FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
28.07.17, 00:42

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi netissä)
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Reply Print
Author Topic: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi netissä)  (Read 28951 times)
Tuomas Kuosmanen
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #80 on: 09.06.12, 06:28 »

Tyhmä kysymys tuosta heitosta, voisiko kyseessä olla koordinaattien esitysmuotojen ero? Asteet, minuutit ja sekunnit versus asteet, minuutit ja minuutin sadasosat?

/Tuomas

Olli Laine
Offline Offline

Posts: 354
Date Registered: 05.09.09

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #81 on: 09.06.12, 17:46 »

Kruisailen pitkin pitäjää Hyvinkäällä.Tältä MML:n kuvat näyttää in action.Kuvien väri on aika hyvin originaali , paitti että match color otettu parhaimmasta kohdasta ja laitettu muihin kuviin samat.Ensin pilkkomalla kaikki kuvat 2048 x 2048 kokosiksi ja sen jälkeen yhdistetty takasin isoksi kuvaksi.
Varsin hankalin on jotkut kuvat värien kanssa , kun ne on otettu eri aikoihin.Tälläkään menetelmällä en onnistunu ihan priimaa tekemään kun pikkukuviin onnistui tulemaan niitä sävyeroja myös.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ecZL8KUZYd0
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #82 on: 09.06.12, 17:54 »

Quote

Asiasta on mainittu myös ohjelman ketjussa. Käsitin että tuki FSX:lle ei ainakaan vielä ole täydellinen, mutta olen ilomielin väärässä. Joku voisi tuota testata ja postata tänne (tai johonkin sopivaan ketjuun).


Tämä olisi kiva nähdä miten OSM taipuu FSX:ään


//Vipu
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 8968
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #83 on: 13.06.12, 08:22 »

Jees. Kyllähän näistä kuvista jotain saa.  Tongue

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

'Don't panic'
Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #84 on: 13.06.12, 18:57 »

Eikös tässä olisi Hyvä Idea vetäistä noista datoista uusi finnterrain niin ei olisi niitä heittoja?

Hyvä Idea ehdottomasti. MML:n maastotietokanta on ollut mulle scenerydatan graalin malja niin kauan kuin olen terrain-juttuja tehnyt Smiley

Kyllä minäkin innostuin näistä datoista sen verran, että kävin ostamassa Windows 7:n ja pistin sen ja FSX:n mäkkiin. Nyt täytyisi ottaa jostain aika miettiä, mitä kaikkea näistä datoista saisi irti.


Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #85 on: 13.06.12, 19:02 »

Juu . .pitääpä katsoa illemmalla töiden jälkeen nuo jutut, Kuvapala on M3332A eli se missä näkyy Vampulan kenttä. Semmoista myös mietin, että mikäli rajaan photosceneryaluetta rajusti pienemmäksi niin silloinhan jää niitä viipaloituja pikkukuva tekstuureja tarpeettomaksi. Voiko niitä poistella surutta sieltä texture mapista vai onko niiden oltava siellä. Vai pitäisikö mileummin tehdä koko juttu uudelleen pienemmällä kuvalla?

Jep, koitin tuota palaa simuun (FSX:ään, FSX-työnkululla) saakka, ja kyllä se mulla näytti istuvan paremmin paikoilleen. Laittaisitko käyttämäsi inf-tiedoston koodin tähän threadiin?

Ne joutilaat tekstuurit voi poistaa aivan huoletta. Hyvä on toki tehdä rajausta jo ennakkoon, mutta FS9:n työnkulussa rajausta ei kuitenkaan voi tehdä aivan tarkasti - tuo vajaiden ruutujen asia tarkoittaa sitä, että halutun alueen reunoille on kuitenkin jätettävä sen kilometrin verran suoja-aluetta koska aivan helposti ei voi tietää ennalta, mistä tekstuuriruutujen raja tulee menemään. Toki tuokin olisi laskettavissa, ei silti.

