FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.11.17, 23:21

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Verkkolentäminen (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Virtual Norwegian infoa kaivataan.
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Virtual Norwegian infoa kaivataan.  (Read 2522 times)
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« on: 07.07.12, 16:21 »

Moro!
Työpaikan vaihto kuulemma on nykyaikaa ja Virtual TNT Airways taitaa lähestyä loppuaan minun osalta. Onhan siellä muutama vuosi pyöritty ja tuntuu senkin firman rahkeet vähän loppuvan. Uutta ttyöpaikkaa katsellessa huomio kiintyi Norwegian Virtuaaliin ja siellähän lentää moni suomalainen. Haluaisin kullaa kommentteja kyseisestä yhtiösta ja erityisesti PIREP järjestelyistä kuinka se toimii eli käytetäänkö FSACARS:ia vai ihan manuaalista PIREP systeemiä. Tosin rahti tai business lentäminen on enemmän minun hommia kuin aikataulu hommat mutta paremman puutteessa käyhän tämäkin. Varsinkin kun Norwegian näyttää ja toimii molemmissa verkoissa aktiivisesti ja periaate on toimia vain yhdessä virtuaali-yhtiössä kerrallaa.

jukka
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #1 on: 09.07.12, 13:18 »

Moro Jukka

Norski käyttää fsacarsia. Ihan asiallinen puulaaki, paljon hyödyllistä asiaa lentäjilleen. Reitit päivittyy hyvin ja vastaavat hyvin IRL lentoja. Ei valittamista.

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #2 on: 09.07.12, 16:03 »

Moro Jukka

Norski käyttää fsacarsia. Ihan asiallinen puulaaki, paljon hyödyllistä asiaa lentäjilleen. Reitit päivittyy hyvin ja vastaavat hyvin IRL lentoja. Ei valittamista.

jari

Moro Jari!
Kiitti vastauksesta. Minua vähän askarruttaa tuo FSACARS kun ei ole toiminut aiemmin kunnolla IVAO:ssa mutta olenkin muuten lennellyt Vatsimissa viime aikoina.

jukka
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #3 on: 09.07.12, 17:24 »

Itsellä fsx käytössä ja norskin acars toiminut hyvin niin ivaossa kuin vatsimissakin. Fs2004 ei kokemusta.

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Jani Vehviläinen
Offline Offline

Posts: 88
Date Registered: 02.07.09

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #4 on: 09.07.12, 17:50 »

Itsellä fsacars toiminut hyvin ivaossa FS9:llä. Virtual Norwegian siis kyseessä.

Canon EOS 1000D+18-55mm, Canon 55-250mm
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #5 on: 09.07.12, 18:46 »

Moro!
Pystyttekö lentämään fullscreenissä ja menemään työpöydälle käyttääksenne acars:ia ja palamaan takaisin fullscreen tilaan? Minulla työpöydälle meno onnistuu Alt/Enter mutta paluu ei, vaan tulee musta ruutu. Vai tarvitaanko joku lisä homma että pelaa?

jukka
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4443
Date Registered: 13.04.09

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #6 on: 09.07.12, 18:58 »

Moro!
Pystyttekö lentämään fullscreenissä ja menemään työpöydälle käyttääksenne acars:ia ja palamaan takaisin fullscreen tilaan? Minulla työpöydälle meno onnistuu Alt/Enter mutta paluu ei, vaan tulee musta ruutu. Vai tarvitaanko joku lisä homma että pelaa?

jukka

Itellä tulee vaikka myös musta boxi vaikken lennäkkään NAX VA:ssa, mutta kun on kaksi näyttöä niin toisen näytön kautta työpöydälle. Kokeile jos sulla löytyy kaks näyttöä.
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #7 on: 09.07.12, 19:11 »

Moro!
Ei ole kahta näyttöä ja sen lisäksi varmaan tarvitaan FsWide jotta pelaa. On tässä niin monta vuotta lennetty fullscreenissä ettei tuo työpöydällä lentäminen taida kiinnostaa. Ikävä kyllä kerkesin jo rekisteröityä, taitaa jäädä tähän.

jukka
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4443
Date Registered: 13.04.09

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #8 on: 09.07.12, 19:12 »

