Veneilyyn liittyviä kysymyksiä

(1/3) > >>

tslowman:
Ajattelin perustaa tällaisen ketjun, jossa voi kysellä veneilystä mitä vaan. Veneilykausi alkaa olla päätöksessään, mutta talvella kunnostellaan paatteja. Ilmailuharrastajissa on aika paljon veneilijöitäkin. Oli tuolla jokunen veneilyketju, mutta viimeisistä postauksista näyttää kuluneen jo melkoinen tovi. Yritetään nyt uudella lähestymistavalla. Ja toiveena, että tämä ketju vain veneilyyn liittyville kysymyksille ja vastauksille (vähän niin kuin tyhmiä kysymyksiä ilmailusta - ja viisaita vastauksia).

Yleistä asiaa ja kuvia veneilystä varmaan voisi laittaa vielä tuonne vanhaan ketjuun sitäkin elvyttäen: http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,64824.0.html

Noh, ensimmäinen tiedusteluni kuuluu: onkohan kellään kokemuksia veneen kuomun/pressun homepilkkujen poistamisesta, vai lieneekö mahdoton tehtävä? Edellinen paattini omistaja ei juurikaan näytä tehneen kuomulle pesuja tai käsitellyt muutenkaan suoja-aineilla. Yritin ensin epätoivoisesti veneliikkeen suosittelemalla puhdistusaineella, ei vaikutusta. Käytin sitten ihan pesulassa, jossa kuomut valkaistiin kloriitilla. Kaikki lika-lika on kyllä poissa, mutta homepilkut ovat edelleen tallella.

Tämä kuva kuitenkin ennen pesua. Olisiko iideoita?


sauli76:
Kokeiles esim. mattopesuloiden ( ammattilaisten ) käyttämää homeenpoistoainetta. Sitä olen käyttänyt varsin hyvin tuloksin omaan satamapressuun. Tosin vaati pari käsittelyä liottamalla ja karkeahkolla harjalla, että lähti puhtaaksi. Monet jättävät pressujen pesun ja suoja-ainekäsittelyn syksyisin tekemättä - ja siitä se homekasvusto sikiää. Ei ne muuten mihinkään homehdu jos pitää vähänkin huolta.

Toki jos pressu on "imenyt" pilkut syvälle kuituihin - on aika mahdoton saada niitä kokonaan pois.

tslowman:
Ok, tuota pitää testata.

On tosiaan niin, että nuo pilkut on kyllä vuosien saatossa (2007>) menneet läpi, mutta täytyy ainakin yrittää. Mitään näyttelyvenettä en ole rakentamassa, mutta voihan kuomut silti olla siistit - kuten muu venekin. Pilkuttomat saa ostamalla uuden kuomusarjan, ja kuvetta saa kaivaa sen 500 euron edestä.

tslowman:
Pitää nostaa tämä ketju kun veneilykesä lähestyy kovaa vauhtia. Jokos olette puunanneet purtilonne vesillelaskukuntoon?

Talven aikana olen kunnostanut kuomua ja istuimien pehmusteita, mutta muuten paatti on saanut olla talviteloillaan ihan rauhassa. Mikäs sillä, kun on hyvä talvehtimispaikka, ja tarvittavat huollot tehty. 

susiluoto:
Jep, laitoin vaseliinia vannasputkeen viikko sitten, tankkasin 200 litraa dieseliä ja kone tulille, männätiistaista kolistelin jäissä ja nyt jo kolmatta päivää nautin avovesiajelusta.
Päremoottorit on laskettu vesille eilen/tänään eiköhän tuo juhannus tästä pikkuhiljaa tule.

Niin jäi mainitsematta että parin viikon kuluttua vene telakalle, lievä hiekkapuhallus ja uutta väriä sekä uudet sinkit pohjaan.

Navigation

Up one level

Next page