FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.01.20, 17:36

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Lemmikkisi
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 48 49 [50] 51 Reply Print
Author Topic: Lemmikkisi  (Read 252728 times)
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1446
Date Registered: 11.12.11

Re: Lemmikkisi
« Reply #980 on: 04.05.15, 15:14 »

Voi kun hän on suloinen!  laugh Eläimiin kyllä kiintyy hyvin vahvasti - otan osaa! Hän varmaan jahtaa tälläkin hetkellä jäniksiä jossain paremmassa paikassa...

Intel Xeon E5-1650 v3 @ 3,5GHz | 32 GB DDR4 | 1000 GB HDD | 480 GB SSD | GeForce RTX 2080 SUPER 8GB | Windows 10 64bit | Hotas Warthog | CH Pro Pedals | TrackIR 5
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Lemmikkisi
« Reply #981 on: 08.05.15, 05:01 »

Käytiin Vaasan kissatalolla katsomassa kissoja ja hakemassa lohdutusta juuri menetetyn oman kissan aiheuttamaan tyhjiöön. Undecided

Empä ollut siellä ennen käynytkään, mahtava reissu ja niitä kissoja siellä sitten olikin. Ne tarjosivat kilvan lohdutusta suruun ja "Silityspöydälle" kiipesi jatkuvasti lisää kissoja rapsutettavaksi, parhaimmillan silitin ja rapsutin neljää kissaa yhtäaikaa jotka olivat rinnakkain kylki kyljessä kiinni. Kissojen takana odotti lisää kissoja vuoroaan ja aina vaan uusia päitä ilmestyi käsien ulottuville. Kissat kehräsivät myös kovasti.
 Smiley
Seinillä oli hyllyjä ja koppeja joissa nukkui kissoja, osa niistä katseli hieman epäluuloisen näköisesti vierailijoita. Niihin ei oudokseltaan ollut syytä mennä koskemaan. Osa kissoista oli ulkotarhassa johon ne pääsivät sisätiloista ominpäin kulkemaan. Talon yläkerrassa oli myös huoneita ja niissä oli, mitäpä muuta kuin vain lisää kissoja. Kaikki kissat olivat mielestäni siistejä ja terveen näköisiä. Mikäli noista pitäisi valita joku omaksi lemmikikseen niin valinta olisi kyllä vaikea. Käyntikertoja kissatalolla pitäisi olla useita.
Tunnelma oli jotensakin semmoinen, että: " oletpas sinä kiva kaveri, ai jaa mutta tuossapa on tosi kiva kissa, ei mutta tässähän on mukava kissa jne."
 Tongue
Käyppä katsomassa oheisesta linkistä mitä tuolla kissatalolla oli tarjolla, kuvissa on osa kissoista. Paikanpäällä tunnistin sieltä ainakin seuraavat:

"Sulhanen"  erittäin kaunis, siro ja ystävällinen kissa.

"Tarja" oli luonossa nähtynä pienempi kuin kuvasta luulisi, pörröinen ja villin näköinen.

"Härmän Häijy" kurkki koppinsa aukosta ja vetäytyi piiloon kun sitä lähestyi.

"Väinämöinen" "Neiti sievänen" ja "Popi" tuli myös tunnistetuksi.

Jotkin kirjavista musta/valkeista kissoista tuntuivat hyväksyvän minut heti ja ehdoitta, aivankuin oltaisiin aina tunnettu. Täytyy sanoa . . . valinta olisi kyllä vaikea ja ystävälliset kissat tuntuivat oudoilta koska olin jo tottunut "riiviömäiseen" kissaan jonka kesyttämisessä ja luottamuksen saavuttamisessa oli kyllä ollut oma hohtonsa siinäkin.

Linkki:  http://www.vaasankissatalo.org/index.php/fi/kodittomat/aikuiset

Marko Pajunen
Offline Offline

Posts: 1009
Date Registered: 08.07.07

Re: Lemmikkisi
« Reply #982 on: 13.05.15, 00:28 »

Hauskoja nimiä noilla Vaasan löytäeläintalon kissoilla.. Barack, Pusuhuuli, Aatu... Aatu-kissa ilmeisesti saanut nimensä pienistä mustista viiksistä nenän alla. Tämä Aatu on kuulemma kesy poika.