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #86 on: 14.06.12, 06:03 »

Jep, koitin tuota palaa simuun (FSX:ään, FSX-työnkululla) saakka, ja kyllä se mulla näytti istuvan paremmin paikoilleen. Laittaisitko käyttämäsi inf-tiedoston koodin tähän threadiin?

Juu, tässäpä kuva tuosta inf. koodista jonka ajoin resampelssa. Missäs vaiheessa tuo kuvapalan koko pitäisi laittaa siihen 3000x3000 mistä tuolla edellä on puhuttu?

Tuossa kirjoittamassasai Landclass Assistantin käyttöohjeessa minua jäi myös mietityttämään eräs seikka: eli Kohdat 4-6. Pitäisikö jokaisessa photosceneryn nurkassa painaa myöskin "Update landclass.inf" nappia vaiko pelkästään vasemmassa yläkulmassa?

[ attachment removed / expired ]

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 3996
Date Registered: 14.10.01

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #87 on: 15.06.12, 05:58 »

MML:n ilmakuvista pari kommenttia:

1. Kuusamo, josta olen jo tekemässä photosceneryä, on tasoltaan hyvä. Ilmakuvassa ei ole rajoja, ruutuja ja värivaihteluita normaalia enempää.

2. Lataamani Pyhätunturin seutu, Levitunturin seutu ja Saariselän seutu eivät ole yhtä tasokkaita. Näissä ilmakuvissa maastossa näkyy ikään kuin ruudukkoa. Ruutujen rajat ovat aika jyrkkiä. Maaston kirkkaus vaihtelee ruutujen rajojen eri puolilla.

Muita alueita en ole vielä kokeillut.

Photoshopilla noita rajoja saa hälvennettyä tai poistettua kokonaan, mutta siinä on suuri työ. Onko kellään ideoita, joilla tuollaisesta tilkkutäkistä saisi helposti tasalaatuisen ilmakuvan? Kohdan 2 maisemista ei oikein viitsisi alkaa tekemään photosceneryitä tämän kirkkausvaihtelun vuoksi. Ei sen puoleen, jos nyt ensin saisin valmiiksi Kuusamon. Sitä ennen minun pitäisi tehdä valmiiksi kesken oleva Riihimäkk... Roll Eyes 

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #88 on: 16.06.12, 10:36 »

Juu, tässäpä kuva tuosta inf. koodista jonka ajoin resampelssa. Missäs vaiheessa tuo kuvapalan koko pitäisi laittaa siihen 3000x3000 mistä tuolla edellä on puhuttu?

Se pienennys oli vinkki Esalle, joka suunnitteli kuvien käsittelyä käsin, ilman GDAL-työkaluja. Työkaluilla tehdessä sitä pienennystä ei tehdä.

Aika pitkään tuijottelin tuota inf-tiedostoasi mutta keksin lopulta: NumOfCellsPerLine ja NumOfLines -arvot ovat sinulla väärin päin. NumOfCellsPerLine = kuvan leveys = 5532 (tässä tapauksessa). Muuten näyttäisi olevan ihan kunnossa kaikki.

Quote
Tuossa kirjoittamassasai Landclass Assistantin käyttöohjeessa minua jäi myös mietityttämään eräs seikka: eli Kohdat 4-6. Pitäisikö jokaisessa photosceneryn nurkassa painaa myöskin "Update landclass.inf" nappia vaiko pelkästään vasemmassa yläkulmassa?

Ei paineta. Se Update landclass.inf perustaa tuon inf-tiedoston joka on sen jälkeen (useimmissa tapauksissa) kunnossa. Vähän kimurantimpana poikkeuksena on se, jos tuo landclassilla työstettävä alue osuu LC-alueen reunaan ja menee sen yli. Silloin alue täytyy (Landclass Assistantia käytettäessä) tehdä kahtena eri kappaleena kahdella eri landclass.inf -tiedostolla. Pahimmassa tapauksessa voi tietysti käydä niinkin, että työstettävä alue on LC-alueiden kulmassa ja siis neljässä osassa Tongue.

