FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.07.17, 10:40

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18 Reply Print
Author Topic: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport  (Read 61056 times)
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #220 on: 19.10.12, 10:07 »

Riittämätön rauta on eri asia. Esimerkiksi alle 2 GB (tai alle) keskusmuisti tuottaa heti ongelmia niin FS2004:n kuin FSX:nkin kanssa. Kun katson FSX:n muistinkulutusta tavanomaisella lennolla, pyyhkii se reilusti yli 2:n gigan. Niin, kyllähän se käyttis periaatteessa swäppää levylle, jos fyysinen RAM ei riitä, mutta käytännössä siitä seuraa aina ongelmia, jotka lopulta kaatavat simun. Kun aloitin tämän harrastuksen minulla oli sen aikaisessa (FS2004) tietokoneessa liian vaatimaton näytönohjain. Se yksinkertaisesti esti joidenkin lisäosien toiminnan (homma jäätyi kuin etelänavalla keskikesällä).


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Similaattori
Former member
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #221 on: 19.10.12, 10:38 »

"Kevyenä" FSX:ää on vaikea saada kaatumaan (ellei asennuksessa ole tehty selviä mokia). Sen sijaan sitten kun sen koko hipoo 200 gigaa ja ylikin (kuten minulla nykyään), kaatuminen tulee paljon todennäköisemmäksi. Silloinkaan se tuskin johtuu itse FSX:stä - pikemminkin jostain lisäosasta tai niiden "keskinäisistä suhteista". Myös FS2004:n koko ylitti minulla 200 GB ennen kuin siirryin FSX:ään. Sitä "mammutti" FS2004:sta oli puolestaan lähes mahdotonta saada pysymään pystyssä. Tämä "mammutti" FSX sentään yleensä pysyy pystyssä kaatumisten ollessa poikkeuksia.

Pekka

Joo itsellänikin jo yli 200GB, 250 tarkalleen nyt. Lähinnä tuntuu että jotkut moduulit kaatavat FSX:n käynnistyessä aina välillä, mutta muuten ei tosiaan pahemmin ongelmia ole kun on kunnon rauta alla, 8GB RAM Radeon 6990 ja i7 2600k 4.4ghz.
Ilari Kousa
Offline Offline

Posts: 1188
Date Registered: 11.01.06

WWW
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #222 on: 19.10.12, 12:03 »

Yleisesti kai tiedetään myös, että FSXn koodaus on tehotonta, johtuen siitä, että varhaisin koodi on todella vanhaa, eikä pyöri nykykoneilla kunnolla. Ainoa tapa (mielestäni) saada FSX toimimaan järkeästi on rakentaa koko simu alusta uudestaan, mitä LM kai yrittää tehdäkin. Muuten koko simu on *luvattoman* täynnä bugeja (UIAutomationCore.dll, anyone?)  eikä kyllä täytä nykyisiä standardeja millään muotoa...

===TruScenery sceneries for X-Plane===
Kalle Heinonen
Offline Offline

Posts: 1426
Date Registered: 04.09.05

WWW
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #223 on: 19.10.12, 12:37 »

OT, mutta silti:

Yleisin syy miksi FS9 tai FSX kaatuu on se, että porukka asentaa lisäosia installerilla suoraan simukansioihin. Niin ei tulisi tehdä koskaan, vaan aina asennus esimerkiksi työpöydälle, jonka jälkeen manuaalisesti tiedostojen siirto oikeille paikoilleen jne. Tällöin kaiken ylimääräisen roskan kontrollointi on helpompaa, eivätkä lisäosat korvaa mitään kriittisiä tiedostoja käyttäjän tietämättä. Erityisesti Modules -kansion kanssa saa olla tarkkana, koska lähes kaikki lisäosat sisältävät samat .dll:t, mutta tarkemmin tarkasteltuna niillä onkin eri versionumerot! Sitten kun korvaa epähuomiossa uudemman tiedoston vanhemmalla niin kaatumatauti alkaa. thmbup

Sääntö 2: Älä asenna mitään mitä et tarvitse juuri nyt. Lisäosia siis kannattaa lisätä lentämisen mukaan. Yllättäen, mitä enemmän lisäosia on asennettuna, sitä suurempi on kaatumisriski.
« Last Edit: 19.10.12, 12:57 by Kalle Heinonen »

Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1296
Date Registered: 04.05.04

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #224 on: 19.10.12, 13:00 »

Offlinessä kaatu.Ei ole raudasta kiinni vaikka menen asetukset täysillä.Aikasemmin ei ole X ikinä kaatunut mutta nyt uuden hookoon kanssa näköjään kaatuu.

