FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.07.17, 22:42

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi netissä)
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Reply Print
Author Topic: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi netissä)  (Read 28879 times)
Olli Laine
Offline Offline

Posts: 354
Date Registered: 05.09.09

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #100 on: 29.08.12, 07:17 »

Jep, vastaavaa taulukkoa minäkin olen käyttänyt.

Enpä ole tuollaiseen törmännyt. Millaisia raitoja/saumoja saat? Voitko pistää kuvaa lopputuloksesta? Saatko jotain virheitä muunnoksen aikana?

Kuvasta puuttuu alueita tasasena viivana vaakatasossa ja ne alueet jäävät mustaksi.Muunnos menee kyllä läpi virheittä ilman muisti rimpsua, mutta muisti rimpsun kanssa heittää memory erroria ja prosessi katkeaa.Käytän tuota sinun vakioo --config GDAL_CACHEMAX 1000 -wm 1000 -multi.Nyt olen onnistunu tuon kuvan kanssa käsipelin Photoshopilla niin, että peilasin sitä tuota rikkinäistä kuvaa vasten.
Koneessa on muistia 12 GB ja käyttis Win 7 64bit
Jossain vaiheessa laittelen kuvan siitä kun pääsen konttorille.
Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #101 on: 29.08.12, 18:00 »

Kuvasta puuttuu alueita tasasena viivana vaakatasossa ja ne alueet jäävät mustaksi.Muunnos menee kyllä läpi virheittä ilman muisti rimpsua, mutta muisti rimpsun kanssa heittää memory erroria ja prosessi katkeaa.Käytän tuota sinun vakioo --config GDAL_CACHEMAX 1000 -wm 1000 -multi.

Nuo muistiasetukset olen todennut itselläni sopiviksi (64bit Macci, 4 GB muistia) mutta sen suurempaa syvällistä viisautta niiden takana ei ole. Kannattaa varmaan kokeilla erilaisia, kiinnostavaa kuulla jos löydät koneellesi sopivat.

Mustiin raitoihin tai vast. ongelmiin en ole itse törmännyt.

Olli Laine
Offline Offline

Posts: 354
Date Registered: 05.09.09

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #102 on: 05.09.12, 14:55 »

Aika vierähtikin ja ongelma jäi vielä selvittämättä, mutta pitää palaa tähän, kun taas tulee töitä eteen tälläsaralla.Kiitokset Jannelle taas  thmbup
Seuraavan kerran Pirkkala tai Turku.
Tero Partanen
Offline Offline

Posts: 3680
Date Registered: 14.11.01

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #103 on: 01.11.12, 15:19 »

Saako requestata Oulun aluetta?

Tero

PPL(A)
Olli Laine
Offline Offline

Posts: 354
Date Registered: 05.09.09

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #104 on: 05.11.12, 14:28 »

Saako requestata Oulun aluetta?

Tero

Terve Tero.
Mitä simua tarkoitat ? .Meillä tuo on tulossa eteen jossain vaiheessa X-Plane 10 :lle.
Tero Partanen
Offline Offline

Posts: 3680
Date Registered: 14.11.01

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #105 on: 05.11.12, 17:41 »

Moro,

Joo FSX:ää tarkoitin...

Tero

PPL(A)
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13573
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi netissä
« Reply #106 on: 05.02.13, 18:14 »

Jos haluaa pitää paketin mahdollisimman yksinkertaisena, tämän voi yksinkertaistaa seuraavaan muotoon jolloin ei tarvitse tehdä noita Ollin neuvomia koordinaattien selvittelyjä ja nimeämisiä etukäteen:

Code:
gdalwarp --config GDAL_CACHEMAX 1000 -wm 1000 -multi -of GTiff -s_srs epsg:3067 -t_srs "+proj=latlong +datum=WGS84" -tr 2.13742E-05 1.06871E-05 -co "INTERLEAVE=PIXEL" -co TILED=YES -co compress=LZW -r cubic *.tif liitetty.tif

1. Tee uusi kansio johon siirrät esim. neljä yhdistettävää kuvaa. Kansiossa ei saa olla muita tif-päätteisiä tiedostoja.
2. Aja yllä mainittu komento sellaisenaan. Siitä ei tarvitse muuttaa yhtään mitään.
3. Kansioon ilmestyy "liitetty.tif" -niminen tiedosto jonka voi viedä Photoshopiin jatkojalostukseen. Tästä eteenpäin homman voi tehdä Esalle tuttuja polkuja.


