FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.06.17, 22:34

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 Reply Print
Author Topic: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport  (Read 60408 times)
Tapio Kallberg
Offline Offline

Posts: 117
Date Registered: 02.02.05

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #320 on: 28.03.13, 15:43 »

Moi

Kiitoteiden päässä olevien punaisten valojen olematon "valoteho" hiukan askarruttaa.
FISD:n hesassa totuin kirkkaampiin efekteihin. Mitä valoasetuksia käytätte Mega-airportissa ?
Omassa cfg:ssä on seuraavanlaiset asetukset :

RUNWAY_LIGHTS_SURFACE_SCALAR = 0,75
RUNWAY_LIGHTS_VASI_SCALAR = 0,5
RUNWAY_LIGHTS_APPROACH_SCALAR = 0,65
RUNWAY_LIGHTS_STROBE_SCALAR = 0,7

Mitä arvoa säätämällä nuo punaiset tolppien päissä olevat valot kirkastuisivat ?
JK.
(FS9:hän nav:iin laittamalla oikean taajuuden muuttuivat kirkkaan valkoisiksi )?!

Kiitos vinkeistä !
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8946
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #321 on: 28.03.13, 16:05 »

Mitä arvoa säätämällä nuo punaiset tolppien päissä olevat valot kirkastuisivat ?
JK.
(FS9:hän nav:iin laittamalla oikean taajuuden muuttuivat kirkkaan valkoisiksi )?!

Kiitos vinkeistä !

Ei millään arvolla. Scalar säädöt muuttavat vain valopisteen kokoa. Kirkkaus ja muu valojen säätö on maisemantekijän käsissä.

'Don't panic'
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5222
Date Registered: 14.12.05

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #322 on: 28.03.13, 16:29 »

Taidan minäkin ostaa AESin. Kuinka pitkälle putkilot ulottuu?  Huh

Ei AESia tarvitse (eikä sitä itse ohjelmaa edes voi) heti ostaa. Sen voi ladata ilmaiseksi täältä: http://www.aerosoft.com/cgi-local/us/iboshop.cgi?showd,,D10333 . Sitä voi kokeilla niin ikään ilmaiseksi kymmenkunnan freeware-kentän avulla (jotka löytyvät AESin aktivointiosuudesta) ilman aikarajoja. Jos haluaa AESin myös muille kuin noille n. kymmenelle kentälle, joutuu

a) ostamaan payware-kenttiä ja/tai ns. krediittejä niille tai
b) lataamaan freeware-kentän ja krediittejä niille

riippuen siitä kuinka monta krediittiä kunkin kentän aktivointi maksaa. Sekä payware- että freeware-kentien joukossa on myös 0-krediittikenttiä kuten edeltä toivottavasti kävi selväksi. ASE:n saa vain niille kentille, jonne se on mallinnettu (niitä tulee pikkuhiljaa koko ajan lisää).

Kone parkkeerataan ruutuun aivan normaalilla tavalla, jolloin putki tulee isoissa koneissa yleensä toiselle etuovelle ja pienemmissä sille ainoalle. AESin mukana tulee ohjelma, jolla koneen ovien paikat voi määritellä tarkasti, kun nokkapyörän paikka on ensin valittu (koko homma hoituu graafisesti eli helposti). Kun asetukset tallennetaan tekee AES koneen valikkoon intelliscene.cfg-tiedoston, jossa nämä asetukset ovat. Tiedosto vaaditaan jotta AES ylipäätään käynnistyisi kentillä. Uuteen koneeseen kannattaa siis ensin luoda se tiedosto ja vasta sitten kokeilla AESin toimintaa. Sen intelliscene.cfg-tiedoston voi sitten vapaasti kopioida kaikkien saman modellien omaavien koneiden pääkansioon. Netistäkin taitaa löytyä valmiita joillekin koneille?

