Kertokaas vähän!!

(1/8) > >>

Tuukkis:
Moro vaan kaikille. Olen vasta 15-vuotias, mutta silti minua kiinnostaa liikennelentäjän ura. Tiedän että ei tarvitse vielä miettiä, mutta kumminkin. Olen lukenut ja etsinyt tietoa lentäjäksi tulemisesta. Nyt kerron suunnitelmistani:peruskoulun jälkeen aijon mennä lukioon, sen jälkeen ehkä Suomen Ilmailu opistoon Poriin. Nyt ottaisin vastaan tietoa, mihin kannataisi lukiossa etenkin panostaa?? Ja kun ymmärtääkseni on vaikea päästä Ilmailuopistoon, mihin muuhun kannattaisi panostaa?

Olen siis kaikenpuolin terve. Näkö- ja väriaistit toimii moitteettomasti. Olen myös urheilullinen, cuupperissa meni tänä syksynä 2500m ja viime vuonna lihaskuntotestistä tuli muistaakseni 9-. huoleni on se kun luin, että ylipainoisilla on vähän huonommat mahdollisuudet ja keskivartaloa tarkkaillaan erityisesti. Olen lihavuus asteikolla, jos 1 on  normaali paino, niin 2-3!  Haitaakko se jos kumminkin on melko hyvä kunto ja jaksaa liikkua paljon. Talvella suksilla perinteisellä 10km:in menee n.tunti, pyöräilyssa 20km:in 55min maantiellä. Pyöräilyä olen harrastanut ja viime talvena ekan kerran koitin tuon 10km lenkin. Joka päivä kävelen reipasta vauhtia 30-60min.

Mitkä ovat mahdollisuuteni?? Kiitos!!

hynkel:
Lukiossa matematiikka ja fysiikka auttavat paljon melkein mille tahansa alalle, joka on jossain määrin tekninen.

Painosta, lääketieteellisen kelpoisuustodistuksen kanssa alkaa tulla ongelmia (vaikka sen voikin saada) jos painoindeksi eli BMI on yli 35. SIO:lla raja on siinä 30, ja keskivartalon lihavuus arvioidaan erikseen vyötärön ympäryysmitalla, jonka rajoja en nyt ainakaan ulkoa osaa heittää (enkä muista, onko niitä edes julkaistu). Kun ikää tulee vielä lisää, tulee senttejäkin lisää vatsaan, vaikka rasvan määrä pysyisi vakiona.

Ilmailuopistoon on n. 1000 hakijaa, haku kerran kahdessa vuodessa. Sisään otetaan 50-100 hlö.

J Ahponen:
http://www.loistosivut.fi/PHIL/?page_id=6 

Tuukkis:
Asia selvä, eli parhaat otetaan! Onko muita paikkoja josta  voi valmistua lentäjiksi?

Tuukkis:
Jaa, tulikin jo!

Navigation

Up one level

Next page