FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.11.17, 01:18

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  ACARS printteri
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print
Author Topic: ACARS printteri  (Read 6114 times)
Jouni Pyhäjärvi
Offline Offline

Posts: 170
Date Registered: 14.07.07

Re: ACARS printteri
« Reply #20 on: 02.05.12, 11:22 »

Moro,

Moro!

Paljonkohan tuo vaatii amppeereja (A)?
Mulla olis poveri josta sais 1A irti...

Tommi

Docun mukaan 7,5V 15W eli 2A mutta norjasta kuulunut että toimii myös 5V 3A, ja sitä väitti myös webbi sivu tilatessa. eli 1A ei kyl riitä mihinkään

t,
Jouni

Mikko Pajunen
Offline Offline

Posts: 128
Date Registered: 16.06.09

Re: ACARS printteri
« Reply #21 on: 02.05.12, 12:25 »

norjasta kuulunut että toimii myös 5V 3A, ja sitä väitti myös webbi sivu tilatessa
No tuohan on hyvä jos toimii 5 voltilla. Saan virran suoraan "pääkiskolta" eli tietokoneen powerista...
Arttu Heinonen
Offline Offline

Posts: 643
Date Registered: 24.01.10

Re: ACARS printteri
« Reply #22 on: 02.05.12, 20:18 »

No tuohan on hyvä jos toimii 5 voltilla. Saan virran suoraan "pääkiskolta" eli tietokoneen powerista...

USB ei kyllä millään lykkää 3 A , max oli muistaakseni 500mA.
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: ACARS printteri
« Reply #23 on: 02.05.12, 21:04 »

Ei tässä USBista kaiketi puhuttukaan vaan sen PC:n virtalähteestä.


Mikko Pajunen
Offline Offline

Posts: 128
Date Registered: 16.06.09

Re: ACARS printteri
« Reply #24 on: 03.05.12, 03:54 »

USB ei kyllä millään lykkää 3 A , max oli muistaakseni 500mA.

Sori, ilmaisin itseäni epäselvästi. Tarkoitan siis, että saan tuon 3A suoraan erillisestä virtalähteestä, joka sattuu olemaan PC:n virtalähde. Ei USB:stä eikä tietokoneista, vaan tuosta simun virtalähteestä. Ei tarvitse ostaa erillistä 7,5 voltin muuntajaa, jos printteri toimii 5 voltilla. Jos siis toimii.
Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: ACARS printteri
« Reply #25 on: 03.05.12, 04:00 »

Hyvin toimii 5V / 3A  thmbup
Jouni Pyhäjärvi
Offline Offline

Posts: 170
Date Registered: 14.07.07

Re: ACARS printteri
« Reply #26 on: 03.05.12, 05:25 »

Hyvin toimii 5V / 3A  thmbup

Loistavaa!

Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: ACARS printteri
« Reply #27 on: 03.05.12, 05:49 »

Jep, täällä toimii kans. Takana oli set reikä johon klemmarilla sorkkimaan, niin resetoi puskurin. Oli vissiin jäänyt jumiin?
Project Magentasta saa nyt reitin etäisyyksineen ja säätiedonkin pitäis saada, jotenkin. Printatessa puskee turhaan ylimääräistä paperia hukkaan?  Mulla on Bebekiltä 7.5V ja 3A.
Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: ACARS printteri
« Reply #28 on: 03.05.12, 05:59 »

Printatessa puskee turhaan ylimääräistä paperia hukkaan? 

Ton saman huomasin eilen testaillessa. Riippuu varmaan mitä tulostaa ja mistä?!? Itse testailin TOPCAT:n säätietoja tulostella ja välillä tuli lähes 20 cm tyhjää tekstin loppuun.
Seuraavaksi pitäisi keksiä ratkaisu miten saisi tulostettua esim. METAReita suoraan simun softasta... Jeehell pisti omaan jonoonsa moisen toiminnon mutta se ei ole ensimmäisenä hänen listallaan...
« Last Edit: 03.05.12, 12:17 by Tommi Ahonen »
Mikko Pajunen
Offline Offline

Posts: 128
Date Registered: 16.06.09

Re: ACARS printteri
« Reply #29 on: 03.05.12, 15:16 »

Hienoa kuulla, että toimii 5 voltilla. Kunhan Prosim saa acars-toiminnon kuntoon, alkaa paperia palamaan. Ja jonkun pitäisi vissiin rempasta pedestaali sillä aikaa kasaan...
Jouni Pyhäjärvi
Offline Offline

Posts: 170
Date Registered: 14.07.07

Re: ACARS printteri
« Reply #30 on: 03.05.12, 15:50 »

välillä tuli lähes 20 cm tyhjää tekstin loppuun.