Nostellaanpa vanhaa ketjua ylös.. Latasin MML:n sivuilta Ivalon lentokentän ja kylän alueelta 9 karttaa, jotka olen jo kääntänyt Kakadulla TIFfiksi ja projisoinut kuvat gdalilla. Kuvat on yt n. 7000x5000 pikselin kokoisia mustine reunoineen. Ongelmaksi muodostui kuvien yhdistäminen yllä olevalla koodilla. Liittäessäni em. koodin komentokehotteeseen tulee seuraava virheilmoitus: "Creating output file that is 0P x 0L. ERROR 1: Attempt to create 0x0 dataset is illegal, sizes must be larger than zero." Mikä neuvoksi? Kokeilin varsin Ollin karsimattomalla koodilla (väärillä koordinaateilla tosin), niin silloin ei tullut tuota virheilmoitusta vaan valmis tiffi, joka oli tosin kokonaan musta.

Edit: Tuli mieleen, että teinkö turhaa noiden yhdeksän TIFF-kuvan erikseen projisoinnin pienemmäksi? Olisiko nämä yhdeksän n. 400 mt:n ja 12000x12000 pikselin kokoista kuvaa pitänyt ajaa tuolla yllä olevalla koodilla, jolloin yhdeksän kuvaa olisi sulautunut yhdeksi?
« Last Edit: 05.02.13, 18:49 by Ilkka Portti »


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi netissä
« Reply #107 on: 05.02.13, 18:45 »

Nostellaanpa vanhaa ketjua ylös.. Latasin MML:n sivuilta Ivalon lentokentän ja kylän alueelta 9 karttaa, jotka olen jo kääntänyt Kakadulla TIFfiksi ja projisoinut kuvat gdalilla. Kuvat on yt n. 7000x5000 pikselin kokoisia mustine reunoineen. Ongelmaksi muodostui kuvien yhdistäminen yllä olevalla koodilla. Liittäessäni em. koodin komentokehotteeseen tulee seuraava virheilmoitus: "Creating output file that is 0P x 0L. ERROR 1: Attempt to create 0x0 dataset is illegal, sizes must be larger than zero." Mikä neuvoksi? Kokeilin varsin Ollin karsimattomalla koodilla (väärillä koordinaateilla tosin), niin silloin ei tullut tuota virheilmoitusta vaan valmis tiffi, joka oli tosin kokonaan musta.

Jos nyt hahmotin tilanteen oikein (ja muistan kesältä vielä jotain), tuo ko. rimpsu on tarkoitettu warppaamattomien, KKJ-projektiossa olevien kuvien käsittelyyn. Se yhdistää ja projisoi kerralla.

Valmiiksi projisoitujen kuvien yhdistämiseen on työkalu gdal_merge, jonka käytöstä minulla ei ole kunnon kokemusta.

Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13573
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi netissä
« Reply #108 on: 05.02.13, 18:51 »

Jos nyt hahmotin tilanteen oikein (ja muistan kesältä vielä jotain), tuo ko. rimpsu on tarkoitettu warppaamattomien, KKJ-projektiossa olevien kuvien käsittelyyn. Se yhdistää ja projisoi kerralla.

Valmiiksi projisoitujen kuvien yhdistämiseen on työkalu gdal_merge, jonka käytöstä minulla ei ole kunnon kokemusta.

Olitkin näköjään ehtinyt jo vastata, kun muokkasin tuota omaa viestiäni. Täytyypä huomenna ajaa nuo 400 megan kuvat tuolla yllä olevalla koodilla ja katsoa mitä tulee. Sitten olisikin kova homma hieroa selvästi näkyvät eriväriset rajat piiloon ja siirtää kuva simuun..


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13573
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #109 on: 06.02.13, 16:11 »

Mikähän meni pieleen. Warppasin 9 kuvaa sillä asetuksella, että muistin määrä oli asetettu 250:een, vaikka koneessani on 4gt muistia. Ensin kokeilin asetuksella 1000 ja 500, mutta erroria pukkasi. Nyt sain warpattua ilman komentokehotteen virheilmoituksia, mutta kuva ei aukea Corel PSP X4:een, vaan tulee ilmoitus: "virhe luettaessa tiedostosta ja tuettu tiedostomuoto ei kelpaa". Kuva on kooltaan lähes 900 mt. FWToolsilla ajamani komento näyttää tältä:
[ attachment removed / expired ]
Donea tuossa ei lue missään, kuten Jarin kuvakaappauksessa muutama sivu taaksepäin. Yksittäin warppaamani kuvat aukeavat normaalisti ja kolmen seteissä warppaani kuvat myös.

Mielenkiintoisinta on se, että en saa poistettua tuota virheellistä TIFF-tiedostoa! Aluksi kun kokeilin isommilla muistiasetuksilla, niin niidenkin jäljiltä jäi yksi korruptoitunut TIF-tiedosto, jota en saa poistettua..

