinmahdollisuudet muuten katoavat (kuivuus, liikakansoitus), hallinto muuttuu sietämättömäksi, valtiollinen organisaatio hajoaa jne. Syyriassa on menossa kaikki tämä. Diktatuurihan siellä oli aiemminkin, mutta stabiili sellainen.

Suomesta lähti 1900-luvulla 1,5 miljoonaa ihmistä liikakansoituksen (suhteessa agraariseen yhteiskuntaan) vuoksi elintasopakolaisina Amerikaan ja Ruotsiin. Nykyinen maahanmuuttovastaisuus on moraalisesti savijaloilla. Maahanmuuttokritiikki voisi olla tervettä tervein argumentein.

EU ei ole Suomen ongelma. Itse me olemme itsemme tähän jamaan ajaneet. Meillä oli tuudittauduttu ajatukseen valmiista maailmasta ja kaikkivoivasta konsensuksesta. Jäätiin kiinni housut kintuissa. Nyt olisi rakenteita muutettava raskaalla kädellä. Ei EU:ssa vaan Suomessa. Koko haikailu pois EU:sta kiteytyy sanaan devalvaatio, kuvitelmaan, että devalvaatiolla toisensa jälkeen voitaisiin pyyhkiä talousongelmat pois. Me voisimme tehdä nytkin devalvaation, sisäisen devalvaation. Ei kelpaa kenellekään. Miksi? Miksi ammattiyhdistysliike hyväksyy samaan aikaan täysin hallitsemmattoman työttömyysdevalvaation? Järjetöntä!
AYFF
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #433 on: 08.09.15, 13:24 »

Sunnuntaikauppa on täysin turhaa. Jos ei viikolla ehdi ostamaan ruokaa, niin kuolkoot nälkään! 

Siis sunnuntaikauppa on sinulle turhaa? Se ei tarkoita että se olisi muille turhaa.

Onneksi olemme kenties kohta saamassa vapaat aukiolot niin saa asioida kaupassa silloin kun itselle sopii eikä silloin kun yhteiskunnalle sopii.
kiikaroija
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #434 on: 08.09.15, 13:51 »


Suomesta lähti 1900-luvulla 1,5 miljoonaa ihmistä liikakansoituksen (suhteessa agraariseen yhteiskuntaan) vuoksi elintasopakolaisina Amerikaan ja Ruotsiin.
Tuosta luvusta en tiedä, tuntuu suurelta, mutta sama se, vaikka olisi ollut 0,5milj. He menivät varmaan laillisin asiakirjoin, laillisilla kulkuneuvoilla jne.  Ja varsinkin kun siellä Amerikassa ja Ruotsissa oli heille tuottavaa, hyödyllistä työtä(ei monikulttuurihyysääjäpaapojia) tarjolla runsain mitoin. Ei taidettu montaa viikkoa pällistellä, se oli tulos tai ulos, ei tullut rahaa taikaseinästä.
Ppotka
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #435 on: 08.09.15, 14:58 »

Heitin 1,5 miljoonaa ulkomuistista, joten korjataan. Todellinen luku 1800-luvun lopulta -1900-luvun loppuun on 1,3 miljonaa. Se oli noin 10.000 ihmistä per vuosi, eli todella merkittävä lukema sen aikaisiin väkilukuihin nähden. Siihen kyllä sisältyvät muutkin maat kuin "Amerikka" ja Ruotsi, vaikka nämä olivatkin kaksi suurinta kohdetta. Esimerkiksi Neuvostoliittoon lähti vuosina 1917-1939 noin 30.000 henkeä. Noin, koska osa vain käveli rajan yli jossain metsässä ilman sen kummempia muodollisuuksia.

Käsitys suomalaisten siiirtolaisten nuhteellisuudesta ei sekään ole koko totuus. Esimerkiksi Ruotsissa joinakin vuosina suomalaiset tekivät enemmän rikoksia kuin ruotsalaiset. Siis absoluuttisesti enemmän, ei suhteellisesti. Finnjäveleitä riitti. Suomen poliisia pakoon lähteneitä oli monia.

