FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.04.19, 04:49

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 16 Reply Print
Author Topic: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...  (Read 90006 times)
Mikko Westerlund
Offline Offline

Posts: 948
Date Registered: 18.09.01

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #40 on: 06.01.13, 20:30 »

Löysin myös aiempien luulojeni vastaisesti lauseen "DCS World provides a free-to-play Su-25T ground attack aircraft with no online restrictions." osoitteesta http://www.digitalcombatsimulator.com/en/series/flaming_cliffs_3/?PAGEN_2=2. Eli ei ole mitään syytä miksi jättää ilmainen DCS World ja sen Su-25T kokeilematta...

Tuon Su-25T:n takia tuota rupesin latailemaankin. Ohitin ensin tämänkin keskustelun läpilukaisulla, koska luulin DCS Worldinkin olevan maksullinen. Tutkittuani tarkemmin tämä World onkin ihan pelattava osio, jota voi täydentää ilmaisilla ja maksullisilla osioilla.

Asus P8Z68 Deluxe, Intel i7 2600K 3,4Ghz, 16Gb 1600MHz, GeForce GTX 960 4Gb, 21" BenQ, Win7@SSD, P3DV4@SSD
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #41 on: 13.01.13, 18:14 »

No nyt lähtee taas halvalla:

A10C 9.99€
Black Shark 2 19.99€
P51D Mustang 29.99€
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #42 on: 17.01.13, 06:48 »

Puolituntinen katsaus DCS Worldiin:

http://www.youtube.com/watch?v=WBGLb98zkFQ&fmt=35
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #43 on: 26.02.13, 20:33 »

Uusi pätsi v1.2.3 ilmestyy näillä hetkillä Auto-Updateriin...
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14519
Date Registered: 21.07.04

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #44 on: 27.02.13, 14:29 »

Jan, onko tuossa DCS Worldissa jotain uutta verrattuna esim. pelkkään A-10C -simuun? Poistin juuri äsken tuon asentaakseni sen uudestaan, kun tuntui jotain häikkää olevan, ja kaatuikin vielä. Nyt mietin että pitäisikö hommata tuo World ja siihen A-10C... mutta onko siinä mitään eroa, muuta kuin että saa pultattua noita muitakin koneita siihen lennettäväksi? Paranneltu systeemejä tai grafiikoita yms?

Muistaakseni sinäkin väänsit tuota A-10:ä silloin joskus... Tongue
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #45 on: 28.02.13, 06:33 »

Jan, onko tuossa DCS Worldissa jotain uutta verrattuna esim. pelkkään A-10C -simuun? Poistin juuri äsken tuon asentaakseni sen uudestaan, kun tuntui jotain häikkää olevan, ja kaatuikin vielä. Nyt mietin että pitäisikö hommata tuo World ja siihen A-10C... mutta onko siinä mitään eroa, muuta kuin että saa pultattua noita muitakin koneita siihen lennettäväksi? Paranneltu systeemejä tai grafiikoita yms?

Muistaakseni sinäkin väänsit tuota A-10:ä silloin joskus... Tongue

Mahtaako ED enää edes päivittää standalone 1.1.1.1 versiota? Ei ole ainakaan pitkään aikaan mitään pätsejä tullut. Ehdottomasti kannattaa mielestäni käyttää Worldia ja A-10:ä siinä moduulina. Kehittyy koko ajan uusien pätsien myötä. Sitä en nyt osaa suoralta kädeltä sanoa, onko juuri A-10:iin tullut jotain uutta tai onko siitä korjattu jotain edelleen 1.1.1.1:ssä olevia bugeja (niin tarkkaan en noita pätsilistoja lue). En ole mitään suurempia bugeja edes huomannut (saattanee tosin johtua siitä, etten pysy taistelualueella ilmassa riittävän pitkään huomatakseni sellaisia Tongue ). Mutta nk. "virallinen" versio on nykyisin tuo World -moduuliversio. Eikä siihen vaihtaminen maksa mitään - World on ilmainen ja A-10 moduuliin kelpasi muistaakseni suoraan standalonen avain. Ja saa mukana ilmaisen Su-25T:n... Tehtäväeditori on myös saanut paljon uusia ominaisuuksia sitten 1.1.1.1:n.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14519
Date Registered: 21.07.04