Laitoin tästä kyselyä menemään josko jotain asetusta löytyis tai syytä moiseen.

t,
Jouni

Jouni Pyhäjärvi
Offline Offline

Posts: 170
Date Registered: 14.07.07

Re: ACARS printteri
« Reply #31 on: 04.05.12, 11:31 »

Valmistajalta tuli tällästä infoa, kuka kerkeää testata ensiksi:

Quote
Regarding to the empty lines,you need to set the paper with manual feeding,but not auto feeding
in the printer settings.

Lisäksi sanoivat että hyvä jos toimii myös 5v mutta suositus on 7.5v

t,
Jouni

Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: ACARS printteri
« Reply #32 on: 04.05.12, 13:12 »

Tyhjän paperin ongelma ratkesi, kiitos  thmbup
Itselläni on käytössä 5V ja tulostusjälki on aavistuksen vaaleaa. Mahtaisiko nuo pari lisävolttia auttaa tuohon asiaan. Miten Markuksella tulostusjälki 7,5 voltilla?
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: ACARS printteri
« Reply #33 on: 04.05.12, 17:45 »

Nauhaa löytyi Staplesiltä hesasta. Oli vaan isoa rullaa. Pitää fiksata.
Tulistusjälki on hyvä.
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: ACARS printteri
« Reply #34 on: 05.05.12, 08:41 »

Jee-e Cheesy !!!  Näppärästi saapi Topcat ohjelmasta Overhead client (winXp 32bit) kaikki tarvittava data suoraan Brightek verkkokirjoittimelle, joka on siis mcdu clientissä (winXp 32bit). Loadsheet ja WXR koko reitiltä ennakkoon ohjaamoon. Sitten kun saapi lopullisen reitin sideineen ja stareineen voin mcdu moduulista vielä printata koko reitin waypointteineen erikseen haluttaessa.  Sille sliding pöydälle voisi sittenkin olla käyttöä.
Voishan tuo nauha olla vähän leveämpi kuin 80mm, mutta tuolla mennään.  Ei tuota kuittinauhaa sitten ihan joka liikkeestä löytynytkään...
« Last Edit: 05.05.12, 08:45 by Markus Mäkelä »
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: ACARS printteri Update 5.5.12
« Reply #35 on: 05.05.12, 18:26 »

Muutaman tunnin aherruksen jälkeen ....

[ attachment removed / expired ]

Huomenna testaamaan Smiley
Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: ACARS printteri
« Reply #36 on: 05.05.12, 18:52 »

Tulostuuko sulla Markus TOPCATista suoraan tulostimelle kaikki teksti? Itselläni jää rivien loppuosa tulosteen ulkopuolella. Esim jos tulostan Takeoff reportin, jää puolet tekstistä pois.
Markus Mäkelä
Offline Offline

Posts: 1019
Date Registered: 05.07.01

Re: ACARS printteri
« Reply #37 on: 05.05.12, 20:08 »

Tallenna topcatin txt filut johonkin kansioon ja avaa ne wordissa tms. Sieltä voi paremmin säätää. Eli siten saan koko tekstin, mutta rivit menee vähän hassusti. Säädä marginaaleja. Jos ei onnisth niin katson asetukseni asap.
Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: ACARS printteri
« Reply #38 on: 05.05.12, 21:53 »

Ok! Kikkailuksi menee täälläkin. Ensin simukoneessa (win 7, 64bit) tulostan PDFCreatorilla .txt muotoon jonka jälkeen PDFCreator tulostaa tuon .txt tiedoston automaattisesti 32bit XP koneen PDFCreatoriin joka tekee siitä pdf-tiedoston jonka se sitten sylkee tuolle tulostimelle... Vähän hankalalta kuulostaa mutta näin saan tekstit jotenkuten sopimaan ja tulostus 7 koneesta onnistuu.
Tommi Ahonen
Offline Offline

Posts: 452
Date Registered: 31.10.08

Re: ACARS printteri
« Reply #39 on: 10.05.12, 13:34 »

Hyvin toimii 5V / 3A  thmbup

...mutta paremmin toimii, kun vaihdoin virtalähdettä. Nyt laite saa 7 volttia ja tulostusjälki on parempaa kuin aiemmin.
Pages: 1 [2] 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1