FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.09.20, 18:31

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Keräilijät kohtaavat
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 Reply Print
Author Topic: Keräilijät kohtaavat  (Read 36468 times)
C2010
Former member
Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #40 on: 17.07.16, 15:41 »

Tuli aikoinaan hankittua (1961) eipä ole enää kuin keloja jäljellä
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #41 on: 20.07.16, 18:38 »

[ attachment removed / expired ]

Geloso sitten saapui Italian Milanosta. Onneksi Suomessa on nyt lämmintä sillä tämä nauhuri lienee tottunut lämpimään, eikä ole pakkasta nähnytkään. Tongue
 
Tämmöisen painavan putkinauhurin reissut ovat aina hieman riskaabelia puuhaa sillä vanhat hauraat muovikuoret joutuvat koville sillä nauhurin painavissa sisäosissa ei ole rautaa pahemmin säästelty. Onneksi oli sentään tuo alkuperäinen laukku suojaamassa. Laukun reunoilla on kätevät lokerot pientavikkeille.
Nauhuri on itseasiassa melko pieni, pistin nuo kuulokkeet kuvaan antamaan vähän mittakaavaa.

Oli jokseenkin hämmentävä tunne nähdä tämmöinen laite tässä kunnossa ja ehjänä vuosikymmenien jälkeen. Itseasiassa tämä on hienompi kuin se minun alkuperäinen Geloso, sillä tässä on tuo laukku ja nauhakelojen suojakansi jota minulla ei koskaan ollut.

Kaikesta näkee, että nauhuria ei ole käytetty paljoakaan, ehkä muutama vuosi ja sitten se on jäänyt seisomaan vuosikymmenien ajaksi. Paikoitellen se näyttää aivan uudelta mutta jotain kolhujakin löytyy. Ohjetekstit on tietysti Italiaksi. Si/No tarkoittaa On/Off jne.

[ attachment removed / expired ]

Ilmaisinputki eli ns "Maaginen silmä" toimii ja näyttää tältä. Putki toimii äänitystason mittarina ja nuo valopylväät venyvät ja hyppelevät musiikin tahdissa kun nauhurillä äänitetään. Niitä ei saa päästää lyömään yhteen sillä silloin äänitys säröytyy ja menee liian kovalla volyymilla nauhalle.

Nauhuriin tuli virrat mutta kelat ei lähteneet pyörimään, vuosikymmenien seisotus oli tehnyt tehtävänsä ja mekanismit vaativat herkistelyä. Eipä muuta kuin yläkansi auki ja sisuskaluja tutkimaan.
 Tongue

[ attachment removed / expired ]

Vertaa näitä kuvia edelliseen postaukseni kuviin, ne ovat samoista kohdista. Kaikki on kuin uudesta nauhurista paitsi että voiteluaineet ovat muuttuneet sitkeäksi mönjäksi.
Käsin auttamalla koneisto lähti pyörimään kovan metelin ja rouskutuksen säestämänä mutta hieman teflonöljyä ensiapuna tiettyihin paikkoihin ja nauhuri alkoi toimia omin voimin ja ääntäkin tuli ulos.  Perusteellisempi huolto ja läpikäynti on kyllä aiheellista suorittaa mikäli tämän Geloson aikoo ottaa käyttöön ja semmoista kyllä vähän suunnittelin. Mutta pannan laite taas kasaan ja mennään testaamaan vanhoja nauhoja . .

[ attachment removed / expired ]

Kassillinen vanhoja nauhakeloja löytyi kellarista, jotkut kelat olivat isompiin nauhureihin mutta periaatteessa kaikki tähän mahtuvat voisivat olla 70-luvun juttuja . .  Sieltä tuli mm. Sladea ja Uriah Heepiä eli ilmeisesti olivat minun äänittämiä keloja. Jotkut kelat olivat tyhjiä?  Hmm . . varmaan ostettu kirpputolilta 80-luvulla, minulla ei ollut tyhjiä nauhoja koskaan.
Eräällä nauhalla  soitti tosi paska bändi ja ihmettelin, että miksi olin äänittänyt tuommoista roskaa kunnes muistinkin sen olevan nauhoitus treenikämpältä jossa soitti silloinen bändimme nimeltään "Isopää"
 Grin
 Hmm . . siitä on yli 40-vuotta olin silloin noin 15 vuotias. Ehkä tämä Geloso kannatti ostaa pelkästään tuon nauhan takia. Smiley

[ attachment removed / expired ]

Tämä Geloso on mallia 258, se minun vanha oli 268. Ne ovat äkkiseltään katsottuna aivan identtisiä sisältä ja päältä. En tiedä mitä eroa niissä on, olisiko tämä 258 vain tullut markkinoille vuotta aiemmin kuin 268. Tämä on ymmärtääkseni vuosimallia 1961. Muistaako A. Keränen? Kerroit tuolla, että ostit oman Gelososi vuonna 1961.