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #46 on: 28.02.13, 08:12 »

Mahtaako ED enää edes päivittää standalone 1.1.1.1 versiota? Ei ole ainakaan pitkään aikaan mitään pätsejä tullut. Ehdottomasti kannattaa mielestäni käyttää Worldia ja A-10:ä siinä moduulina. Kehittyy koko ajan uusien pätsien myötä. Sitä en nyt osaa suoralta kädeltä sanoa, onko juuri A-10:iin tullut jotain uutta tai onko siitä korjattu jotain edelleen 1.1.1.1:ssä olevia bugeja (niin tarkkaan en noita pätsilistoja lue). En ole mitään suurempia bugeja edes huomannut (saattanee tosin johtua siitä, etten pysy taistelualueella ilmassa riittävän pitkään huomatakseni sellaisia Tongue ). Mutta nk. "virallinen" versio on nykyisin tuo World -moduuliversio. Eikä siihen vaihtaminen maksa mitään - World on ilmainen ja A-10 moduuliin kelpasi muistaakseni suoraan standalonen avain. Ja saa mukana ilmaisen Su-25T:n... Tehtäväeditori on myös saanut paljon uusia ominaisuuksia sitten 1.1.1.1:n.
Niin tosiaan. No eilen jo ehdin tuon DCSW:n asentaa ja siihen sain myös sen A-10:n vanhalla koodilla. Cool Kyllä siinä näyttää maisemat ehkä himpun paremmalta, ja ääniä paranneltu aika hurjasti. Tosin ainakin yksi ikävä bugi on se ettei rearming toimi Undecided Selailin foorumia ja siellä kyllä oltiin jo tietoisia siitä... ehkäpä korjaus tulee pian, toivottavasti.
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #47 on: 28.02.13, 09:11 »

Tosin ainakin yksi ikävä bugi on se ettei rearming toimi Undecided Selailin foorumia ja siellä kyllä oltiin jo tietoisia siitä... ehkäpä korjaus tulee pian, toivottavasti.

Onko tämä uusi 1.2.3 bugi? 1.2.2 toimi vielä - tosin käyttötapa on muuttunut (tai voihan wanha radioliittymääkin olla vielä käytössä, en ole käyttänyt pitkään aikaan). En tähän hätään muista mikä näppäinyhdistelmä oli, mutta jotain tyylin L tai R Alt tai Shift ja olikohan Ä tai heittomerkki Ä:n vieressä. Sillä aukeaa ihan rearm GUI ikkunana pelimaailmassa, josta on helppo valita uudet aseet joko valikosta tai yksittäisiin pyloneihin. Vanhat rajoitteet taisi edelleen päteä, eli koneet kiinni, APU sallittu, Ground Crew kanava jne. Ei anna tehdä epävalidia yhdistelmää (esim. ylipaino jne.).

Nämä kaikki hataralla muistikuvalla...
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14519
Date Registered: 21.07.04

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #48 on: 28.02.13, 09:21 »

Onko tämä uusi 1.2.3 bugi? 1.2.2 toimi vielä - tosin käyttötapa on muuttunut (tai voihan wanha radioliittymääkin olla vielä käytössä, en ole käyttänyt pitkään aikaan). En tähän hätään muista mikä näppäinyhdistelmä oli, mutta jotain tyylin L tai R Alt tai Shift ja olikohan Ä tai heittomerkki Ä:n vieressä. Sillä aukeaa ihan rearm GUI ikkunana pelimaailmassa, josta on helppo valita uudet aseet joko valikosta tai yksittäisiin pyloneihin. Vanhat rajoitteet taisi edelleen päteä, eli koneet kiinni, APU sallittu, Ground Crew kanava jne. Ei anna tehdä epävalidia yhdistelmää (esim. ylipaino jne.).

