Tiitisen lista 2.0

(1/2) > >>

AD:
Lista julki vai nou?

andy1:
No julki tietenkin. Loppuisi spekulointi silläkin saralla. Tokihan kansalla on oikeus tietää, ketkä sen selän takana kieroilivat.

-A-

lliuhto:
Quote

No julki tietenkin. Loppuisi spekulointi silläkin saralla. Tokihan kansalla on oikeus tietää, ketkä sen selän takana kieroilivat.


Itse olisin varovainen julkaisun suhteen jo pelkästään siksi, että käsittääkseni listallaolon merkittävyys on vähintäänkin kyseenalaista. En tunne listan historiaa kovinkaan hyvin, mutta pikaisen googlailun perusteella koko lista vaikuttaa huomattavasti vähäisemmältä kuin siitä kirjoitetuista lehtijutuista ja nostetusta älämölöstä voisi päätellä. Ainakin wikipedian (jonka luotettavuuden lähteenä voi kukin aina arvottaa ihan itse) mukaan listalle saattoi päätyä hyvinkin viattomien yhteyksien perusteella.

wikipedia]
Tiitisen lista antaa ... hieman suuntaa siitä, kenestä Itä-Saksan tiedustelupalvelu Stasi oli kiinnostunut, ei siitä, ketkä heille vakoilivat.


Toki listalla saattaa olla nimiä aitojen, tuomittavienkin tekojen takana, mutta itse ainakin pelkään että mahdollisesti ristiinnaulittaisiin viattomia jos lista julkaistaisiin. Vastaavasti kuin mielestäni on aika raakaa vatvoa 70-luvulla mahdollisesti tapahtuneita tai tapahtumattomia doping-rikkeitä (esim. case Juha Mieto). Listallaolija on saattanut tehdä tuomittavia tekoja tai sitten ei, mutta listan julkaisu lähes varmuudella leimaisi listallaolijan (todisteista riippumatta) maanpetturiksi. Todisteita likaisesta pelistä saattaa aina tulla esiin, mutta viattomuutta on hyvin vaikea todistaa.

Judanssi:
Tiitisen lista tutkijoille 2015

Melko nopeasti aikovat julkaista. Itse oletin, että tuo julkaistaan vasta kun sen sisältämät nimet ovat olleet tarpeeksi pitkään poissa päivän politiikasta.

kille:
Nääh. Ei jengi kestä totuutta kuitenkaan.

Navigation

Up one level

Next page