Edit: No nyt se kuva aukesi. Olisikohan muisti ollut sitten niin vähissä.. Tältä nuo yhdeksän yhdistettyä kuvaa nyt näyttää:
[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 06.02.13, 16:49 by Ilkka Portti »


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8966
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #110 on: 06.02.13, 20:06 »

Kannattaisiko Ilkka tehdä useampi pienempi pala? Saattaisi pysyä paremmin hanskassa ja kaikin puolin kevyempi prosessi. Sillä ei ole merkitystä (tiettävästi) simussa vaikka tuokin alue olisi neljässä osassa, neljänä *.bgl tiedostona.

'Don't panic'
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13573
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #111 on: 07.02.13, 07:11 »

Tarviiko tuo kuva siis pilkkoa neljään osaan, vai voiko siinä itse BGL-ohjelmassa rajata luotavan alueen tuosta isosta kuvasta? Jos tuon kuvan pilkkoo osiin, niin säilyykö mukana kaikki MML:n mukana tullut koordinaattitieto meta-tietoina?


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8966
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #112 on: 07.02.13, 09:41 »

Ei säily koordinaatit jos valmiin yhdistetyn kuvan pilkot.

Tarkoitin, että samoin niin kuin nytkin yhdistelet palaset, niin älä yhdistä niin monta palasta. Kokeile vaikka pohjois-etelä suuntainen rivi kerrallaan. Tai ihan miten vain, vierekkäisiä kuvia siis.

Toki onhan siinä se ärsyttävyys sitten, että kun alkaa säätämään värejä jne. niin pitää tehdä joka kuvalle erikseen.  Embarrassed Toisaalta on ärsyttävää myös jos homma ei toimi, eikä editoinnista tule mitään kun muisti loppuu kesken. Tuollaiseen valtavaan kuvaan kun laitat pari layeria PSP:ssä, niin voi mennä aika vaivalloiseksi koko touhu.


'Don't panic'
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13573
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #113 on: 07.02.13, 10:50 »

Toki onhan siinä se ärsyttävyys sitten, että kun alkaa säätämään värejä jne. niin pitää tehdä joka kuvalle erikseen.  Embarrassed Toisaalta on ärsyttävää myös jos homma ei toimi, eikä editoinnista tule mitään kun muisti loppuu kesken. Tuollaiseen valtavaan kuvaan kun laitat pari layeria PSP:ssä, niin voi mennä aika vaivalloiseksi koko touhu.

Totta tuokin. Täytyypä latailla viitisen kuvaa lisää ja tehdä 4 x 4 kuvan suikaleita. Olisiko mitään hyvää vinkkiä, jolla nuo selvästi erottuvat rajat saisi parhaiten sulautumaan muuhun maastoon? Vai täytyykö vain ottaa kloonaustyökalu käyttöön ja napata viereiseltä alueelta metsää ja sutia rajat piiloon?


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #114 on: 07.02.13, 11:00 »

Geodatan omaavan kuvan pilkkominen on mahdollista gdalilla, vaikakkin vähän vaikeaa.

koodi on:
Code:
gdal_translate -of GTiff -srcwin 6869 2785 4096 4096 pohja.tif pohja1.tif

Jossa eka 2 koordinaattia on X ja Y koordinaatti (6869 2785 tuossa esimerkissäni) josta leikkaaminen aloitetaan ja perässä on se leikattavan kuvan koko/resoluutio, itse leikkasin 4096x4096 x-planen pohjaa varten.

Määrittääkseni minkä palasen haluan siitä kuvasta leikata, avasin sen ensin irfanviewissä ja tein 4096x4096 selectionin jonka siirsin siihen kohtaan kuvassa, jonka halusin/haluamani kohta mahtui. Irfanviewissä näkee sitten sen selectionin koordinaatit jotka laitoin tuohon rimpsuun jolla sitten leikkasin gdalilla. Tämän jälkeen tulee ulos tiedosto jossa on juuri sen kokoinen pala kuvasta kuin halusinkin. Smiley

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 3989
Date Registered: 14.10.01

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #115 on: 07.03.13, 15:53 »

Ongelma koskee oikeastaan yhden kuvatiedoston sisällä olevia erivärisiä alueita (eri aikaan tai eri suunnista kuvattuja kuvan osia).

[ attachment removed / expired ]

(Kuvaan liitetty yhteen neljä MML:n ortokuvapalaa)

Photoshopilla voi korjata kuvaa "häivyttämällä" eli Gradient Toolilla. Siis niin että valitaan alue, jota halutaan tummentaa/vaalentaa portaattomasti toisesta reunasta toista reunaa kohti, jotta alueen väri olisi tasaisen voimakas koko alueella. Minulta löytyi eräs ohje ja harjoiteltuani nyt parikymmentä kertaa, olen oppinut korjaamaan kuvaa "portaattomasti":

1. Valitse muokattava alue kuvasta tarkoin
2. Edit Copy
3. Edit Paste

Näin työstettävä alue on omassa layerissaan taustakuvan (Backgroud) yläpuolella.