En tiedä olisiko tähän tullut jotain fiksumpia työkaluja vuosien varrella - tuo landclassin ruutujako sinänsä on kiinteä ja vakio, mutta ehkä on olemassa landclass-työkaluja jotka osaisivat hallita useampia ruutuja kerralla. Mahdollisesti ei, sillä FSX:n tultua nämä rajoitukset ovat osin helpottaneet.


Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #89 on: 16.06.12, 10:45 »

Photoshopilla noita rajoja saa hälvennettyä tai poistettua kokonaan, mutta siinä on suuri työ. Onko kellään ideoita, joilla tuollaisesta tilkkutäkistä saisi helposti tasalaatuisen ilmakuvan?

Helppoa lääkettä ei minullakaan ole tiedossa.

Varsinainen sävyvaihtelu häiritsevät paljon vähemmän kuin maastossa näkyvä terävä linja. Sävyvaihtelua kannattaa pienentää niin paljon kuin säätölayereilla ja maskaamalla kohtuutyöllä saa, mutta aivan loppuun saakka näin tekemällä menee ikä ja terveys. Kun erot on saatu järkevälle tasolle, sävyalueiden terävän rajan voi piilottaa clone stampilla sutimalla.

Jos vaikka sävyraja jakaa peltotilkun kahtia, kannattaa vaan kloonata peltoa puolelta toiselle. Yleensä isommalta puolelta pienemmälle, tai sitten paremman väriseltä huonommalle, tilanteen mukaan.


edit: Myös kauempaa voi lainailla kloonattavaa materiaalia - jos parin kilometrin päässä on hyvä tarpeeseen sopiva pelto tai metsä, niin kloonauksen lähteen voi aivan hyvin pistää sinnekin. Traktorinjäljet ja vastaavat asiat pitää vain näissä tilanteissa katsoa sopiviksi. Metsä on paljon helpompaa.

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #90 on: 16.06.12, 18:44 »


Aika pitkään tuijottelin tuota inf-tiedostoasi mutta keksin lopulta: NumOfCellsPerLine ja NumOfLines -arvot ovat sinulla väärin päin. NumOfCellsPerLine = kuvan leveys = 5532 (tässä tapauksessa). Muuten näyttäisi olevan ihan kunnossa kaikki.

Heh! Kappas niinpä olikin väärin päin. Grin
Enpä tuossakohdin oikein ajatellut muuta kuin, että isompi luku ylös ja pinempi alas. Tiet osuvat nyt korjauksen jälkeen paremmin kohdilleen, heittoa on noin tien leveyden verran, kyllä se tarkkuus minulle riittää. Mitä ilmeisimmin kuvan asento ja mittakaava on tarpeeksi kohdillaan. Myös ilmakuvan kiitotien suunnat ovat oikein kun koneen kompassista katselen laskun aikana.
Mitenkähän kannattaisi tehdä tuon Vampulan kiitotie Afcadin kanssa? Laitanko tylysti vaan ilmakuvan mukaan kohdilleen vai pitäisikö jostain hakea viralliset koordinantit ja jos tulee heittoa sijainnissa ilmakuvaan nähden niin sitten vain venytellä jotenkin ilmakuva kohdilleen?
Esim vaikkapa joku finnterrainin tienristeys ei välttämättä stemmaa koordinanteiltaan Google Earthin kanssa. Kuinka paljon Fs9:ssä yleensä heittävät nuo koordinantit todellisuuden kanssa.
 Undecided
« Last Edit: 17.06.12, 04:31 by Jari Vanhatupa »

Miika Asunta
Offline Offline

Posts: 794
Date Registered: 10.03.06

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #91 on: 16.06.12, 20:03 »


Tässä välissä on ehkä hyvä vinkata ohjelmasta Quantum GIS, jonka avulla on helppo uudelleenprojisoida kuvatiedostoja (karttoja, ilmakuvia) haluttuun projektioon geotiffeiksi. http://www.qgis.org/

Ohjelma käyttää mm. GDALia projisointeihin.

