FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
12.12.18, 04:55

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 3 4 [5] Reply Print
Author Topic: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)  (Read 6171 times)
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 228
Date Registered: 03.10.16

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #80 on: 05.09.18, 16:57 »

Siitä vaan tekstuureita reparoimaan. Kyllähän se ohjelma kiinnostaa, joten laitappas Tatu kertoen, jos en jo satu moisesta softasta olevan jyvällä.
Tatulla oli aika hyvin kuvailtuna noita vilkkumisia vai mitä ne nyt onkaan.

Selkeästi on juuri sellasia tapauksia missa esim rakennuksen seinän tai katto tekstuuri selvästi vilkuttele. Kuten Lightbeamin KSFO:lle ainakin yhdessä pienessä rakennuksessa jne... Sitten on rakennuksissa tai rakennelmissa sellasia kapeita esim pystysuorassa olevia ohuita ikäänkuin kamman piikkilöitä muistuttavia kuvioita ja ne yhdellä lailla vilkkuvat/shimmeröivät. Shimmeröinniksi useimmin tulkitsen kauempana olevien, joko mastokohteiden tai objektien väreilyä. Osittainhan tuon viimoisen voi tulkita olevan ihan luonnollista, sillä harvoin on niin selkeä ja kirkas ilma, että kaukana olevat kohteet olis ihan teräviä. Aina on kosteutta ilmassa, joka sirottaa valonsäteitä.

Esim eileniltaisella testilennolla en tuota häiritsevästi havainnut ja enemmän huvitti ne default fair weather pilvien poppailua näkyviin ja häipymisiä. No olpahan jotain seurailtavaa pitkän lennon aikana.

Mika on oikeassa ettei tämä DSR eli köyhän miehen UHD mikään autuaaksi tekevä ole aitoon 4k UHD näyttöön verrattuna. Liekö sitten sitä placebo efektiä, että ajoittain vaikutti ihan mukiin menevältä normaaliin verrattuna. Jos tuo pelittää ilman tilttejä ja takkuiluita, niin voipihan tuota käytellä.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9450
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #81 on: 05.09.18, 17:00 »

Tekstuurien konvertointi saattaa riippua siitä, missä formaatissa bmp tiedostot ovat, joten ehkä peliä ei ole menetetty.

Lataa Ordenator:
https://www.nexusmods.com/skyrim/mods/12801/?tab=files

Ohjelmassa valitset sitten kansion missä tekstuurit sijaitsevat, sen jälkeen voit laittaa asetukset seuraavalla tavalla:


Kuten ehkä huomaat, tällä voisi myös muuttaa tekstuurien kokoa. Olen maisemista itse pienentänyt kaikki suuremmat kuin 2048 tekstuurit. Esimerkkikuvassa resize ei ole päällä.

Kun aloitat homman, niin sieltä löytyy Backup valinta, tai voithan itse samantien heittää tekstuureista kopiot talteen, jos homma ei pelitä.

Jos nuo bmp:t ovat väärässä formaatissa, niin Ordenador heittelee pelkkää erroria. Se ei sinänsä ole vaarallista, mutta kertoo siitä, että konvertointia ei niille tekstuureille silloin tehdä.



'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #82 on: 05.09.18, 17:00 »

Voin Tatu jakaa G-drivesta nämä kansiot, jos haluat tarkemmin tarkastella sisältöä? Tai pyydä mitä ikinä tarvitsetkaan tuohon optimointiin? Olisi kyllä aika hienoa, ja ehkä oppisi itsekin tekemään paskasta > kultaa Grin

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #83 on: 05.09.18, 17:07 »


On maksullinen, joten nyt en saa sitä käyttööni...


   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9450
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #84 on: 05.09.18, 17:09 »

On maksullinen, joten nyt en saa sitä käyttööni...

Hä!! ??

Ootappa.... no ei kai se maksullinen sentään ole, vaatii kirjautumisen.(?)

'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #85 on: 05.09.18, 17:11 »

49 puntaa (kallein) tai 1,49 puntaa (halvin) eikä ole killinkiäkään nyt tililläni Embarrassed

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #86 on: 05.09.18, 17:18 »

Hä!! ??

