Kertokaas vähän!!

<< < (5/8) > >>

leppäkeihäs:
Eivät ne lentäjät siellä koneen nokalla pähki epäoleellisia integraaleja tai jatkuvan jakauman kertymäfuntioita. Silti pitemmästä oppimäärästä voi olla hyötyä siten, että matemaattinen ajattelu kehittyy huimastikin, kun tehtäviä joutuu miettimään laajemmin. Pitkässä matematiikkassa ainakin suurimmassa osassa kursseista pitää soveltaa uusia matemaattisia menetelmiä ja tietoja sekä niiden pohjalta muodostaa yhtälö/yhtälöt ja ratkaista kysytty asia. Sama pätee lukiofysiikassakin: tehtävänannon perusteella pitää huomata, millä yhtälöllä/yhtälöillä saa kysytyn suureen ratkaistua ja siihen sitten sijoitetaan tehtävässä annetut arvot. Kun muistaa muutaman periaatteen, kuten "energian säilymisperiaatteen", pärjää pitkälle. Samoihin kaavoihin törmää kurssista toiseen. Paljon on kiinni omasta motivaatiosta, ei tarvitse olla nero valitakseen pitkän matikan. Suosittelen siis opiskelemaan molempia, jos kiinnostusta ja jaksamista riittää. Ainakaan minulle eivät olleet ko. asiat vaikeita, vaikken mielestäni ole erityisen lahjakas matematiikassa.  Eri asia sitten, jos on läpäissyt peruskoulun matikat rimaa hipoen tms. Ja englantiin kannattaa myös panostaa, sehän on ilmailun kieli. Varsinkin silloin, jos  koulutus  ulkomailla on vaihtoehto. Toki muistakaan kielistä tuskin on haittaakaan.
-NL

oltsu:
Quote

Mainitsenpa tälläkin kertaa, että kannattaa myös panostaa äidinkieleen. Sen hallitseminen on tärkeää osa ihmisen identiteettiä ja kertoo hänestä paljon muutenkin. Sillä "kerro itsestäsi" -tehtävällä on paljon muitakin tarkoitusperiä kuin erottaa seinähullut ja fanaatikot hieman enemmän keskimääräistä lähenevistä hakijoista. 

-A-


Tästä huomiostasi olen iloinnut aiemminkin. Pitää paikkansa. Moni ei tätä ymmärrä, tai halua ymmärtää. Hyvä ulosanti on hyvä apu muillekin, kuin nyt keskustelunaiheena oleville lentäjille. Yhdys sanat ja vierasperäisten sanojen väärinkirjoitukset antavat hyvin nopeasti huolimattoman kuvan kenestä tahansa.

pho201:
Quote

Tästä huomiostasi olen iloinnut aiemminkin. Pitää paikkansa. Moni ei tätä ymmärrä, tai halua ymmärtää. Hyvä ulosanti on hyvä apu muillekin, kuin nyt keskustelunaiheena oleville lentäjille. Yhdys sanat ja vierasperäisten sanojen väärinkirjoitukset antavat hyvin nopeasti huolimattoman kuvan kenestä tahansa.


Äidinkieli on peruskoulun tärkein aine oltiin missä maassa tahansa. Ongelmat äidinkielessä johtavat väistämättä ongelmiin tai oppimisvaikeuksiin myös muissa aineissa kuten esimerkiksi matematiikassa. Selainen oppilas, jonka kotona örvelletään vain "vittukieltä" on lähtökohtaisesti heikommassa asemassa jo kouluun tullessaan.

Pekka

(37,5 vuotta matikan opettajana - nyt eläkkeellä)

AD:
Suosittelen kuitenkin panostamaan kouluun ja erityisesti Englannin kieleen. Kunnolla englannin hallitsevan ei tarvitse miettiä haastatteluja ulkomailla, menevät ihan läpihuutojuttuna kun termit ja asiat on hallussa. Vuosien saatossa ja ulkomailla vietettyjen vuosien aikana on oma suomen kielen taito huonontunut huomattavasti ja nykyään englanti taipuukin paljon paremmin kuin suomi.  Erityisesti on unohtunut lauserakenne, mihin väliin pilkku ja mikä sana kirjoitetaan väliviivalla ja mikä ei. Tästä ei myöskään ole lainkaan haittaa, mikäli ei etsi työtä kotimaasta tai anna FF kielipoliisin päästä nahkansa alle. Näitä löytyy myös englannin kielisiltä foorumeilta joissa äidinkielenään englantia puhuvat tuntevat kovaa tarvetta kielioppikasvatukseen.

Miksu:
Itsehän tein niinkin taktisen että päätin eilen kirjoittaa lyhyen matematiikan ja räppästä siitä vähän kovempaa kirjainta ylppäritodistukseen ja kattoa kuinka pitkälle pääsee. Jos vähänkin on kielipitää niin ruotsi myöskin. Itellähän menossa kaikki 3 (enkku, ruotti ja saksa) kirjotukseen, tiedä sitten onko ns. "normaalia" laajemmasta kielitaidosta paljoakaan hyötyä?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page