Jos ilmakuvassa ei ole koordinaattitietoja ennestään, ne voi ohjelman georeference-työkalun avulla lisätä. Oletuksena ohjelma muuntaa kuvat WGS84-projektioon, jota mm. Google Earth ja ilmeisesti siis myös FSX käyttää.

Miika


Tuomas Kuosmanen
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #92 on: 17.06.12, 07:04 »

saisikohan jollain panoraamasoftalla noita sävyeroja korjattua? Onko kuvissa päällekkäistä aluetta edellisen kuvan kanssa? Ne voisi esim huginilla yhdistää, tosin se saattaa vääristää kuvan perspektiiviä, tosin siihen lienee jotain asetuksia.

nimim. tuli vain mieleen..

//Tuomas
« Last Edit: 17.06.12, 19:24 by Tuomas Kuosmanen »

Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #93 on: 17.06.12, 08:30 »

saisikohan jollain panoraamasoftalla noita sävyeroja korjattua? Onko kuvissa päällekkäistä aluetta edellisen kuvan kanssa?

Ongelma koskee oikeastaan yhden kuvatiedoston sisällä olevia erivärisiä alueita (eri aikaan tai eri suunnista kuvattuja kuvan osia).

[ attachment removed / expired ]

(Kuvaan liitetty yhteen neljä MML:n ortokuvapalaa)

Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #94 on: 17.06.12, 08:51 »

Tiet osuvat nyt korjauksen jälkeen paremmin kohdilleen, heittoa on noin tien leveyden verran, kyllä se tarkkuus minulle riittää. Mitä ilmeisimmin kuvan asento ja mittakaava on tarpeeksi kohdillaan.
...
Esim vaikkapa joku finnterrainin tienristeys ei välttämättä stemmaa koordinanteiltaan Google Earthin kanssa. Kuinka paljon Fs9:ssä yleensä heittävät nuo koordinantit todellisuuden kanssa.

Finnterrainissa on helposti tuon tien leveyden verran (ja enemmänkin) heittoa , siinähän tiet on piirrelty ihan vain käsin karttapohjan päälle.

Quote
Mitenkähän kannattaisi tehdä tuon Vampulan kiitotie Afcadin kanssa? Laitanko tylysti vaan ilmakuvan mukaan kohdilleen vai pitäisikö jostain hakea viralliset koordinantit ja jos tulee heittoa sijainnissa ilmakuvaan nähden niin sitten vain venytellä jotenkin ilmakuva kohdilleen?

Virallsiten koordinaattien ja ilmakuvan pitäisi olla samat, mutta varminta on käyttää virallisia koordinaatteja, tuleepa samalla vielä tuplavarmistettua ilmakuvan sijainti. Jos heittoa jostain syystä olisi, selvitellään sen lähdettä sitten lisää.

Olli Laine
Offline Offline

Posts: 354
Date Registered: 05.09.09

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #95 on: 17.06.12, 09:12 »


Onko kellään ideoita, joilla tuollaisesta tilkkutäkistä saisi helposti tasalaatuisen ilmakuvan?
yES

Sain suhteellisen hyväks tällä menetelmällä käyttäen tuota maksullista Imagetool x:ää 7,95 $.Jokin vastaava varmaan löytyy MSFS:lle ? Tämä vaatii XP9:n olla asennettuna koneelle.
http://www.photosceneryx.com/

Pilkoin ohjelmalla ensin yhdistetyn ilmakuvan pieniksi 2048x2048 kuviksi, ja tämän jälkeen kävin jokaisen pikkukuvan läpi photoshopin match colorilla ja yhdistin kuvat takasin yhdeksi isoksi.Tuloksena kauttaaltaan samaa sävyä oleva kuva.
Tällain häipyy aika hyvin, kun käydään mahdollisimman pienet kuvat läpi, kun että yhtä isoa MML:n kuvaa yrittää korjata, jossa samassa kuvassa saattaa esiintyä paljon saumoja ja eri sävyjä.Ohjelmalla on mahdollista pilkkoa vieläkin pienemmiks kuvat, jollon vois saada paremmankin tuloksen.
Ainoot mitä jää niin hieman valoisuutta pitää korjailla saumakohdista.
« Last Edit: 17.06.12, 09:21 by Olli Laine »
Olli Laine
Offline Offline