Ootappa.... no ei kai se maksullinen sentään ole, vaatii kirjautumisen.(?)

Kirjautumalla saa vain manuaalin Grin

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9450
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #87 on: 05.09.18, 17:23 »

Kirjautumalla saa vain manuaalin Grin

Miksi minä saan koko tiedoston?

Rekisteröinti vaiheessa ei valita niitä maksullisia, vaan suoraan eteenpäin. Tiedot - Sähköpostivahvistus - kirjautuminen ja Mods sivulta hae Ordenador -> Files ja sieltä ladataan. Ihan tuli koko ohjelma ehjänä perille, ilmaiseksi.

Main Files, Manual Download


'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #88 on: 05.09.18, 19:05 »

Hmm... en löydä sitä....





« Last Edit: 05.09.18, 19:20 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #89 on: 05.09.18, 19:09 »

Löytyy kylläkin ALL MODS:n kautta, muttei latauslinkkiä.

E: Jotenkin tuolta on vaikeaa löytää se mitä tässä haetaan?  olisiko laittaa linkkiä oikeaan lataukseen?


« Last Edit: 05.09.18, 19:20 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9450
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #90 on: 05.09.18, 19:31 »

Löytyy kylläkin ALL MODS:n kautta, muttei latauslinkkiä.

E: Jotenkin tuolta on vaikeaa löytää se mitä tässä haetaan?  olisiko laittaa linkkiä oikeaan lataukseen?

Olet ihan oikeassa paikassa.... screenshotissa näkyy ihan alareunassa FILES nappula, klikkaa sitä.

'Don't panic'
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 228
Date Registered: 03.10.16

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #91 on: 07.09.18, 14:20 »

Eipä tuosta softasta aiemmin ollut havaintoa ja noita rekisteröintejä eri saiteille pittää näköjään nykyään tehdä alvariinsa.

Eilen tein jatkokokeilun AES:n A319:llä välillä KSFO-KSAN samoilla setuksilla (DSR 2560x1440) kuin edellisessä KMSP-KIAD lennolla. Kyllä ORBX:n skenet on etenkin South Californian alueella raskaita. KSFO:lla ei ollu lähtiessä tökkimistä, mutta KLAX:n lähelle (SCal) tullessa alkoi tulla ajoittaisia nykimisiä. Näytti kuin olis maastoon tuolloin lataillut objekteja eli taloja jne... Niitähän noissa skeneissä riittää. Samaa ajoittaista nykimista esiintyi myös laskuun San Diegoon KSAN:lle lasketellessa.
Ei kuitenkaan isosti haitannu bussin käpistelyä lennolla.

Kuormitus GPU:lla on maltillinen ja CPU:llakin vain eka 0-core on 100% melkein koko ajan ja muissa ei isommin. Sais LM tehdä jotain tuon CPU-kuormituksen jakamisen suhteen. Kun nyt tehokkaasta hardiksesta ei oteta irti sitä mitä olisi tarjolla.

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9450
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #92 on: 07.09.18, 19:23 »

Kuormitus GPU:lla on maltillinen ja CPU:llakin vain eka 0-core on 100% melkein koko ajan ja muissa ei isommin. Sais LM tehdä jotain tuon CPU-kuormituksen jakamisen suhteen. Kun nyt tehokkaasta hardiksesta ei oteta irti sitä mitä olisi tarjolla.

Sulla ei ole Affinity Mask asetus käytössä cfg-tiedostossa?

Ei se ehkä vaikuta asiaan, mutta tuli nyt vain mieleen.

