Purjelentosimulaattori Duo-simu

(1/5) > >>

pmalkki:
Tervehdys.

Lupasin avata tänne ketjun KILYn duo-simu projektista jota ollaan tässä talven aikana pienellä porukalla aloiteltu. Tavoitteena on rakentaa ihan perus simulaattori esittely ja koulutuskäyttöä ajatellen. Kuitenkin niin että se olisi suht jämpti ja kestävä. Erikoisuuksia voi sitten lisäillä tulevaisuudessa jos intoa riittää. Simun runkona toimii kaksipaikkainen Blanik.

Mekaniikkaporukka on rakennellut jo jonkin verran ohjaimia simuun. Itse olen lupautunut selvittelemään ohjainelektroniikkaa ja muita asioita pc:n puolelta. Suunnitelma jalostuu jatkuvasti mutta jotain kuvatuksia löytyy kerhon sivuilta osoitteesta: http://www.kily.fi/Simulaattori/Simu.html

Peliohjainkortiksi tilasinkin jo BU0836X kortin. Vähän epäselväksi jäi, että toimiiko tämän mallin kanssa sama konfigurointiohjelma kun noilla muillakin korteilla ja mitä kaikkea sillä ihan tarkalleen pystyy tekemään. Eli pystyykö sillä esim. samalla tavalla skaalaamaan (zoom) noita akseleita kuin A-mallin sivulla on esitetty. Sattuuko kukaan täällä tietämään?

Pääasialliseksi simuohjelmaksi tulee Condor soaring ja lisäksi surinalentämistä ajatellen Flight Simulator 2004. Näitä varten täytyisi myös mittarinäyttö saada pelaamaan. Condor vaikuttaa aika helpolta, mitä olen asiaa tutkinut, mutta FS:stä ei ole vielä mitään käsitystä.

Simu-pc on myös etsinnän alla. Erinäisiä raatoja tässä on tutkittu ja vaikka nuo simut nyt ei mitään tehosyöppöjä ole, niin sellaista konetta mihin saisi myös kunnollisen näytönohjaimen (hdmi) ei ole vielä tullut vastaan.

Tällasta nyt tähän hätään. Kaikki kommentit ja vinkit ovat tervetulleita.

-Pauli

Transisto:
Hieno projekti ja on hauska seurata myös teknisiä ratkaisuja, kun meillä on työn alla samaan aikaan vähän vastaava PIK-5 oldtimer simu.

tigert:
Mainiota

Hyvä jos voidaan olla avuksi. Millaisia ideoita teillä on visuaaliksi (maisemanäytöksi)?

//Tuomas

pmalkki:
Varmaankin ihan tavallinen taulu-tv tulee näytöksi. Taitaa olla se edullisin vaihtoehto ja siirtely onnistuu helposti. Lisäksi kun tuota simua on tarkoitus käyttää myös hallissa missä on kohtalaisen valoisaa kesällä kun ovet on auki, niin näyttö on parempi kuin projektori. Jossain 40-42" paikkeilla näyttäis olevan se paneelikoko mistä ylöspäin hinnat pompsahtaa.

Näytöistä puheenollen onko kellään ideoita mistä löytyisi näppärä näyttö tuonne mittariston taakse? 17" ja 15" sinne on mallailtu, mutta 15 tuumanenkin tahtoo olla iso. Onko esim pääkaupunkiseudulla hyviä rompeliikkeitä?

Transisto:
Jos käytätte softana Condoria kannattaa ottaa käyttöön tämä Free Condor Suite:
http://condorsoaring.ru/projects/FreeCondorInstruments/

Saatte erillisen mittaripaneelin toiselle näytölle:
http://condorsoaring.ru/projects/FreeCondorInstruments/fcis_v1.0.2.html

Vaasalaiset tilasivat näyttönsä alla olevasta firmasta.
http://www.tridentdisplays.fi/

Meillä on käytössä 10" LCD: (Softana modattu Silent Wings ja mittaristona Simmeters)
http://www.youtube.com/watch?v=PH-3teewHI4&feature=related

En nyt muista mistä meidän näyttö tuli. Ville voisi muistaa paremmin. Googlettamalla löytyy kuitenkin varmasti useampiakin vaihtoehtoja.

Navigation

Up one level

Next page