Similaattori
Former member
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #225 on: 19.10.12, 13:09 »

OT, mutta silti:

Yleisin syy miksi FS9 tai FSX kaatuu on se, että porukka asentaa lisäosia installerilla suoraan simukansioihin. Niin ei tulisi tehdä koskaan, vaan aina asennus esimerkiksi työpöydälle

Monia lisäosia ei voi muualle asentaakaan kuin simun kansioon, esimerkiksi ainakin monia Aerosoftin tuotteita. Kyllä nämä paremman luokan paywaret ainakin yleensä asentuvat suoraan simun kansioon aiheuttamatta mitään ongelmia.
Kalle Heinonen
Offline Offline

Posts: 1426
Date Registered: 04.09.05

WWW
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #226 on: 19.10.12, 14:15 »

Monia lisäosia ei voi muualle asentaakaan kuin simun kansioon, esimerkiksi ainakin monia Aerosoftin tuotteita. Kyllä nämä paremman luokan paywaret ainakin yleensä asentuvat suoraan simun kansioon aiheuttamatta mitään ongelmia.

Silloin alkuperäinen simukansio nimetään väliaikaisesti joksikin muuksi ja tehdään tilalle alkuperäistä nimeämistä myötäilevä feikkikansio, jossa on sisällä vain fs9.exe tai fsx.exe. Seuraavaksi poimitaan asennetut tiedostot talteen feikkikansiosta ja lisätään ne alkuperäiseen simukansioon, jonka jälkeen nimetään kansiot takaisin. Harvassa ovat ne lisurit, jotka eivät tätä temppua niele.

Useimmille installereille riittää sekin, että luo minne tahansa esimerkiksi "Flight Simulator X" -nimisen kansion, jonka sisällä on vain fsx.exe. Kuitenkin, jos installeri on niin kehittynyt, että se perustuu rekisteriviittauksiin, tulee käyttää yllämainittua menettelyä.

On toki poikkeuksiakin, jolloin em. tapoja ei ole suositeltavaa käyttää. Esimerkiksi Ultimate Terrainit, REX, Active Sky, yms. .cfg -tiedostoja muokkaavat "luotettavat" lisäosat onkin suositeltavaa asentaa installerin kanssa suoraan simukansioihin. Lisäosakoneiden ja lentokenttämaisemien kanssa olisin kuitenkin varuillani.
« Last Edit: 19.10.12, 14:48 by Kalle Heinonen »

Sami Wetterstrand
Offline Offline

Posts: 75
Date Registered: 05.01.08

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #227 on: 26.10.12, 17:01 »

Hmm... Meniköhän tuossa asennuksessa nyt jotain pieleen...

Kuvat kertovat ehkä parhaiten.


LEKO1
[ attachment removed / expired ]

NOSE
[ attachment removed / expired ]

Terminaali 1
[ attachment removed / expired ]

Keskiterminaali
[ attachment removed / expired ]

Näkymää 33:lta
[ attachment removed / expired ]

Terminaalia osa1
[ attachment removed / expired ]

Terminaalia osa2
[ attachment removed / expired ]

Näkymää kentän päältä
[ attachment removed / expired ]


-S
Donald
Former member
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #228 on: 26.10.12, 18:15 »

Terminaalin puuttuminen johtuu ase_data.dll-moduulin "vajaatoiminnasta". Ratkaisusta en ole varma, mutta jollain muulla on samaa ongelmaa ollut:
http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/58254-mega-airport-helsinki-x-crashing-missing-buildings/
Sami Wetterstrand
Offline Offline

Posts: 75
Date Registered: 05.01.08

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #229 on: 26.10.12, 20:49 »