Jotain lisätilpehööriä tuli myös tilattua tähän Gelosoon sekä aivan  huikea kasettidekki Shocked Erikoisuus 80-luvulta mutta palataan siihen myöhemmin. Smiley
« Last Edit: 20.07.16, 18:42 by Jari Vanhatupa »

Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #42 on: 21.07.16, 11:49 »

Se vihreä "maaginen silmä" on nimeltään näköviritysputki. Niitä oli ennen monenlaisia. Sitä katsomalla saatiin putkiradion vastaanottama radiokanava kohdalleen.


Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #43 on: 22.07.16, 12:27 »

Se vihreä "maaginen silmä" on nimeltään näköviritysputki. Niitä oli ennen monenlaisia. Sitä katsomalla saatiin putkiradion vastaanottama radiokanava kohdalleen.

Joo, näin on. Tuota EM84 putkea saa ostaa vieläkin eikä se ole mitenkään pahan hintainen. eBaysta saa myös näppäriä rakennus-sarjoja joiden avulla putkea pääsee testailemaan erilaisissa sovellutuksissa. Niistä onkin rakenneltu kaikenlaista ja tuossa yksi linkki yotuben sivulle mistä voi jotain katsella mikäli kiinnostaa:

https://www.youtube.com/results?search_query=EM84+magic+eye

Löysinpäs muuten ihan vahingossa yhden eroavaisuuden Geloso 258 ja 268:n välillä. Sokeako olen? Siellä takalevyssähän on yksi liitinreikä vähemmän! Tähän 258:siin ei saa langallista kauko-ohjainta. Eri juttu sitten löytäisikö semmoista mistään . . .

Ne takseinän plugiliittimen reiät ovat aivan omaa standardiansa ja plugeja on lähes mahdoton löytää. Yleensä plugit on nykyään 3,5 ja 6,3 millisiä mutta tässä on 5mm. Tarjotkaa minulle geloson plugeja kun löydätte niitä miljoonalaatikoistanne.
 Tongue

Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #44 on: 24.07.16, 06:44 »

Kokeile tuollaista firmaa kun T:mi Raul Nyström p.0400108447 tuo on korjaillut radioita ja telkkareita viimeiset 50 vuotta suunnilleen.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #45 on: 24.07.16, 15:30 »

Kokeile tuollaista firmaa kun T:mi Raul Nyström p.0400108447 tuo on korjaillut radioita ja telkkareita viimeiset 50 vuotta suunnilleen.

Kiitos tiedosta kuulostaa lupaavalta. Pitänee pirauttaa tuonne kun arki jälleen koittaa. Smiley

Tuolla edellä lupasin kertoa huikeasta kasettidekki löydöstäni joten pistetäänpä juttu pyörimään, tästä se lähtee:

[ attachment removed / expired ]

Missä lie nämä ovat vuosikymmeniä maanneet varastoituna mutta jokin aika sitten näitä tuli eBayn myyntiin 40-kpl erä joka sitten meni melko rivakasti keräilijöiden holveihin. nyt tuli toinen 10-kpl erä ja päätin ostaa yhden kun hintaakaan ei ollut paljon mitään.

Myyjä ei anna näille mitään takuuta sillä pitkä varastointiaika on epäilemättä voinut aiheuttaa yhtä ja toista vikaa . . . Mutta joo . . . uudelta ja korkkaamattomalta kyllä näyttää . . . ompas se pieni, vain hieman autostereota isompi.  Mutta painaa kuin synti, onko se umpirautaa?

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

On tosiaankin vaikea uskoa näkemäänsä sillä niin pieni laite tämä on, vaikkakin se on muuten aivan samanlainen kuin normaalikokoinen kasettidekki. Painoakin on samanverran kuin normaalidekillä. Laite on valmistettu todella järeästi, kaikki on metallia tai alumiinia ja sisuskalut ihan tupaten täynnä elektroniikkaa. Kaikesta näkee ettei tämän kanssa ole laadussa pihtailtu. Mukana tuli tuommoinen demokasetti jossa on metallinauhaa, tässä on nääs metallinbauhavalmius.
 Grin

[ attachment removed / expired ]

No toimiiko se? . . . . Ei heti toiminut, kaikki oli niin jässähtänyttä. Kasettiluukku piti ensin avata monta kertaa käsin ennenkuin sen mekanismit rupesivat toimimaan, nyt se aukeaa tyylikkään hidastetusti napista kuten pitääkin.