Pekka

Edit: Jotta pysyttäisiin otsikon aiheessa voin mainita, että Aerosoftin EFHK:lle tarvitaan 2 kreditiä. Siis ainakin yksi credit pack (jossa on 10 kreditiä) on ostettava, jos haluaa homman toimivan EFHK:lla. Se yksi pakkaus ei ole kovin kallis (oliko se nyt n. 15€ ?), mutta koko homma on melkoista rahastusta, jos haluaa hankkia kreditit kaikille ASE:n tukemille kentille (oliko niitä nyt satakunta ?). Jotkut isommat kentät kun vaativat jopa 5 kreditiä per kenttä. Vaikka ohjelma ihan kiva onkin, ei se missään tapauksessa ole tuon arvoinen.

Ohjelman alkuperäinen kehittäjä on saksalainen Oliver Pabst. Hän teki sen ensimmäisen version FS2004:lle eräälle saksalaiskentälle. Jos en väärin muista niin se oli Bremen (freeware).
« Last Edit: 29.03.13, 08:44 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6070
Date Registered: 27.10.01

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #323 on: 10.01.16, 11:48 »

Koska valmistaja itse on kyvytön (liekö on olemassakaan enää) Prepar3D-version valot saa korjattua asentamalla DXTBMP-ohjelman ja sillä avataan kaikki 6 texturea, joiden nimessä on halo ja tallennetaan uudestaan DXT1-muodossa.

Tässä Prepar3D V3.1



Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3789
Date Registered: 19.06.07

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #324 on: 10.01.16, 17:06 »

Kiitos vinkistä, tuo onkin häirinnyt jo pidempään  thmbup
Tapio Kallberg
Offline Offline

Posts: 117
Date Registered: 02.02.05

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #325 on: 26.01.16, 16:45 »

Asensin tuon kentän P3D v3:een ja nyt myös default rakennukset näkyvät pohjalla.
Kaikki AI-liikenne on puolittain rakennuksen sisällä....
Miten saisi korjausta asiaan ?
Kiitos etukäteen !
Teo Karvonen
Offline Offline

Posts: 110
Date Registered: 20.08.15

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #326 on: 20.07.16, 06:23 »

Koska valmistaja itse on kyvytön (liekö on olemassakaan enää) Prepar3D-version valot saa korjattua asentamalla DXTBMP-ohjelman ja sillä avataan kaikki 6 texturea, joiden nimessä on halo ja tallennetaan uudestaan DXT1-muodossa.

Voisiko joku opastaa kädestä pitäen miten tämä tehdään.  Embarrassed En ole saanut toimimaan, enkä ihan snaijaa mitä tuolla DXTBMP - Softalla tehtiin ja miten.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6070
Date Registered: 27.10.01

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #327 on: 20.07.16, 12:28 »

Voisiko joku opastaa kädestä pitäen miten tämä tehdään.  Embarrassed En ole saanut toimimaan, enkä ihan snaijaa mitä tuolla DXTBMP - Softalla tehtiin ja miten.

Lainaan tähän alle viestiäni, jota olit lainannut.

Quote from: Joona
avataan kaikki 6 texturea, joiden nimessä on halo ja tallennetaan uudestaan DXT1-muodossa.

En tiedä miten sen voi helpommin vääntää rautalangasta. Avaat jokaisen texturetiedoston, jonka nimessä on halo. Tallennat sen uudestaan DXT1-muodossa.
Juhani Pelli
Offline Offline

Posts: 285
Date Registered: 10.02.09

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #328 on: 21.07.16, 06:55 »

Lainaan tähän alle viestiäni, jota olit lainannut.

En tiedä miten sen voi helpommin vääntää rautalangasta. Avaat jokaisen texturetiedoston, jonka nimessä on halo. Tallennat sen uudestaan DXT1-muodossa.