Hyvää työtä tekevät nuo löytöeläintalot, eläimet hoidetaan, leikataan, totutellaan tarvittaessa ihmisiin ja vähän tsekkaavat millainen uusi koti olisi tarjolla.
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Lemmikkisi
« Reply #983 on: 16.06.15, 06:17 »

Mikä noissa kissoissa oikein viehättää? Vaikka olin kissan "vaikutuspiirissä" vain lyhyehkön ajan, silloin tällöin kissaa hoitaen niin nyt on jotensakin orpo olo ja haluaisinkin takaisin tuommoisen "olennon" läheisyyteen.
 :-
Törmäsin sattumalta tämmöiseen kirjoitukseen joka pisti kyllä miettimään, että josko tässä olisi jotain selitystä asiaan: Wink

Linkki kirjoitukseen:  http://sielunhalaus.blogspot.fi/2014/08/kissojen-salaiset-ominaisuudet.html

Allaoleva kissa on kuvattu Vaasan kissatalolla, se on nimeltään Romeo ja on Laihialta löytynyt villikissa. Silmät ovat erikoisen puhuttelevat ja kun se katsoo kohti niin huh heijaa . . .
 Tongue
[ attachment removed / expired ]

Marika Silvennoinen
Offline Offline

Posts: 303
Date Registered: 17.06.11

Re: Lemmikkisi
« Reply #984 on: 24.06.15, 20:06 »


Jo edesmennyt kissani, itämainen lyhytkarva. Luonteeltaan todella hieno otus ja ulkonäköäkin kehuttiin näyttelyissä  Smiley.


Tällainen asusteli luonani yhden kesän.
« Last Edit: 24.06.15, 20:11 by Marika Silvennoinen »
tike
Former member
Re: Lemmikkisi
« Reply #985 on: 24.06.15, 21:02 »

Mullahan on tuo satavuotias (melkein) nöffipoika, nuorempi pyreneittenmastiffipoju hällä kaverina. Lapset maukui vuosi sitten marsua taloon...johon sitten hellyinkin. Ensin tuli juuri yksinään elelemään jäänyt Oskar meille. Ja koska marsu on laumaeläin, hommattiin sille kaveriksi Iiropoika. Eikä aikaakaan, kun Iiro synnytti kolme poikasta! Joten parhaimmillaan/pahimmillaan niitä oli 5 talossa...
2 sain maailmalle ja 3 jäi tänne, Iirosta tuli Iiris samassa rytäkässä ja tämä neiti kevytkrnkäinen asuu nyt yksikseen Wink
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Lemmikkisi
« Reply #986 on: 27.06.15, 05:45 »

Ompas vähintäänkin ylvään näköinen tuo Marikan edesmennyt kissa. Voin kuvitella, että "hänen ylhäisyytensä" saattoi olla varsin monella tapaa mielenkiintoinen lemmikki.
Smiley
Meikäläiselle tuli näköjään tavaksi käydä tuolla vaasan kissatalolla avoimien ovien päivinä, ainakin nyt kun on ollut tuo kesäloma päällä. Olen siellä leikittänyt kissoja kehittämälläni pallo/sulka lelulla. Parhaimmillaan yli 20-kissaa seuraa lelun liikkeitä verkon takana päät samaan tahtiin kääntyen, on varsin hauskaa katseltavaa.
Välillä vaanivat ja hyökkäävät lelua kohti ja pientä kiistaakin syntyy siitä kuka saa olla lähinnä pallo/sulka lelua. Sihisevät välillä toisilleen ja tassutkin heilahtavat herkästi pienen reviirimatsin merkeissä. Kaikkia kissoja ei leikkiminen kuitenkaan kiinnosta, esimerkiksi "Väinämöinen" istuu vai sivummalla pohtien syntyjä syviä. Toiset taas ovat erittäin tehokkaita ja nopeita saalistajia kuten "Remu, Pomo, Popi" ja monet muut.

