Sinivalkoinen valhe

(1/3) > >>

kume:
Kaarlo Kangasniemi väittää HS:n mukaan, pian esitettävässä Arto Halosen ohjaamassa Sinivalkoinen valhe -dokumenttielokuvassa, että hän opasti vuonna 1975 hiihtäjä Juha Mietoa anabolisten steroidien käytössä.

http://www.hs.fi/urheilu/Olympiavoittaja+Opastin+Juha+Mietoa+dopingin+k%C3%A4yt%C3%B6ss%C3%A4/a1305601164993

Juha Mieto ja hiihdon päävalmentajana vuosina 1972-85 toiminut Immo Kuutsa kiistävät väiteet monessa mediassa. Toisaalta KOK kielsi anabolisten steroidien käytön lopulta vasta 1974. Dokkarissa nousee esille myös naishiihtäjä Kaija Härkin, ja se että myös hänet olisi aikoinaan suostuteltu mukaan kiellettyjen aineiden käyttöön.

http://www.iltalehti.fi/talviurheilu/2012092416114964_tl.shtml ja http://fi.wikipedia.org/wiki/Doping#Ensimm.C3.A4iset_dopings.C3.A4.C3.A4d.C3.B6kset

Hartsa, Mika ja Jari ainakin ovat kärynsä kärynneet ja Marjoakin on epäilty... Mielenkiintoinen syksy tulossa dopingrintamalla, jään innolla odottamaan kuka tunnustaa syntinsä ensimmäisenä. Vielä kun saisi vedettyä norjalaisetkin mukaan tähän sotkuun niin tulisi nurkat siivottua kunnolla.

Judanssi:
Itselläni on vahva usko, että ei tuolla mitalisijoista ole kukaan kilpaillut kaurapuuron voimalla 50-luvun jälkeen (arvio)

Lahden skandaali saatiin aikaiseksi, kun norjalaiset antidoping-pomot varoittivat omiaan ja sveduja - saivat täten vahvat suomalaishiihtäjät ajettua miinaan ja siten pois pelistä.

En jaksa uskoa, että huippu-urheilusta saadaan enää mömmövapaata - pitäisi sallia kaikki ja katsoa kun pumput poksahtelee alle 30-v. Helpottaisipa osaltaan eläkepommia

jamann51:
   Kyllä pudotteli Mietaan Jussi reipasta tekstiä nelosen uutisissa 

PeteL:
Quote

   Kyllä pudotteli Mietaan Jussi reipasta tekstiä nelosen uutisissa 


Suora linkki pätkään:

http://www.nelonen.fi/uutiset/kotimaa/uutinen/juha-mieto-dopingv%C3%A4itteet-t%C3%A4ydellist%C3%A4-humpuukia

pho201:
Valhehan se on, mutta ei sinivalkoinen. Kaikki huiput käyttivät. Asian todistaminen tosin ei enää onnistu muuten kuin "sana sanaa vastaan" menetelmällä, jota tuossa dokumentissakin on käytetty. Säälittävää, että Mieto vetää vielä "kateuskortinkin" mukaan. Taitavat argumentit loppua. Nykyisin tämä "doping-kisa" on kuin tietokonevirusten jahtaamista. Virusten kehittelijät ovat koko ajan askeleen edellä, mutta kenellekään ei ole enää epäselvää dopingin käyttö.

Olen tämän todennut joskus aikaisemminkin täällä, mutta näinhän se taisi mennä: puhdashenkinen urheilu -> urheilu -> huippu-urheilu -> huippu-urheilubisnes -> bisnesurheilu -> bisnes. Jossain ketjun vaiheessa doping tuli mukaan kuvioihin oleellisena osana. Minä lopetin kaiken huippu-urheilun seuraamisen totaalisesti Lahden skandaalin jälkeen. En katso edes televisiosta - ällöttää.

Pekka

Navigation

Up one level

Next page