Noniin nyt toimii, kiitoksia. Poistin tuon EFHK:n mukana asentuneen ASE moduulin ja latasin tuolta löytyvästä linkistä jonkun aikaisemman version. Tosin en tiedä olisiko tuota tarvinnut ollenkaan, muistaakseni asennusvaiheessa tuon ASE jutun perässä luki (optional). Vaikka kovasti kylläkin poistettaessa varoitteli, että aerosoftin tavarat lakkaavat toimimasta. Mutta pääasia että toimii.  thmbup

-S
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 894
Date Registered: 03.07.09

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #230 on: 04.11.12, 18:01 »

Ois kyl tosi kiva jos A-flight pistäs tän kentän kaatumisbugit kunnolla kuntoon. Patchi asennettu mutta silti heittää mustaa ja harmaata tekstuuria ja simulaattori alkaa piippaamaan semmosta ärsyttävää ääntä.. Myöskin tekstuuri pylväitä alkaa muodostua ympärille ja laskeutumien on melkosta hankalaa. Joten tosiaan, rahalle vastinetta ja hommat kuntoon, kiitos.

E: Ja siis on koitettu asetusten vähentämistä jopa yli 50% normaaleista (ei mitään vikaa esim Gardermoenissa). Ei auta.


UPL
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3234
Date Registered: 06.12.10

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #231 on: 07.11.12, 18:20 »

http://en.shop.aerosoft.com/eshop.php?action=home&shopfilter_category=Flight+Simulation&s_design=DEFAULT&s_language=english

New full version of Mega Airport Helsinki   Tuesday, 06.11.2012
The Nordic Mega Airport Helsinki is available as a new downloadable full version. The scenery for FSX and Prepar3D contains now a few changes: Optimization for smooth operation (OOM issues should be solved), enhanced Tweaking tool with more options, some minor bugs have been solved and the charts have been completed now. Customers can download the new full version as always from the order history of their customer account.


FSLabs Support Team
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 894
Date Registered: 03.07.09

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #232 on: 07.11.12, 22:04 »

A-flight vastasi kutsuuni.  Grin


UPL
Jyrki Ikonen
Offline Offline

Posts: 661
Date Registered: 03.05.04

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #233 on: 09.11.12, 17:50 »

Täällä toimii hyvin. Poistin kokonaan version 1.00 ja tämän jälkeen simu käyntiin. Tekee uuden cfg:n ja tämän jälkeen vasta 1.10 kehiin.  Smiley

Nothing beats cubic inches except boosted cubic inches.
Markku P Pitkänen
Offline Offline

Posts: 328
Date Registered: 03.11.12

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #234 on: 10.11.12, 11:34 »

miten toi talvi textuuri toimii. esim jos laitat lunta satamaan ja mitä mieltä olette tosta lisä osasta

Ilari Kousa
Offline Offline

Posts: 1188
Date Registered: 11.01.06

WWW
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #235 on: 10.11.12, 11:41 »

Talvitekstuurit tulee käyttöön, jos vuodenajaksi pistää talven. Ja eipä oikein tunnu lunastaneen lupauksiaan tuo maisema.

===TruScenery sceneries for X-Plane===
Markku P Pitkänen
Offline Offline

Posts: 328
Date Registered: 03.11.12

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #236 on: 10.11.12, 11:44 »

ok. mutta kuvissa näyttäisi olevan hieno ja oletko latailut itse koneita siihen siis sillee että ne liikkuu automaattisesti?

Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13573
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #237 on: 10.11.12, 12:09 »

Tarvittaessa EFHK:lla liikuskelevista AI-koneista voi keskustella tässä ketjussa: http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,105030.0.html
Pyhitetään tämä ketju vain A-Flightin EFHK-lisäosalle.


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1296
Date Registered: 04.05.04

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #238 on: 10.11.12, 21:13 »

Tänään EFHK-HESH-EFHK.Yli 10 tuntia jaksoi simu jauhaa kunnes pääsin hookoolle ja olin poistumassa radalta 15,se tapahtui.Out of memory vaikka uusin version on asennettu.***tu mitä paskaa thmbdn

Markku P Pitkänen
Offline Offline

Posts: 328
Date Registered: 03.11.12

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #239 on: 10.11.12, 21:32 »

Paljon sul onkeskus muistia koneessa

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1