Monilla dekin ostaneilla oli ongelmia kelausten kanssa ja tämän kanssa oli ongelmana saada koneisto ylensäkään pyörimään mutta se vetristyi pikkuhiljaa, eikä laitetta tarvinnut avata. Nyt toimii kelaukset ym. ihan hyvin.

se on niin söpö ja useimmat dekin ostaneista ovatkin suorastaan rakastuneet siihen. Kuvien välityksellä on vaikeaa saada käsitystä kuinka pieni ja söpö se on, vertaa vaikkapa noihin kuuloke ja RCA plugeihin, se on kuin kaunis pienoismalli.
 thmbup

[ attachment removed / expired ]

No toimiiko muuten?   Millainen on ääni? Huh

Ääneen olen tyytyväine se on yhtä hyvä kuin tuossa normaalidekissäni, ainakin tätä mukana seuraavaa demo-metallinauhaa käytettäessä. CD:ltä nauhoitettu musiikki tulee niinkuin se kasetille äänitettäessä tulee, se on semmoista samettia korville.

Muuten ei ihan toimi. Samantapaista vikaa kuin monella muullakin, nauhoittaa vain monona toista kanavaa. Joillakin toinen mittari ei pelaa mutta mauhoittaa silti stereona. Saattaa kuulemma korjaantua itsestäänkin. Vähän kyllä epäilen ja kävinkin jo hakemassa netistä tehtaan service-manuaalin. Kuka sen sitten aikanaan korjaa onkin jo eri tarina mutta ei tässä nyt mitään hätää ole. Kuunnellaan monona silloin kun kuunnellaan, ei tätä ole mikään pakko käyttöön ottaa sillä keräilytavaraahan tämä on eikä tule myyntiin minun puoleltani koskaan. Ellei nyt sitten hinnat nouse ihan poskettomiksi.
 Tongue
On muuten mainio paikka tuo "Hifiengine" sivusto josta hain service manuaalin. Varsinkin jos on kiinnostunut näistä vintage hifi-laitteista niin sivusto on suorastaan aarreaitta. Sieltä löytyy laitteiden käyttö ja huolto.oppaat, vanhat mainokset, kuvat jne. Myös vinkkejä ja tietoa laitteiden korjailuun.

http://www.hifiengine.com/manual_library/sanyo/rd-xm1.shtml

[ attachment removed / expired ]

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5519
Date Registered: 14.12.05

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #46 on: 24.07.16, 16:23 »

Tulevat lähinnä mieleen Elkot (elokrolyyttikondensaattorit). Ne ovat saattaneet tuon ikäisessä laitteessa jo kuivahtaa. Jos kysessä olisi "nykylaite", joka on maannut jossain 30 vuotta, ei varmasti lähtisi edes tulille. Nämä kun tahtovat vikaantua heti, kun takuun perävalot lakkaavat näkymästä. Minulta on vikaantunut 2 tallentavaa digiboksia vähän takuuajan päättymisen jälkeen (sen verran kuitenkin, että takuuseen korjausvaatimukset eivät tuottaisi tulosta). Pieni kierros netissä paljasti, että syynä ovat mitä todennäköisemmin kehnot powerin kondensaattorit. Laitteen hinnallakaan ei ollut mitään merkitystä. Toinen oli markkinoiden kalleimpiin kuuluva ja toinen halpislaite.

Tuota kutsutaan "suunnitelluksi vanhentumiseksi". Laadukkaat osat eivät paljon laitteen hintaa nostaisi, mutta sen ikää oleellisesti. On myös muita keinoja, joilla laite vanhennetaan ennen aikojaan. Mennään "harmaalla alueella", mutta minusta tuo on ihan rikollista toimintaa.

Pekka
« Last Edit: 24.07.16, 16:28 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #47 on: 24.07.16, 17:02 »

No tämä Nyström on vihkinyt elämänsä putkilaitteille, laitteli minullekkin putkiradion kuntoon, valitteli vain että kaikkia putkia ei heti saa hyllyltä mutta kaikkia vielä löytyy.Yksineläjä eli saa pitää kotonakin laatikoittain vanhaa tavaraa ihan vaikka lattialla. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #48 on: 25.07.16, 12:14 »

Tuo Jari Vanhatuvan pikkukasettidekki on hieno ja mielenkiintoinen. Se on ehkä tehty ammattikäyttöön, kun näyttää olevan Dolby HX kohinanvaimennus. Saako uusia kasetteja jostain vielä?

https://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_noise-reduction_system


« Last Edit: 25.07.16, 12:22 by Tarmo Kallio »
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #49 on: 25.07.16, 16:50 »

Tuo Jari Vanhatuvan pikkukasettidekki on hieno ja mielenkiintoinen. Se on ehkä tehty ammattikäyttöön, kun näyttää olevan Dolby HX kohinanvaimennus. Saako uusia kasetteja jostain vielä?


