FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.06.18, 15:21

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu
| | |-+  Tiedotteet ja kehitysideat (Moderators: Sami Puro, Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | | |-+  Viestien siirtäminen uuden otsikon alle eri ketjuun
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Viestien siirtäminen uuden otsikon alle eri ketjuun  (Read 12327 times)
Juha Pesu
Offline Offline

Posts: 274
Date Registered: 14.06.11

Viestien siirtäminen uuden otsikon alle eri ketjuun
« on: 19.04.12, 08:03 »

Sattui sellainen kummallisuus, että kommentoin yhtä keskusteluaihetta, ja viestini oli poistettu otsikon ketjusta ja siirretty toiseen ketjuun, joka oli ihan eri aiheesta. Kommentoin Hesarin taannoista uutista vuokralentäjien käytöstä (http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,102979.0.html), ja viestini oli siirretty otsikon "Norwegianilla lakonuhka" alle, otsikon uutisen taustalla on toki vuokralentäjien käyttö, mutta otsikon aihe on kuitenkin aivan eri kuin asia, jota kommentoin. (http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,103196.0.html).

Käyttäkää harkintaa, kun irrotatte ihmisten kirjoituksia asiayhteydestään ja siirrätte uusien otsikoiden alle. Jos viestin sisältö ja kannanotot liittyvät alkuperäiseen otsikkoon, ei välttämättä ole korrektia irrottaa viestiä asiayhteydestään ja siirtää ihan toiseen asiayhteyteen.

Viesti on nyt poistettu väärän otsikon alta, eli tämä kommentti on vain kehitysideana vastaisuuden varalle. Jos halutaan, että palstalla voidaan keskustella järjellisistä aiheista oikeiden otsikkojen alla, ei viestejä voi ihan miten tahansa irrotella asiayhteyksistään ja siirtää eri aiheisiin keskusteluihin, se karkottaa varmasti kirjoittajat, joiden viestejä siirrellään mielivaltaisesti.
Sami Puro
Moderator
Offline Offline

Posts: 15346
Date Registered: 03.07.01

Re: Viestien siirtäminen uuden otsikon alle eri ketjuun
« Reply #1 on: 19.04.12, 08:25 »

Ketjujen splittaus, tai yhdistäminen, on täysin normaalia. Tapahtuu esim. jos viesti ei sovellu ko. otsikon alle, tai/ja ko. viestiin liittyen on odotettavissa lisää keskustelua sotkien alkuperäisen ketjun.

Etenkin uutisalueella jokaiselle uudelle uutiselle tulisi olla oma ketju, jotta uudet tapahtumat näkee suoraan otsikkolistalta ja ettei ne hautaudu pitkiin keskusteluketjuihin. (siis tietysti jos uutinen ei liity enää suoraan ko ketjun aiheeseen, kuten tässä)

Ja näin tullaan toimimaan ehdottomasti jatkossakin, jotta (nimenomaan etenkin uutispuolella) säilyy jonkunlainen järkevä seurattavuus siitä mitkä ovat "päivän otsikot". (ja tämä koskee siis myös vastauksia viestiin joka jaetaan uudeksi ketjuksi, jos ne liittyvät siihen eivätkä alkuperäiseen ketjuun)


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Juha Pesu
Offline Offline

Posts: 274
Date Registered: 14.06.11

Re: Viestien siirtäminen uuden otsikon alle eri ketjuun
« Reply #2 on: 19.04.12, 09:40 »

Ketjujen splittaus, tai yhdistäminen, on täysin normaalia. Tapahtuu esim. jos viesti ei sovellu ko. otsikon alle, tai/ja ko. viestiin liittyen on odotettavissa lisää keskustelua sotkien alkuperäisen ketjun...
(ja tämä koskee siis myös vastauksia viestiin joka jaetaan uudeksi ketjuksi, jos ne liittyvät siihen eivätkä alkuperäiseen ketjuun)

Keskustelunaiheesta eri asiayhteyteen napatut viestit eivät oikein palvele keskustelujen selkeyttäjinä, ja halusin vain sanoa, että mielestäni harkintaa voisi käyttää enemmän, kun viestejä siirrellään. Toki ymmärrän, että kannattaa pyrkiä siihen, että viestit ovat oikeiden otsikoiden alla ja tarvittaessa kannattaa vaihtaa otsikkoa välillä. Lienee ollut niin, että höpisin ihan eri aiheesta kuin luulin puhuneeni, ja viesti päätyi ansaitusti lopulta roskikseen. Jos kirjoittaja ei itse ymmärrä, mistä puhuu, vaikea kai siitä muidenkaan on tolkkua saada. Hyvä, että palstaa moderoidaan, kiitos.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1