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Lemmikkisi
« Reply #987 on: 10.07.15, 10:50 »

Tämmöinen mieluinen vieras oli meillä kolme yötä kesälomareissullaan, kyseessä on aito maalaiskissa ylistarosta nimeltään Sohvi! Smiley
Nuori neiti on alle vuoden vanha ja painaa 2,9 kg. Oikein kiltti kissa jota saa silittää vapaasti ja ottaa syliin, kehrääkin kovasti. Sohvi on kova leikkimään ja se osaa hauskan tempun. Kun lelun heittäää niin Sohvi hakee sen ja kantaa suussaan takaisin heittäjälle kuin koira ikään. Kissa hypäsi myös erittäin korkealle. Esim kirjahyllyn päälle se loikkasi kuin tyhjää vaan ja taisi sieltä pari maljakkoa kukkineenkin tulla alas eräänä yönä. Kanamunarasia sisältöineen oli myös kiva pökätä alas pöydältä, ihan muuten vaan.
Ehkä hämmästyttävintä oli kuitenkin se kun kotiinlähtiessä omistaja otti kuljetushäkin esiin, avasi oven ja sanoi kissalle että "mene sinne" Sohvi käveli siististi häkkiinsä ja ovi pistettiin kiinni! Siinä kaikki, siis ei mitään ongelmaa . . . ei mitään väsytystaisteluita, rimpuilua, juonitteluja, huonekalujen siirtoja kissan esiin saamiseksi jne. On nämä niin erilaisia luonteeltaan ja tavoiltaan.

[ attachment removed / expired ]

Kissojen ilme muuttuu hauskasti hetkeä ennen hyökkäystä saaliin kimppuun. Vasemmassa kuvassa kissa tarkkailee kauempana olevaa kiinnostavaa lelua ja oikean puoleisessa kuvassa "saalis" on tullut iskuetäisyydelle. Kun kissa menee matalaksi ja sen ilme muuttu "julmaksi" niin tuosta muutaman sekunnin kuluttua kissa sitten ampaisee saaliin kimppuun. Jos koskettaa julmailmeistä iskuvalmista kissaa niin se on täysin jännittynyt, kuin "yhtä puuta" jopa häntä on jännittynyt. Pistä vastaava kuvapari omasta kissastasi, veikkaan että ilmeet ovat melko samantyyppisiä.

[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 10.07.15, 10:55 by Jari Vanhatupa »

Tauno Hermola
Offline Offline

Posts: 2850
Date Registered: 20.04.10

Re: Lemmikkisi
« Reply #988 on: 15.07.15, 20:46 »

Ei ole omaa kissaa, mutta tulipa vaan mieleen, kun tuossa pihalla oli jonkun naapurin vanha väsy kissa; pikkulinnut siinä pyöri vieressä metrin-parin päässä, eikä näyttäneet välittävän kissasta mitään. Kissa kuitenkin painui matalaksi ja alkoi hiipiä lintuja kohti. Kaikki linnut häipyivät heti paikalta Wink

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur
Tuukka Pajuniemi
Offline Offline

Posts: 910
Date Registered: 20.09.08

Re: Lemmikkisi
« Reply #989 on: 14.10.15, 17:02 »

Nostellaas vanhaa ketjua Smiley

Tälläinen valpas, utelias ja sydämellinen rääpäle muutti parhaalle ystävälleni. Löytyykö foorumilaisilta bostoneita? Itse olen 100% koiraihminen, vaikken roduista tiedä tuon taivaallista Grin Ympäristö tekee kyllä kaltaisekseen ja aiheuttaa vakavaa koirakuumetta mutta eipä tässä elämäntilanteessa sellaiselle olisi juuri aikaa, valitettavasti.

Bostonit olleet aivan vierasta maaperää itselle ennen Vitoa.