En onnistu saamaan kyseisellä ohjelmalla edes auki halo-tiedostoja...( minne ne aukeavat?) saati sitten tallentamaan niitä DXT-1 muotoon... Luulisin, että Teolla on sama ongelma...muutoinhan antamasi ohje on todella selvä ja yksinkertainen rautalankaohje.
yst. Jussi
Teo Karvonen
Offline Offline

Posts: 110
Date Registered: 20.08.15

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #329 on: 21.07.16, 07:19 »

En onnistu saamaan kyseisellä ohjelmalla edes auki halo-tiedostoja...( minne ne aukeavat?) saati sitten tallentamaan niitä DXT-1 muotoon... Luulisin, että Teolla on sama ongelma...muutoinhan antamasi ohje on todella selvä ja yksinkertainen rautalankaohje.
yst. Jussi

Mä sain wörkkimään, en ollut vissiin ihan ajatuksella yrittänyt tehdä. DXTBMB softa. Sitten Scenery texture osiosta löydät 6kpl halo nimisiä valoja. Avaat ne > Tallennat. Oletuksena oisko ollu DXT3(?) Sitte vaa > DXT-1 ja tadaa.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6070
Date Registered: 27.10.01

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #330 on: 21.07.16, 08:41 »

En onnistu saamaan kyseisellä ohjelmalla edes auki halo-tiedostoja...( minne ne aukeavat?) saati sitten tallentamaan niitä DXT-1 muotoon... Luulisin, että Teolla on sama ongelma...muutoinhan antamasi ohje on todella selvä ja yksinkertainen rautalankaohje.
yst. Jussi

A-Flight EFHK/Texture -kansiosta löytyy.
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1331
Date Registered: 13.08.12

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #331 on: 06.10.16, 13:05 »

Saako tän asennettua myös P3D V3?

Harri Laitinen
Offline Offline

Posts: 1319
Date Registered: 15.01.02

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #332 on: 06.10.16, 13:58 »

Saako tän asennettua myös P3D V3?

Kyllä

Allekirjoitus
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6070
Date Registered: 27.10.01

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #333 on: 06.10.16, 18:33 »

Saako tän asennettua myös P3D V3?

Jos muutaman viestin edes viitsisi lukea ylöspäin.. Roll Eyes
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4415
Date Registered: 13.04.09

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #334 on: 06.10.16, 19:19 »

Jos muutaman viestin edes viitsisi lukea ylöspäin.. Roll Eyes
'

No mutta eihän Axu ole aiemminkaan lukenut viestejä ylempää  laugh Mutta joo jääkööt tämä tähän.
Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1139
Date Registered: 19.06.10

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #335 on: 06.10.16, 21:08 »

Luultavasti palaa kohta valo ongelman kanssa  laugh
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14273
Date Registered: 21.07.04

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #336 on: 06.10.16, 21:14 »

Jos muutaman viestin edes viitsisi lukea ylöspäin.. Roll Eyes
Tai jopa kokeilisi itse onnistuuko asennus  Shocked
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1331
Date Registered: 13.08.12

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #337 on: 07.10.16, 08:10 »

Tai jopa kokeilisi itse onnistuuko asennus  Shocked

Mulla oli vaan sellanen muistikuva että P3D v3 ei saisi asennettua tätä skenua... Muistin että se olis ollu P3D v2.

Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14273
Date Registered: 21.07.04

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #338 on: 07.10.16, 10:12 »

Mulla oli vaan sellanen muistikuva että P3D v3 ei saisi asennettua tätä skenua... Muistin että se olis ollu P3D v2.
No eipä se kovin montaa klikkausta vaadi että kokeilee onko installerissa P3D V2. Jos on niin suurella todennäköisyydellä toimii myös V3. Sitten joutuu jo tekemään niinkin vaativan homman kuin vaihtaa se oikea P3D V3 -kansio siihen asennuskohteeksi.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14273
Date Registered: 21.07.04

Re: A-Flight Helsinki-Vantaa Mega Airport
« Reply #339 on: 11.10.16, 21:24 »

Koska valmistaja itse on kyvytön (liekö on olemassakaan enää) Prepar3D-version valot saa korjattua asentamalla DXTBMP-ohjelman ja sillä avataan kaikki 6 texturea, joiden nimessä on halo ja tallennetaan uudestaan DXT1-muodossa.
Toimiskohan samalla tapaa FSX-SE, näyttää sielläkin olevan jotain ongelmia. Täytyy testata. On kyllä aivan luokatonta kuraa koko kyseinen lisäosa tekijöitä myöden. Saisi joku parempi valmistaja tehdä uuden jo pikkuhiljaa... alkaa olemaan jo sen verran eri näköinen kenttä nykyään. Tongue
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1