Posts: 354
Date Registered: 05.09.09

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #96 on: 27.08.12, 10:13 »

Osaisko joku jeesata tässä ----> -tr 2.13742E-05 1.06871E-05.Mulla on 10 cm resoluutiolla Malmin ilmakuvaa ETRS koordinaatissa ja pitäis saada WG;hen.Tuo arvo mikäli oikein ymmärsin on 50 cm lle , mitenkä se pitäis muuttaa 10 cm vastaavaksi ?
Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #97 on: 27.08.12, 19:09 »

Osaisko joku jeesata tässä ----> -tr 2.13742E-05 1.06871E-05.Mulla on 10 cm resoluutiolla Malmin ilmakuvaa ETRS koordinaatissa ja pitäis saada WG;hen.Tuo arvo mikäli oikein ymmärsin on 50 cm lle , mitenkä se pitäis muuttaa 10 cm vastaavaksi ?

Ko. arvot kertovat siis, kuinka monta astetta yksi pikseli on warpatussa kuvassa, siihen voi laittaa ihan mitä haluaa sen mukaan miten tarkan warpatun kuvan haluaa saada aikaiseksi. Gdalwarp tekee tarvittavan skaalauksen ylös/alaspäin.

Mainituilla arvoilla warppi tekee kuvan, jonka 1 pikseli on 2.13742E-05 astetta leveä ja 1.06871E-05 korkea (vaiko päinvastoin, nyt ei jotenkin järki taas riitä miettimään näitä suuntia). Nämä arvot on valittu FSX:n maisemasysteemistä, jossa photosceneryiden mahdollisilla tarkkuuksilla on vakioporrastus.

Nämä mitat (ja FS:n scenerytarkkuudet) ovat siis asteita/px. Minäkin olen tässä threadissa aloittelijan ohjeissa puhunut tarkkuudesta metreinä/px, mutta se on oikeasti pelkkä likiarvo joka vaihtelee sijainnin mukaan. Noilla arvoilla tulee päiväntasaajalla (FSX SDK:n mukaan) n. 2,4 x 1,2 metrin pikseleitä, Suomessa ollaan samoilla arvoilla ehkä lähempänä 1,2 x 1,2 metriä.

Jos haluat tehdä homman oikein, sinun pitää selvittää montako astetta 10cm on suuntaansa Malmilla, tai mitä ikinä sitten haluatkin warpatun kuvan resoluutioksi.



Olli Laine
Offline Offline

Posts: 354
Date Registered: 05.09.09

Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #98 on: 28.08.12, 07:05 »

Kiitoksia selvennyksestä.
Löysin tällaisen taulukon , jossa mainitaan nuo kullekkin meter/pixelille.

[ attachment removed / expired ]

Vielä olis yks ihmetyttävä seikka, saan projisoituun kuvaan saumoja näkyviin ja joillakin ajoilla isoja mustia raitoja.Liittyyköhän jotenkin muistiongelmiin ?


Taulukon lähde : http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc707102.aspx
« Last Edit: 28.08.12, 07:24 by Olli Laine »
Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: MML:n ilmakuvat Photosceneryksi (oli: Re: Maanmittauslaitos aikoo julkaista karttansa ilmaiseksi
« Reply #99 on: 28.08.12, 17:20 »

Jep, vastaavaa taulukkoa minäkin olen käyttänyt.

Vielä olis yks ihmetyttävä seikka, saan projisoituun kuvaan saumoja näkyviin ja joillakin ajoilla isoja mustia raitoja.Liittyyköhän jotenkin muistiongelmiin ?

Enpä ole tuollaiseen törmännyt. Millaisia raitoja/saumoja saat? Voitko pistää kuvaa lopputuloksesta? Saatko jotain virheitä muunnoksen aikana?

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1