Ehkä ei liene yllättävää, että suurin osa lähtijöistä oli miehiä.
Outsider
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #436 on: 08.09.15, 22:18 »

Suomesta lähti 1900-luvulla 1,5 miljoonaa ihmistä liikakansoituksen (suhteessa agraariseen yhteiskuntaan) vuoksi elintasopakolaisina Amerikaan ja Ruotsiin. Nykyinen maahanmuuttovastaisuus on moraalisesti savijaloilla. Maahanmuuttokritiikki voisi olla tervettä tervein argumentein.

Käsitteet on kyllä pahasti hukassa, jos toiseen maahan laillisesti työhön lähtevä on 'elintasopakolainen'. Mitä sitten mahtaakan olla 'työperäinen maahanmuutto'?
 
Ppotka
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #437 on: 09.09.15, 05:22 »

Käyn maahamuuttokriittistä keskustelua käyttäen termejä maahanmuuttokkriittisen keskustelun tapaan. Miksi se häiritsee?

Termejä käytettäessä tulee erottaa lähtijän ja vastaanottavan maan näkökulma. Osalla esimerkiksi 1960-luvulla Ruotsiin lähtijöistä oli työpaikka tiedossa vaikkapa Volvolla. He olivat Ruotsin kannalta työperäistä maahanmuuttoa. Suomessa yritykset haluaisivat vapauttaa työperäisen maahanmuuton eli rekrytoida työvoimaa ulkomailta. Se on kuitenkin luvanvaraista EU:n ulkopuolelta tulevalle työvoimalle. Käytännössä tuskin kukaan syyrialainen voi kuulua Suomen kannalta työperäiseen maahanmuuttoon.

Suurimmalla osalla mainituista 1,3 miljoonasta ei ollut minkäänlaista työpaikkaa tiedossa vain toive sellaisen löytymisestä. He olivat Suomen silloisessa agraariyhteiskunnassa syrjäytyneitä. He lähtivät etsimään parempaa elintasoa muualta. Halua työntekoonkin oli, jos sellaista vain jostain löytyy. Osaa lähtijöistä voisi silti kuvata suoraan sanoen roskaväeksi, jota ei kinnnostanut työn teko Suomessa tai muuallakaan. Lähdön syistä on useita tutkimuksia, joita löytyy kyllä googlettamalla. Amerikkaan menijällä laillisuus tarkoitti, sitä, että hankkiuduttiin Ellisin saarelle maahanmuuttoviranomaisen syyniin. Virkailija päätti sitten siinä oletko sisällä vai ulkona. Kunnossa olevat paperit helpottivat sisään pääsyä mutta eivät olleet ehdoton vaatimus. Dokumenttien puutteessa kielitaidottoman tulijan nimikin saattoi vaihtua siinä kohdassa sen mukaan miten virkailija ymmärsi tulijan mongerrusta.

Kannattaa muistaa, että turvapaikan hakeminen jostain maasta on sinänsä täysin laillista. Kohdemaan kannalta se on parempi tapahtuma kuin laiton maahanmuutto. Suurimmalla osalla tulijoista on varmasti halu työn tekemiseen, vaikka joukossa on roskaväkekin. Kuviossa on lähtökohtaisena ongelmana työllistymisen kannalta se, että siinä haetaan turvapaikkaa, ei työpaikkaa. Luvan myöntämisessä ei periaatteessa saa harkita hakijan työllistymismahdollisuuksia vaan sitä turvapaikan tarvetta.
Outsider
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #438 on: 13.09.15, 19:29 »

Koko haikailu pois EU:sta kiteytyy sanaan devalvaatio, kuvitelmaan, että devalvaatiolla toisensa jälkeen voitaisiin pyyhkiä talousongelmat pois. Me voisimme tehdä nytkin devalvaation, sisäisen devalvaation. Ei kelpaa kenellekään. Miksi? Miksi ammattiyhdistysliike hyväksyy samaan aikaan täysin hallitsemmattoman työttömyysdevalvaation? Järjetöntä!