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

T

OH-658
Former member
Re: Lemmikkisi
« Reply #990 on: 15.12.15, 12:43 »
Koirien taivaaseen jo vuonna 2008 menneen Aatun tarina.
 http://www.siltalahti.com/Aatu.html
« Last Edit: 15.12.15, 12:48 by Seppo Siltalahti »
tomiki69
Former member
Re: Lemmikkisi
« Reply #991 on: 06.01.16, 09:19 »

Syksyisiä kuvituksia .
[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]
Nella
Former member
Re: Lemmikkisi
« Reply #992 on: 12.01.16, 12:06 »

Suomenlapinkoira urospentu asusteli muutama vuosi sitten mutta allergia iski nii jouduttiin luopumaan. Koirat kyllä sydämessä! Roll Eyes
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Lemmikkisi
« Reply #993 on: 26.01.16, 07:36 »

Vihaisista kotikissoista on paljon kuvia netissä mutta aina niissä on jotain pielessä. Niitä on voitu väännellä photoshopilla tai ne sisältävät jonkin "vitsielementin" tms. Tässä kuvassa on kuitenkin sitä todellista vihaa ja ruutia jota olen hakenut. Kissa on Vaasan kissatalolla majaileva vanha "Kukka-Maaria" eikä se ole koskaan kesyyntynyt vaan sihisee ihmiselle jo kaukaa.
Luonnossa kissa on vielä tyylikkäänpi kuin tässä kuvassa ja kun menee huoneeseen missä se on, niin kissa tuijottaa herkeämättä silmiin eikä oikein voi tietää mitä sillä on mielessä. Ei se kuitenkaan koskaan ole hyökännyt päälle mutta ei siihen kyllä kukaan täysjärkinen mene koskemaankaan. Kuva muuten kannattaa laittaa tietokoneeseen työpöydän taustakuvaksi niin heräät aamulla paremmin kun Kukka-Maaria tervehtii sinua omalla tavallaan.
 Grin

http://vaasalaisia.info/galleria/displayimage.php?pid=4361&fullsize=1

sori kuvalinkki ei enään toimi, kuva on poistunut netistä enkä omista kuvan jakeluoikeuksia. Pitää jokupäivä kokeilla josko saisin Kukka Maariasta samanlaisen kuvan. Se kyllä sihisee aina, se on varmaa!
 Tongue
« Last Edit: 01.09.16, 06:35 by Jari Vanhatupa »

sauli76
Former member
Re: Lemmikkisi
« Reply #994 on: 26.01.16, 20:12 »

Meillä on puolestaan kissa-lajille epätyypillinen edustaja. Ei tee mitään pahaa vaikka päätä leikkaisi, tottelee niinkuin koira, siis istuu, seisoo, seuraa, etsii, ynnämuuta mitä nyt tuollainen eläin voi ylipäätään tehdä. Kissa vaatii erilaisen koulutuksen kuin koira, mutta yhdistävä tekijä on se, että eläimen pitää nauttia tekemästään työstä ja ainakin kissan on saatava siitä palkka. Sitten homma toimii myös seuraavalla kerralla  Smiley 5 vuotias Maksu on kova ukko saunomaan, kaljaakin otetaan korkillinen saunan jälkeen joskus myös päärynä siideriä, viinit ei kelpaa ja jos yrittää tarjota alkaa kaapia lattiaa etutassuilla, että kelvotonta kamaa,  jälkilöylyt menee alatuhdolla. Suihkuun tulee jos vain antaa luvan, lienee perimän syytä, koska puolet turkkilaista Van-kissaa ( joka yleensä rakastaa vettä ) ja puolet maatiaista, väri punatiikeri ilman valkoista Smiley[ attachment removed / expired ]