Nämä kaikki hataralla muistikuvalla...
Joo, jotain siellä luki ettei toimi ainakaan kuten tuossa 1.1.1.1 versiossa, eli sieltä Ä:n vierestä heittomerkillä valikko esiin -> Ground Crew -> Rearm. Toki ground crew ilmoittaa että "Rearming complete", mutta mitään ei ole tapahtunut. Muut toiminnot kyllä toimii, esim. maavirran saa sitä kautta kytkettyä.

Foorumilla oli myös tuo Lalt + ' , mutta en kyllä saanut mitään auki tuolla yhdistelmällä. Jahka ehdit niin viitsisitkö käydä tarkistamassa mikä se oikea yhdistelmä oli?
Myös joku toinen kikka siellä oli, että pitää poistaa joku "keyboard.filu" tuolta jostain kansiosta, ja antaa simun tehdä uusi tilalle... täytyy varmaan kokeilla tuokin. Embarrassed

Quote
Known bug.

The rearming with the radio menu is not working correct.
Please use the popup window [L ALT] + ['] for rearming.

EDIT: Pöh, komento takas! Sieltähän se valikko löytyi tosiaan, Left Alt + Ä, ja hienosti toimii... Embarrassed
« Last Edit: 28.02.13, 09:35 by Petri Koivisto »
Mikko Suomela
Offline Offline

Posts: 3846
Date Registered: 21.04.06

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #49 on: 04.03.13, 08:42 »

Mikä on the place to be DCS Worldin jne kanssa? Mietin vain että jos Saitekin X52lle löytyisi jotain valmista profiilia ja jotain kivaa lisähärpäkettä. Ricardon HD-ohjaamoiden lisäksi? Tossa taas parin viikon päästä alkaa helpottamaan niin pääsisi oikein tositoimiin.  Cool Onko kyseinen paikka siis DCSn oma foorumi vai joku toinen? Yritin guuglella etsiä Saitekille profiilia mutta ei onnannut Tongue

Killerhangar
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #50 on: 04.03.13, 08:52 »

Mikä on the place to be DCS Worldin jne kanssa? Mietin vain että jos Saitekin X52lle löytyisi jotain valmista profiilia ja jotain kivaa lisähärpäkettä. Ricardon HD-ohjaamoiden lisäksi? Tossa taas parin viikon päästä alkaa helpottamaan niin pääsisi oikein tositoimiin.  Cool Onko kyseinen paikka siis DCSn oma foorumi vai joku toinen? Yritin guuglella etsiä Saitekille profiilia mutta ei onnannut Tongue

http://forums.eagle.ru/
http://files.digitalcombatsimulator.com/en/ (File Type: Device Profiles | Filter)
Mikko Suomela
Offline Offline

Posts: 3846
Date Registered: 21.04.06

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #51 on: 04.03.13, 09:01 »

Pitänee näämmää vaan suosiolla kokeilla A10 profiilia Sukhoin kanssa. Käsittääkseni on eri järjestelmät ja kun kerran Worldissa on jokaisella koneelle omat asetukset... Hmm. Kaipa tuo toimii.

Killerhangar
Mikko Suomela
Offline Offline

Posts: 3846
Date Registered: 21.04.06

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #52 on: 07.03.13, 07:29 »

Anteeksi tuplailu, mutta:

Onko missään mitään modia tms tms millä sais jonkun kunnon kartan auki kun pelailee? Tullut huomattua että SUn autopilotti ei mitään osaa jotan pitäis käsin lennellä mutta ei ole karttaa mistä katsoa että minne ja ainakaan ei itse ole tullut huomattua mitään lennonjohtoelintä miltä voisi suuntimia pyytää kohteelle/kohdealueelle.  Undecided

Killerhangar
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #53 on: 08.03.13, 09:22 »

Anteeksi tuplailu, mutta:

Onko missään mitään modia tms tms millä sais jonkun kunnon kartan auki kun pelailee? Tullut huomattua että SUn autopilotti ei mitään osaa jotan pitäis käsin lennellä mutta ei ole karttaa mistä katsoa että minne ja ainakaan ei itse ole tullut huomattua mitään lennonjohtoelintä miltä voisi suuntimia pyytää kohteelle/kohdealueelle.  Undecided

En nyt pikaiseen löytänyt modia ongelmaan. Tiedät kuitenkin varmaan pelin F10 -kartan? Su-25T:ssä voit navigoida reittipisteestä toiseen valitsemalla norminäppiksen numeronäppäintä 1 toistuvasti painamalla moodin ENR (tulee HUDiin), jonka jälkeen viereisestä pykälänäppäimestä saat (toistuvasti painaen) valittua haluamasi reittipisteen. Tämän jälkeen HSI näyttää suunnan (ja muistaakseni etäisyyden, ainakin HUD:ssa taisi etäisyys olla).

DCS P-51D:ssä on ainakin "sisäänrakennettu" kneeboard, jossa mm. kartta. En tiedä olisiko jotenkin enabloitavissa myös muille lisureille - hakusanalla kneeboard löytyy kyllä paljon kamaa forums.eagle.ru:sta.

Jos kiinnostaa, tässä omaan käyttööni tekemä "SOP" (ei varmasti ole virheetön, enkä ole kaikkia aseita edes testannut). Mutta kyllä sillä varmaan alkuun pääsee.
Mikko Suomela
Offline Offline

Posts: 3846
Date Registered: 21.04.06

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #54 on: 08.03.13, 09:35 »

Joo, lukasin eilen illalla tosiaan noita foorumeita vielä enemmän ja HSIn mukana mentiin tänään kunnes Shilka pisti koneen palasiks Tongue Toi ENR autopilootti vaan tuntuu lentelevän hieman liian matalalla ja näin ottavan kosketusta tantereeseen. Pitäiskö Altitude holdia käyttää myös ENR kanssa?

Mutta hei, kiitti SOPista! Eiköhän nyt saada kunnolla kamaa tantereeseen. Onko muuten niin että tuo SU25 ois jotenkin kevyempi mallinnos vrt A10? Vähän semmonen olo tullut kun kaikki on niin yksinkertaista että oikeastaan katsoin varmaan 40 minuuttia videoita ja opin kaiken. Tongue Paitsi että mikä pommi on mikäkin...

Killerhangar
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #55 on: 08.03.13, 10:32 »

Joo, lukasin eilen illalla tosiaan noita foorumeita vielä enemmän ja HSIn mukana mentiin tänään kunnes Shilka pisti koneen palasiks Tongue Toi ENR autopilootti vaan tuntuu lentelevän hieman liian matalalla ja näin ottavan kosketusta tantereeseen. Pitäiskö Altitude holdia käyttää myös ENR kanssa?

Jaa-a, en käytä muuta kuin alt ja/tai bank holdia... Lennän reitin käsin joko hold moodeilla tai täysin manuaalisesti (jatkuvaa trimmiä siis). Itse tykkään tuosta Su25T:n autopilotista jopa enemmän kuin A-10:n. Siinä kun saa sekä alt+bank, A-10:ssä vain jompi kumpi.

Onko muuten niin että tuo SU25 ois jotenkin kevyempi mallinnos vrt A10? Vähän semmonen olo tullut kun kaikki on niin yksinkertaista että oikeastaan katsoin varmaan 40 minuuttia videoita ja opin kaiken. Tongue Paitsi että mikä pommi on mikäkin...

On _huomattavasti_ kevyempi mallinnos. Kunnossa siinä on ainoastaan lentomalli ja asejärjestelmien fysiikka/vaikutus (pelin rajoitteiden sisällä). Hallintajärjestelmiä ei siis juuri ole mallinnettu, luotu vain helpotettuja näppisyhdistelmiä toimintokokonaisuuksien suorittamiseksi. Esim. sen asemesta, että tehtäisiin täysi moottoreiden käynnistys, klikataankin simppelisti vain Ralt/Rctrl+Home. Veikkaan että oikeassa koneessa pitää tehdä enemmän kuin vain painaa nappia... Kone on siis perus Flaming Cliffs 3 -tasoa, poislukien lentomalli - joka on muutettu nk. "advanced" tai "external" (eri nimiä kai käytetään, parempi kuin FC3 kuitenkin, samaa tasoa kuin A10, Ka50 ja P51D). Toisaalta taistelukäytössä ei ainakaan minua paljon haittaa jos kaikki namiskat ei toimi, kunhan kone lentää ja ampuu realistisesti Smiley.