Syynäsin Mega Helsinki maiseman läpi. Sieltä puuttuu yksi tekstuuri, jonka nimi viittaa Finnair-logoon, mutta en nyt onnistunut paikallistamaan mistä tekstuuri puuttuu. Tein pienen tekstuuripalasen, joka on hyvä laittaa Mega Helsinki Texture kansioon. Ainakin FSX menee joskus solmuun puuttuvista palasista, toisinaan ei. Tiedä häntä. Suosittelen kuitenkin lisäämään tämän tekstuurin sinne Texture kansioon.
https://www.dropbox.com/s/33mik0s9fs1nv73/FINNAIR_.zip?dl=0

'Don't panic'
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 228
Date Registered: 03.10.16

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #93 on: 07.09.18, 22:21 »

Joo ei ollu affinity maski vielä näissä kokeiluissa laitettuna. Tehtävä vielä nuo samaiset lennot myös affinityllä ja kateltava myös muita asetuksia. Verrattava affinityä laitettuna sinne cfg-filuun suoraan ja Process Lasso:lla laitettuna, että onko noissa eroja.

Varsinkin tuohon KSFO-KSAN pätkään kun laittaa vielä säät ym mukaan, niin saattaa töksähellä enemmän. ORBX:n NCAL:n alueella KSFO:n, Flightbeamin skene, ei tökkiny, mutta SCAL:n alue on kyllä paljon raskaampi. Siitä on paljonkin keskustelua netissä. Kokeiltava myös ilman sitä.

Pitäs varmaan SIMstarter NG:llä joskus tehdä eri konfiksia VFR-lennoille pikkukoneilla ja busseille omansa.

Thanks! Just siitä tekstuurista tulikin herjoja Mega EFHK:lla, kun FSX:ssä oli ne error reportingit päällä. En silloin kerennä sitä sen kummemmin ihmettelemään ja laitoin ne reportingit OFF:iin.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3998
Date Registered: 18.12.01

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #94 on: 09.09.18, 12:33 »

Tällaista teki, enkä oikein eroa entiseen huomannut... 405 > 398Mb oli kuitenkin eroa ennen ja jälkeen konvertoinnin.


« Last Edit: 09.09.18, 12:44 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1927
Date Registered: 14.02.05

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #95 on: 09.09.18, 13:32 »

Syynäsin Mega Helsinki maiseman läpi. Sieltä puuttuu yksi tekstuuri, jonka nimi viittaa Finnair-logoon, mutta en nyt onnistunut paikallistamaan mistä tekstuuri puuttuu. Tein pienen tekstuuripalasen, joka on hyvä laittaa Mega Helsinki Texture kansioon. Ainakin FSX menee joskus solmuun puuttuvista palasista, toisinaan ei. Tiedä häntä. Suosittelen kuitenkin lisäämään tämän tekstuurin sinne Texture kansioon.
https://www.dropbox.com/s/33mik0s9fs1nv73/FINNAIR_.zip?dl=0
Kiitos taas kerran thmbup

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9450
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #96 on: 10.09.18, 07:21 »

Tällaista teki, enkä oikein eroa entiseen huomannut... 405 > 398Mb oli kuitenkin eroa ennen ja jälkeen konvertoinnin

Joo OK. Bmp-tiedostot ovat sitten formaatissa, joka ei muunnu tuolla softalla. Eroa ei huomaa kun muunnostakasn ei suurimpaan osaan tekstuureista tullut. Pitänee säätää sitten käsin.

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4414
Date Registered: 14.10.01

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #97 on: 28.11.18, 15:28 »

Selasin läpi tätä threadia. Olenko oikeassa jos totean, että esitellytä (DSR) keinotekoisesta näytön tarkkuuden lisäämisestä P3D4:lle on enemmän haittaa kuin hyötyä?

Nykynäyttö on 1920 x 1080 HDTV. Simussa on käytettävä AA= 8XSSAA, jotta objektit ja maisema eivät välky. Haittana on tietokoneen kuormitus ja hieman stutteria.

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4587
Date Registered: 13.04.09

Re: DSR Uskomatonta mutta totta, vai oliko sittenkään? (P3D > miksei muutkin simut)
« Reply #98 on: 29.11.18, 05:19 »

Selasin läpi tätä threadia. Olenko oikeassa jos totean, että esitellytä (DSR) keinotekoisesta näytön tarkkuuden lisäämisestä P3D4:lle on enemmän haittaa kuin hyötyä?

Ainakaan omalla kohdalla loppujen lopuksi ei juurikaan hyötyjä ollut. Maa tekstuurit näkyi blurrina koko ajan.

Pages: 1 ... 3 4 [5] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1