Nyt on ihan perusasiatkin hukassa! Suomi ei menettänyt päätösvaltaa omasta valuuttapolitiikastaan EU-jäsenyyden, vaan Euron myötä! Kaupanpäällisinä saatiin sitten vielä miljardien eurojen velka (Käteisen 'bisneksiin') ja takausvastuut, joiden todellista hintaa kukaan ei tiedä. Muut Pohjoismaat oli paljon fiksumpia.

Washington Post: The euro is a disaster even for the countries that do everything right

Ns. 'sisäinen devalvaatio' ei ole sama asia kuin valuuttakurssien muutos, koska sillä on haitallinen vaikutus kotimarkkinoihin. Financial Times kirjoitti mm. tästä perjantaina artikkelissaan, jossa muutenkin melko raskaasti irvailtiin Suomen hallituksen politiikalle. Alkuperäinen artikkeli on maksumuurin takana, joten on tyydyttävä kotimaiseen lainaukseen:

Quote
Termin lisäksi Financial Times kritisoi myös itse tavoitetta.

Vaikka yksikkötyökustannusten kutistaminen voi olla järkevää yrityksen kannalta, asia ei ole valtion kohdalla niin yksioikoinen, lehti kirjoittaa.

- Vaikka yksittäinen yritys voi leikata työvoimakustannuksia vaikuttamatta omaan myyntiinsä, koko kansantalouden kohdalla leikkaaminen vähentää helposti kotimaista kysyntää, Sandbu kirjoittaa.

Vientiäkään ei näillä keinoin saa välttämättä vetämään, toimittaja varoittelee.

- Kreikka on leikannut työvoimakustannuksiaan valtavasti, muttei ole nähnyt suurempaa viennin kasvua. Espanjan vienti vetää ilman minkäänlaista "kilpailukyvyn" tehostamista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091220337813_uu.shtml

Mitä Potkan 'työttömyysdevalvaatio' sitten ikinä voisi tarkoittaakaan, kannattaa huomata, että niissä maissa, joissa ns. 'sisäistä devalvaatiota' on harrastettu (esim. juuri Kreikka), työttömyyden kasvu on ollut aivan katastrofaalista.

Tietenkään kaikki Suomen ongelmat eivät johdu EU:sta tai Eurosta; kun esim. Nokian johto tuhoaa matkapuhelinteollisuuden, jolla on uskomattoman vahva asema, se tuskin on EU:n tai edes Suomen heikon kilpailukyvyn syytä. Suomen kilpailukyky onkin itse asiassa säilynyt erittäin hyvänä. Professori Pertti Haaparannan (jo parin vuoden takainen) haastattelu Suomen vientiongelmien syistä ja Suomen kilpailukyvystä:

http://yle.fi/uutiset/professorin_yllatysvaite_vientiongelmat_johtuvat_huonosta_yritysjohdosta/6526885
kume
Former member
Re: EU,Euromaat,Kreikka jne
« Reply #439 on: 14.09.15, 10:22 »

Näinkö aamulla unen? jossa joku oli kirjaillut tänne hoidelleensa paljon laittomia potilaita  Roll Eyes ei siinä mitään... Periaate on kai sama kuin kantaväestönkin kanssa: kun ei voida parantaa niin siirrytään oireenmukaiseen hoitoon korostaen kivunlievitystä.

Suomessa tuetaan elintarvikkeiden tuottamista kansallisista varoista joka vuosi huomattavalla summalla - puhutaan kai tuhansista miljoonista? Ja miksi? en tiedä ehkä se on sama minne omat rahansa "vapaaehtoisesti" laittaa? Mamut kuitenkin tuovat pitkässä juoksussa valtion kassaan yhteistä hyvää toisin kuin maajussien elinkelvottomat pien- ja keskisuuret maatilat. Montakohan isäntää mahtaa tälläkään hetkellä paistaa pitsaa Stadissa tahi ajaa HKL:n dösää? Kyseenalaistan Pääministeripuolueen asenteen minne tukia jaetaan ja minne niitä kannattaisi jakaa. Hoitohenkilökunnalta niitä ei kannattaisi riistää, suurin osa meistä tulee sen vielä huomaamaan omakohtaisesti. Hyvä hoitajat  thmbup
Pages: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 32 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1