FSX stannar under flygning

(1/2) > >>

caroline123:

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har jag lyckats installera om FSX med alla addon på min nya dator, disk D. FSX fungerade ok tills jag installerade PMDG 737 NGX. Nu stannar FSX efter 5-10 minuter i luften. Kommer igång igen efter lika lång tid för att åter stanna. Ingenting går att göra på skärmen. Någon som har en lösning? Jag hade liknande problem med FSX men i mindre omfattning i  min gamla dator. Jag misstänker att det är något addon som orsakar problemet, kanske 737:an i detta fall. FSX uppför sig lika konstigt när jag flyger Airbus X.
Kjell

saabpilot:
Om både Airbus X och NGX uppför sig lika, så är det (väl) knappast fel i dessa.

Låter som ett RAM minnesfel i stället eller ett trasigt grafikkort.
Kolla även vilka andra - icke FS program - som körs samtidigt och försök deaktivera de som inte behövs för FS.

Hjälper inte det så deaktivera dina andra add-on:s ett och ett i taget tills du hittar vilken som är orsaken.
Vet inte heller hur din nya dator är bestyckad, kanske du har använt några defekta komponenter från din gamla ??

Björn

jonny:
Låter som installationsfel.

Hade liknande problem med egen dator och FSX. Fick installera om FSX tre gåner innan det blev bra.

Först tweakade jag Win7 enligt  http://www.simforums.com/forums/topic34141_post198187.html#198187.

Sedan installerade och tweakade jag FSX enligt http://www.simforums.com/Forums/setting-up-fsx-and-how-to-tune-it_topic29041.html.

OBS! det verkar exremt viktigt att efter varje installation av FSX, SP1, FSX Acceleration  eller annan addon så starta FSX, gör en flygning, stoppa FSX och boota om PCn. Finns någon bug i Win7 som gör att man måste göra så för att inte registret skall bli felaktigt.

Efter installationen av FSX, innan SP1 och FSX Acceleration  bytte jag ut terrain.cfg mot http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fsxscen&DLID=93289.

Tweakade också fsx.cfg på siten http://www.venetubo.com/fsx.html.

Kolla också varje addon så den inte skall behandlas på något speciellt sätt beroende på om FSX Acceleration  är installerad eller inte.
Efter allt detta gick det bra att installera SWED2011-SYD.

caroline123:
Tack för alla tips. Jag följde ett råd på ett forum och tog bort fsx.cfg-filen och lät FSX starta en ny. Efter en stund stannade simulatorn igen. Dessutom har alla flygplan i luften och på marken försvunnit. Jag har My Traffic 2013 installerad. Hur får jag tillbaka planen?
Kjell

caroline123:
Jag bytte tillbaka FSX.cfg-filen och då återkom My Traffic. Testade att flyga FSX standard 737 och efter en stund stannade även den. Nu verkar kaoset totalt. Jag har en ny dator med bra prestanda. Inter Core i7-3770 processor 3,4 Ghz 8 MB och , Ge Force GTX 670 2 GB grafikkort, 16 GB internminne.
KAn jag tweaka Windows 7  trots att FSX är installerad på datorn?

Navigation

Up one level

Next page