Jarrullinen perävaunu 750 kg

<< < (5/7) > >>

susiluoto:
Quote

Ethän vain yritä väittää, että nastat on paremmat kuin kitkat (en ikinä osta nastallisia jos ei sitten tule auton mukana pakolla).
No säännöt ei määritä paremmuutta, ne määrittävät vain nastat tai ei ja talvellahan on oltava joka tapauksessa se M+S merkintä.
Minä väitän että nastat ovat kitkoja paremmat olosuhteissa joissa joudun ajelemaan, jopa Nokian ylirengasmestari oli tuossa männäviikolla kanssani samaa mieltä lehdistössä.
On tosin kermaper*e kelejä täällä etelässäkin jolloin pärjää yhtä hyvin kitkoilla, pohjoisessa pärjäilee lähes koko talven kitkoilla yhtä hyvin, ei paremmin.

nosturimies:
Yhessä Golffissa aikanaan oli britgestonen kitkat.  Myyjä kyllä lähtiessä kertoi ,että ensimmäiset 1000km ajelet sitten iisisti.  Kun sitten vasta alkaa toimimaan kunnolla.Tykkäsin kyllä  ajella kitkoilla, muttei sen koommin ole kitkoja ollut.  Ehkä joku kaunis syksy laittelen alle....

nikkari:
Quote

Jarrullisessa pitää olla talvella joko yhtä hyvät tai paremmat renkaat kuin vetoautossa.

Jos vetoautossa kitkat, kelpaa jarrulliseen kitkat tai nastat.
Jos vetoautossa nastat, kelpaa jarrulliseen vain nastat.


Muuten hyvä mutta laki asetus ei tunne tältä osin erikseen jarrutonta ja jarrullista perävaunua. Kokonaispainoltaan yli 0,75 tonnin O2-luokan perävaunussa on käytettävä talvirenkaita. O1-luokan perävaunusta ei tässä säädöksessä puhuta mitään talvirenkaiden osalta.

nosturimies:
Quote

Muuten hyvä mutta laki ei tunne tältä osin erikseen jarrutonta ja jarrullista perävaunua. Kokonaispainoltaan yli 0,75 tonnin O2-luokan perävaunussa on käytettävä talvirenkaita. O1-luokan perävaunusta ei tässä säädöksestä puhuta mitään talvirenkaiden osalta.


Miten kuorma-autojen perävaunun kanssa ?  Sen mitä aikanaan rahti hommissa olin niin samoilla kumeilla mentiin kesät talvet...

hynkel:
Quote

Eikös eu:ssa jotain pykälää sorvaa jotta kevytperävaunut ja mopot/ moottoripyörät  laiteta katsastukseen.

Täytyy koittaa selvittää tämä homma, menee hukkaan tuo hyöty jos noita kevyitäkin pitää ryhtyä käyttämään leimattavana.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page