5. Ota Image-Adjustment-Brightness ja säädä alueen vasen eli vaaleampi sivu tummemmaksi eli yhteensopivaksi sen vasemmalla puolella olevaan "kunnolliseen" peruskuvan kirkkauteen nähden
6. Ota tarvittaessa Image-Adjustment-Colour Balance ja säädä alueen värisävyt kunnollisiksi (esim. vähentämällä sinistä ja lisäämällä punaista) kuten yllä eli säädettävän alueen vasemmalla puolella olevan kunnollisen kuvan mukaisiksi
7. Lisää maski layerille (Add layer mask)
8. Lisää päälle tyhjä layer
9. Mene Channels ja klikkaa layer "silmästä" päälle'
10. Ota Gradient Tool työkalu
11. Vedä suora viiva hiiren vasen nappi painettuna valitun alueen yli vasemmalta oikealle

Tällöin viivan alueelle tulee punainen läpinäkyvä verho, jonka värisävy muuttuu portaattomasti eli liukuvasti

12. Ota Layers
13. Klikkaa ylimmän layerin "verkkomaista" kuvaa

Tällöin säätämäsi valittu alue muuttuu toivon mukaan yhtä kirkkaaksi kuin vasemmalla puolella oletuksena kunnossa oleva peruskuva on ja värisävyiltään myös peruskuvaa vastaavaksi. Nämä toimivat siis portaattomasti säätäen valitun alueen kirkkautta ja värejä siten, että mitä enemmän mennään oikealle valitulla alueella, sitä vähemmän säädöt muuttavat kirkkaus- ja väriasetuksia eli lopputulos on tasainen kirkkaudeltaan ja värisävyiltään.

14. Kun valmis tee Merge Visible ja tallenna.

Kysymyksestäni tuli ohje, kuinka esim. tuon Jannen ylle laittaman Hesan kuvan voisi korjailla tasaisen väriseksi ja kirkkaudeltaan tasaiseksi. Hesan photosceneryn olen tehnyt jo aikoja sitten ja sen ilmakuva oli tasalaatuinen. Oppimaani uutta tässä kuvattua taitoa käytän mahdollisissa tulevissa photosceneryissä, kun MML:n kuvatkaan eivät aina ole niin tasalaatuisia kuin heidän Kilipsjärven kuvansa oli.

Muutkin voivat toki käyttää tätä ohjetta!


yES Embarrassed
« Last Edit: 08.03.13, 09:18 by Esa Sairio »

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 3989
Date Registered: 14.10.01

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #116 on: 29.03.13, 14:39 »

Onko Ilkka tai joku muu tosissaan tekemässä Ivalosta photosceneryä?

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13573
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #117 on: 30.03.13, 12:03 »

Onko Ilkka tai joku muu tosissaan tekemässä Ivalosta photosceneryä?

yES

On minulla kuvat ladattuna ja yhdistettynä, mutta ei minulla taida olla aikaa ruveta säätämään kuvien kanssa. Siispä ihan vapaasti voit tehdä Ivalon ja Saariselän alueen! Tällaiset kartat latasin:
Ivalo ja lentokentän alue
[ attachment removed / expired ]

Inari
[ attachment removed / expired ]


My photos @ Airliners.net                           My photos @ Jetphotos.net
                                       www.flyfinland.fi
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 3989
Date Registered: 14.10.01

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #118 on: 30.03.13, 13:14 »

Kyllä tuokin alue kiinnostaisi tehdä. Teen ensin yhden toisen Lapin alueen, joka on tällä hetkellä kesken.

Ivaloon kannattaisi yhdistää samaan kuvaan Saariselkä, ellei sitten tule liian isoa palaa haukattavaksi. Inarikin olisi hieno, mutta se on niin kaukana pohjoisessa, että yhdestä kuvasta tulisi liian suuri.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 3989
Date Registered: 14.10.01

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #119 on: 07.04.13, 08:55 »

Kyllä tuokin alue kiinnostaisi tehdä. Teen ensin yhden toisen Lapin alueen, joka on tällä hetkellä kesken.

Ivaloon kannattaisi yhdistää samaan kuvaan Saariselkä, ellei sitten tule liian isoa palaa haukattavaksi. Inarikin olisi hieno, mutta se on niin kaukana pohjoisessa, että yhdestä kuvasta tulisi liian suuri.

yES

Koneellani on Ivalo-Saariselän 20 MML:n ilmakuvaa, jo yhdistettynä. Alue on tosi iso ja värikorjailu vie aikaa.

Ensin teen valmiiksi Kittilän.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1