Tuhti tietopaketti langattomasta säteilystä

(1/6) > >>

jjjarvi:
Tuntuu olevan kännykän vaaroista tietoa haettaessa netistä yleinen mielipide, että muualla maailmassa kännykän käyttöä etenkin lasten osalta suositellaan rajoitettavan voimakkaasti tai kokonaan kiellettävän, mutta Suomessa kännykän käyttö on täysin turvallista, ainakin viranomaiten mielestä.

Aika paljon on kuitenkin uudempaa tutkimustietoa mikä ei välttämättä ole hyvä uutinen Samsungille, nokialle ja muille yrityksille.

http://ruohikolla.blogspot.fi/2012/06/tuhti-tietopaketti-langattomasta.html
ja
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53672-tutkijat-yllattyivat-suomalaisille-outoja-oireita-kannykasta
ja
http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknologia/2011/04/01/vie-kannykka-kauas-paasta-jos-haluat-valttaa-sateilya/20114643/66
ja
http://www.sahkoailmassa.fi/artikkelit/kannykkatiede-pelissa-rahat-ja-henki

Taitaapi tabletit kuulua samaan vaarallisuusluokkaan..

Kun näitä juttuja lukee tulee helposti vainoharhaiseksi koska kännykästä on tullut osa elämää.  Totuus varmaankin tiedetään tulevaisuudessa kun pitkäaikaiset kännykän ja muiden langattomien yhteyksien terveysvaikutukset tulevat ilmi nimenomaan pitkällä aikavälillä.  Samoin kun joskus kävi mm asbestin kanssa.

Jukka

PeteL:
(siirränpä tämän tuolta ilärpykkä-ketjusta tänne):

Aiheeseen liittyen eilen tuli TV:stä tällainen ohjelma:

Sähköä paossa. Millaista on elää nyky-yhteiskunnassa, kun elimistö ei kestä sähköä? Sähkölle herkistyneiden määrä kasvaa, vaikka lääketiede ei tunne sähköherkkyyttä.
http://areena.yle.fi/tv/1643576

Onneksi asensin juuri himaan  uuden 802.11n -purkin, että kenttää piisaa naapurin kiusaksi asti

jope95:
Juu ei muutakuin foliohatut päähän!

Similaattori:
Tjaa, paljon sitä kyllä kuulee ihmisistä jotka saavat kännykän käytöstä päänsärkyä ja vastaavaa joten en kyllä pitäisi noita pitkän aikavälin terveyshaittoja minään mahdottomuutena. Itselläni sentään kännykän ja muiden langattomien laitteiden käyttö aika minimaalista.

Wanhis:
Quote

Itselläni sentään kännykän ja muiden langattomien laitteiden käyttö aika minimaalista.


Sama juttu, nytkin on ollut kännykkä kiinni kaksi päivää. Pyrin aina jos mahdollista kuuntelemaan kännykkää kaiuttimesta, enkä vie laitetta mielelläni korvalle. Ainakin minulla pidempiaikainen puhuminen kännykkään aiheuttaa kuumotusta korvan ja pään alueella ja olo on pitkän puhelun jälkeen hieman outo kun toinen puoli päästä on jonkin ihmeen kuumotuksen vallassa.
Varmaankin olisi hyvä käyttää pään suojana jotain "lyijykankaasta" valmistettua huppua tms puhelun aikana. Hupussa olisi pieni reikä korvan kohdalla mistä sitten kuulisi äänen.

Nykyään ilmassa kulkee mielettömän paljon kaikenlaisia radioaaltoja ym. vastaavia sähköisiä säteitä. Olisi mielenkiintoista päästä käymään vaikkapa 1800-luvulla ja tunnustella minkälaista olisi oleskella sähköstä "puhtaassa" ilmastossa.
Muuten en ole mitenkään sähköyliherkkä ja kaikenlaisia sähkölaitteita on aivan mielettömästi, jotenkin vaan silti jätän ostamatta niitä langattomia versioita eri laitteista, ihan vaan varmuuden vuoksi.

Navigation

Up one level

Next page