Mutta... A-10, Ka-50 ja P51D... Niissä sitten onkin kaikki mallinnettu - ja hyvin. Sotilassimuilun PMDG... Aika lähelle ainakin.
« Last Edit: 08.03.13, 10:37 by Jan Sandholm »
Juha Ikonen
Offline Offline

Posts: 731
Date Registered: 22.10.03

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #56 on: 09.03.13, 06:39 »

Toi ENR autopilootti vaan tuntuu lentelevän hieman liian matalalla ja näin ottavan kosketusta tantereeseen.
Mission editorin kautta pääsee muokkamaan reittiä, joka SU-25:n "navigaattoriin" on syötetty. Käännepisteet, niiden ylityskorkeudet (AGL/MSL) ja nopeudet on ainakin muokattavissa. "Vakioreitti" vaikuttaa olevan aina 500m MSL korkeudella eli maahan kyllä kolisee, jos maasto nousee. Alkuperäisestä reitistä saa myös osviittaa siitä mihin asevaikutusta/tiedustelua halutaan kullakin tehtävällä. Lisäksi editorin kautta voi valita kuinka paljon polttoainetta ottaa lennolle ja millaisia aseita ripustimissa roikkuu.
Mikko Suomela
Offline Offline

Posts: 3846
Date Registered: 21.04.06

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #57 on: 09.03.13, 10:32 »

Mission editorin kautta pääsee muokkamaan reittiä, joka SU-25:n "navigaattoriin" on syötetty. Käännepisteet, niiden ylityskorkeudet (AGL/MSL) ja nopeudet on ainakin muokattavissa. "Vakioreitti" vaikuttaa olevan aina 500m MSL korkeudella eli maahan kyllä kolisee, jos maasto nousee. Alkuperäisestä reitistä saa myös osviittaa siitä mihin asevaikutusta/tiedustelua halutaan kullakin tehtävällä. Lisäksi editorin kautta voi valita kuinka paljon polttoainetta ottaa lennolle ja millaisia aseita ripustimissa roikkuu.
Jees, toi korkeus-setuppi oli kyllä jees tietää. Tuon kyllä tiesin että aseet saa sieltä valittua. Yleensä toisessa siivessä MPS ja toisessa R-60 ja sitten parit ohjukset, Vikhr-podit ja pohjaan fantasmagoria. Ylipainoilla mennään mutta ainakin pitäis selviytyä. Onko muuten niin että jos on Flare ja Chaff kohdassa molemmissa vaikka se 128, niin Flareja voi heitellä 64 kertaa vai mitä se meinaa käytännössä? Aika useasti tulee tehtyä hyökkäys häirinnät päällä ja flaret/chaffit automaattisesti ampumassa ja mietin vain että kuinka monta sellasta viitsii tehdä. Iglat kun on ollut tehtävissä suurin ongelma. Tai Strelat Tongue

Killerhangar
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1346
Date Registered: 11.12.11

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #58 on: 16.03.13, 15:15 »

Mites, mites...  Embarrassed Miten saan A-10 lihapullan näkyviin. Teen kaiken by the book, mutta ei auta. Help!

”Vain linnut ja narrit lentävät päivänvalossa, mutta vain pöllöt ja hölmöt öisin.”
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: DCS goes FSX... Tai no siis, melkein...
« Reply #59 on: 17.03.13, 07:34 »

Mites, mites...  Embarrassed Miten saan A-10 lihapullan näkyviin. Teen kaiken by the book, mutta ei auta. Help!

Master mode on M.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 16 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1