Kissan ruokinnasta on pakko laittaa vielä pikku pointti. Maksu tuli meille vuoden vanhana ja en tietojeni mukaan ollut kissa-allergikko. Koiralle olen kyllä. Aivastelu, silmien kutina ja nenän vuotaminen alkoivat. Oli pakko teettää testi, joka näytti positiivista kissalle. Eli allergia oli tosiasia. Eläinlääkäri ehdotti siirtymistä 100% aitoon raakaruokaan - lisättynä kolme tablettia päivässä kissalle hyödyllisiä hivenaineita ja kalkkia ( Multicat ). Siirto ei ollut helppo. Maksu kun oli tottunut syömään hyvälle tuoksuvaa ( kissa syö " nenällään " ) markettipaskaa. Asteittain päästiin täysin luonnonmukaiseen raakaan liharuokintaan, joka koostuu sianlihasta, naudasta, kanasta, lampaasta, merikalasta ( järvikalassa lapamatoriski ) ja äyriäisistä. Hiilihydraatteja kissa ei  tarvitse, eikä se voi käyttää niitä hyväkseen. Kananmunan keltuainen kerran viikossa, antaa hyvän hivenainepommin, jonka kissa myös pystyy hyödyntämään. Arvaatkaapa mitä? Kirjoitin tämän jatkokappaleen tähän siksi, että tekijä, mikä kissassa aiheuttaa useimmille allergiaa, on huonovointinen hilseilevä iho, jonka hilse sisältää allergisoivia proteiineja ja joka on usein seurausta huonolaatuisesta ravinnosta. Minun oireet hävisivät kolmessa kuukaudessa. Huono ( halpa ) marketti kissanruoka on kelvotonta sontaa, tehty aineista, joita ruoansulatus ei kykene käyttämään hyväksi, kuivamuona aiheuttaa virtsakiviä, eikä ole mitenkään kissan luonnollista ravintoa. Eläimen haltijana kannattaa miettiä mitä sille syöttää. Siitä voi olla hyötyä itsellekin, niinkuin tässä tapauksessa minulle. Muuten Maksu olis lähtenyt paaliin tai annettu muualle. Toki eksakti ruokinta maksaa ja vaatii vaivaa enemmän kuin purkkiruoan kannen avauksen, mutta ainakin meillä se on ollut sen väärti. Joskus vieraat sanovat, että teidän kissa syö parempaa kuin te muut perheenjäsenet  laugh

Eräs tuttavani sanoi kerran, miten uskallat antaa kissallesi raakaa linnun / kanalihaa - sehän saa salmonellan. Sanoin: voisin itse syödä raakaa kananfilettä vaikka alkuun vuoden saamatta salmonellaa ja toiseksi, oletko nähnyt luonnossa elävän kissan paistavan saaliiksi saamansa linnun grillissä hyvin perattuna  Grin
« Last Edit: 27.01.16, 19:27 by Sauli Vuori »
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Lemmikkisi
« Reply #995 on: 06.04.16, 06:42 »

Kissojen kuvaaminen salamavalolla ei yleensä onnistu kun silmät hehkuvat kuin soihdut. Joskus tulee silti hauskoja kuvia kuten tämä kissatalolla kuvattu otos. Mistä lie johtuu nuo kissojen silmien eriväriset "hehkut"

[ attachment removed / expired ]

Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: Lemmikkisi
« Reply #996 on: 06.04.16, 12:03 »

Hieno kuva. Tuo musta kissa punaisilla silmillä on ainakin voiman pimeällä puolella  Grin .
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Lemmikkisi
« Reply #997 on: 06.06.16, 10:48 »

[ attachment removed / expired ]

Pate on rohkea kuin pieni tiikeri ja äärettömän utelias kissa Smiley

[ attachment removed / expired ]

sauli76
Former member
Re: Lemmikkisi
« Reply #998 on: 06.06.16, 16:16 »

Kissojen kuvaaminen salamavalolla ei yleensä onnistu kun silmät hehkuvat kuin soihdut. Joskus tulee silti hauskoja kuvia kuten tämä kissatalolla kuvattu otos. Mistä lie johtuu nuo kissojen silmien eriväriset "hehkut"


Kissan silmän verkkokalvolla on valoa heijastava alue (Tapetum lucidum), joka heijastaa valoa ja parantaa siten hämäränäköä. "Hehku" on jossain määrin riippuvainen värikalvon väristä, mutta siihen vaikuttaa myös moni muukin asia, kuten esimerkiksi kalvolle tulevan valon kulma.
Teijo Niemelä
Offline Offline

Posts: 2855
Date Registered: 24.04.05

WWW
Re: Lemmikkisi
« Reply #999 on: 06.06.16, 16:45 »

Meidan Connor Cooperin omat Instagram-sivut:

https://www.instagram.com/connorcoopercaramel/

Laivamatkalle lähdetään aina lentokoneella! Tuoreimmat risteilyuutiset kotisivultani www.cruisebusiness.com tai www.twitter.com/cruisebusiness

"My life is my message." – Gandhi
Pages: 1 ... 48 49 [50] 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1