Niin ja siis lennän fs9:llä.
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #9 on: 10.07.12, 14:11 »

Moro!
Paneuduin vähän tarkemmin ACARS:in toimintaan, joten ilmeisesti lentäminen sen kanssa onnistuu. Täytyy ilmeisesti tehdä hommat sen ja simun kanssa oikeassa järjestyksessä niin homma hoituu. Kesken lennon ei sitten sitä saa esille kuin kerran ja sen jälkeen täytyy lentää työpöydällä eli paluu full screeniin aiheuttaa sen mustan ruudun. Sitäpaitsi eihän sitä lennon aikana tarvita. Lennon jälkeen Esc lopetetaan lento ja simu pienennetään alapalkkiin niin voi tehdä loppuhommat ACARS:in kanssa. Huomenna kokeillaa.

jukka
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #10 on: 10.07.12, 18:52 »

Moro!
Paneuduin vähän tarkemmin ACARS:in toimintaan, joten ilmeisesti lentäminen sen kanssa onnistuu. Täytyy ilmeisesti tehdä hommat sen ja simun kanssa oikeassa järjestyksessä niin homma hoituu. Kesken lennon ei sitten sitä saa esille kuin kerran ja sen jälkeen täytyy lentää työpöydällä eli paluu full screeniin aiheuttaa sen mustan ruudun. Sitäpaitsi eihän sitä lennon aikana tarvita. Lennon jälkeen Esc lopetetaan lento ja simu pienennetään alapalkkiin niin voi tehdä loppuhommat ACARS:in kanssa. Huomenna kokeillaa.

jukka

Just näin. Ite lennän windowed -modessa mutta acarsia ei tarvi kuin alussa ja lopussa.

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #11 on: 11.07.12, 05:05 »

Moro!
Vielä ainakin yksi asia tuli mieleen ja en oikein päässyt selville (en löytänyt) siitä tuolta VA Norwegian:in sivuilta. Lennetäänkö lennot juuri oikeaan aikaan vai esim. saman päivän aikana kuinka toimitaan? Lisäksi tietää kukaan lentääkö Norwegian näitä Suomen lentoja samoilla koneilla vai miten sattuu? Jos on vakio koneet niin rekkarit olis kiva tietää.


jukka
« Last Edit: 11.07.12, 05:32 by Jukka Mäcklin »
Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3053
Date Registered: 12.01.09

WWW
Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #12 on: 11.07.12, 11:39 »

Lennot saa lentää milloin haluaa, aikataulut ovat vain mukana tuomassa realistisuutta Smiley

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #13 on: 16.07.12, 14:28 »

Moro!
Pystyttekö lentämään fullscreenissä ja menemään työpöydälle käyttääksenne acars:ia ja palamaan takaisin fullscreen tilaan? Minulla työpöydälle meno onnistuu Alt/Enter mutta paluu ei, vaan tulee musta ruutu. Vai tarvitaanko joku lisä homma että pelaa?

jukka

Moro!

Viitaten ylläolevaan täytyy kertoa että ongelma on ratkennut. Se vei muutaman vuoden ennen kuin vanha mies huomasi idean ja vaikka vastaus on koko ajan ollut nenän edessä. Näppäimistössä on toi Windows näpykkä kun sitä painaa niin pääsee työpöydälle ja uudelleen painettaessa takaisin simuun eikä mitään ongelmaa että se siitä.


jukka
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6112
Date Registered: 27.10.01

Re: Virtual Norwegian infoa kaivataan.
« Reply #14 on: 04.09.12, 11:42 »

Moro!
Pystyttekö lentämään fullscreenissä ja menemään työpöydälle käyttääksenne acars:ia ja palamaan takaisin fullscreen tilaan? Minulla työpöydälle meno onnistuu Alt/Enter mutta paluu ei, vaan tulee musta ruutu. Vai tarvitaanko joku lisä homma että pelaa?

jukka

Pitäisi mennä kun vielä samalla metodilla uudestaan ikkunatilaan ja takaisin full screeniin. Suosittelen kyllä toisen näytön hankkimista ja lentämistä windowed-tilassa ruudun kokoisena ilman tehtäväpalkkia. Helpottuu kaikki oheistoiminta huomattavasti.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1