Virtual cockpitin osien poistaminen FSX:ssä (propellinäkymä)

(1/10) > >>

Transisto:
Kysytään vielä täältä:

Mitenkä mahtaa tuon virtual cockpitin osittainen hävittäminen onnistua FSX:ssä. Jari Vanhatupa muokkasi meille FS2004:ssa default Cessna 172:n virtual cockpit näkymän missä jäi näkyviin vain pelkkä potkuri.

Kyseisessä modauksessa muokattiin seuraavia tiedostoja:


Käytännössä maalattiin ilm. joitain osio yllä mainituista kuvista peittoon 'alpha black' värillä. Näin tietyt osat virtual cockpitista muuttuivat läpinäkyviksi.

Optimaalinen ratkaisu olisi jos FSX:n default Cessnaan saisi vastaavan modauksen. Toinen vaihtoehto olisi nykyisen FS9 koneen konvertointi FSX yhteensopivaksi. Ilm. ainakin gaugejen toimivuuden kanssa
on ollut konvertoinnissa ongelmia, mutta tämäkään ei ole ns. show stopper koska meillä on käytössä hardis-gauget. Mitään mittaripaneeleita tms. ei tarvita. Vain ruudulla pyörivä huiska.

Periaatteessa riittäisi, kun tietäisi mitkä ovat FSX:ssä vastaavat tiedostot ja miten ne voi maalata läpinäkyviksi.

Transisto:
Nyt ollaan jo tässä vaiheessa, että mittarit on poistettu panel.cfg tiedostosta ja paneeli / propelli näyttää tältä:


Osaisiko joku kertoa miten nyt mustana näkyvän paneelin saisi läpinäkyväksi.

Kirjoitimme yli konemallin panel.cfg tiedostossa olevan bmp-tiedoston.

[VCockpit02]
file=Cessna_172_Panel_Decals.bmp
size_mm=512,512
pixel_size=512,512
texture=$C172s_2
background_color=0,0,0
visible=0

Jarin aikaisemmin muokkaamassa paketissa oli myös seuraava tiedosto:
c172_c.bmp

Pitääkö tälläinen vielä ylikirjoittaa johonkin vai miten tuosta lopusta paneelista pääsisi eroon.

Voisikohan tälläisestä olla apua:
"Removing the VCockpitXX sections will only get rid of the gauges.

The only way you might get rid of the visual vc model and leave the prop would be to edit all the textures used for the vc panel to be transparent.

With FSX there's no need to 'hex edit' anything, since the VC is simply the seperate xxx_interior.mdl...

...simply edit the model.cfg file and comment out the interior entry to get rid of it entirely!"

Transisto:
Flight 1 Cessnan MDL-tiedostolla saadaan sitten taas tälläistä jälkeä missä näkyvät tummennetut ikkunarajat ja moottorin käydessä myös propelli.
Ts. tästä versiosta pitäisi saada pois tummennukset ja potkuri pitäisi näkyä myös pysähtyneenä. Muistaakseni vastaavaa potkurin katoamista oli
viimeksikin, kun tälläistä tehtiin FS9:iin.

vipu:
oi!

Noi kaksi kuvaa ovat itseasiassa samasta Realairin defu cessnasta. Vain .mdl filet ovat erilaisia. Tuossa kuvassa jossa näkyy tuo musta "paneeli", on ajettu FSX defu cessnan mdl- filellä.

Jälkimmäisessä "haamu" kuvassa on käytössä Realairin mdl.

Wanhis:
Panel_Decals.bmp, siellä on ne valokytkinpaneelit flaps paneeli ym. sekä erilaiset paneelin ohjetekstit jne. Ne täytyi tehdä läpinäkyviksi.

c172_c.bmp, siellä on virtual cokpitin sisustusta kojetaulua ym. Kaiken muun tein läpinäkyväksi paitsi potkurinlavan. Katso alla olevaa kuvaa ja varsinkin oikeassa ylänurkassa olevaa mustaa neliötä ja siinä olevaa valkoista viivaa. Tuo musta on sitä "alpha mustaa" joka hävitti kaiken näkyvistä! Vain potkurinlapa "valkoinen viiva" sai jäädä näkyviin. Miten se homma tehtiin, niin siitä kirjoitin silloin aikaoinaan parikin ohjetta siinä potkurikeskustelussa. Miten ne ohjeet toimvati X:n kanssa, sitä en osaa sanoa?Kuten kerroin Yv:ssä niin en tiedä miten Fsx:ssä toimii mikäkin, kun en ole koskaan sitä ohjelmaa kokeillut. Läpinäkyvyydet ymmärtääkseni toimivat siinä jotenkin erilailla. Varmaan kannattaisi jonkun kokeneen Fsx-miehen, (niitähän on täällä pilvin pimein)  iskeä kiinni tähän ongelmaan ja testailla tätä propellia teidän kanssa.
 

Navigation

Up one level

Next page