Joo voi olla, esimerkiksi siten, että kentällä tehdään haastattelu jollain kannettavalla mikrokasettilaitteella ja sitten tuodaa studioon ja jatkojalostetaan äänitettä tästä dekistä käsin. Lähinnä tuommoinen olisi ehkä voinut olla yhtenä visiona tämän pikkudekin valmistamiseksi, tai sitten, että soitetaan musiikkia baanalla korvalappu-mikrokasetti soittimessa ja kotona sitten soivat samat kasetit tällä dekillä kunnon stereoiden kautta . . . jotain tuollaista varmaan.

80-luvulla oli vireillä kaikenlaisia visiota mutta aika rohkealta vedolta tämä mikrokasettidekki kyllä silti tuntuu.Markkinoilla oli paljon myös mikrokasetti radionauhureita ja jopa tupladekki jossa oli normaali C-kasetti ja mikrokasetti!
 Shocked
Tommonen:  http://4.bp.blogspot.com/-OA2j88lcqp4/VIoGd9lGzSI/AAAAAAAAI9I/bWo5F81gYJo/s1600/10%2BTechnics%2BM212%2Bmicrocassette.jpg

Kasetteja kyllä saa vielä ihan hyvin, ne ovat olleet niin yleisiä sanelukoneissa. Tosin ne metallikasetit ovat aika kalliita ja vaikeampia löytää mutta kyllä niitä vielä saa.

Quote
Kokeile tuollaista firmaa kun T:mi Raul Nyström p.0400108447 tuo on korjaillut radioita ja telkkareita viimeiset 50 vuotta suunnilleen.

Eipä ollut Nyströmilläkään geloson plugeja. Voi olla, että niitä saisi italiasta monestakin paikasta kun vain osaisi hakea oikealla italiankielisellä termillä. Pari plugia oli viime viikolla myynnissä eBayssa kovaan hintaan, rahteineen olisi ollut lähes neljäkymppiä, jätin ostamatta. Niitä käytetään myös eräässä kovahintaisessa vintage kitarakaiussa joita entisöidään vähän siellä ja täällä . . . no saahan tuollaisen plugin kun ostaa jonkin geloso lisähärpäkkeen jossa on johdon päässä plugi kiinni, itseasiassa yksi semmoinen härpäke onkin tulonpäällä.
 Tongue

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #50 on: 27.07.16, 03:53 »

Geloso härpäke sitten tuli, se on tuollainen nauhurin lisäväruste. Kaksikanavainen pieni mikseri alkuperäislaatikossaan. thmbup

Tähän on tarkoitus kytkeä toiseen kanavaan nauhurin mikrofoni ja toiseen radio, tv tms. Voi siis tehdä omia tyylikkäitä esityksiään nauhalle. Kuvassa näkyy nyt sitten myös tuo edellä paljon palstatilaa saanut geloson 5-millinen plugi. Eipä sitä näin hienosta vermeestä tietenkään irroiteta vaan niitä plugeja haeskellaan jostain lisää, johan tämän mikserin sisäänmenotkin niitä vaativat kaksin kappalein.
 Tongue
[ attachment removed / expired ]

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #51 on: 28.07.16, 05:57 »

[ attachment removed / expired ]

Niin, onko oikeastaan missään keräilyssä mitään järkeä? Eipä oikeastaan muuta kuin, että se om kivaa ajankulua ja kiehtova harrastus mutta, että C-kasetteja . . . . kuulostaa jo vähän oudolta puuhalta.
 Shocked

Vinyylilevyt on sitten jo hyväksytympi keräilykohde, ovathan ne paljon kestävämpiäkin. Musiikki ei niistä itsestään häivy mihinkään kuten kaseteista, vai häipyykö se musiikki niistä kaseteista sittenkään?

Innostuin kokeilemaan vanhoja c-kasetteja jotka olin ostanut kymmeniä vuosia sitten. Niiden kunto oli vaihteleva, riippuen minkälaisissa nauhureissa ne olivat pyörineet, osa niistä oli surkeassa kunnossa ja nauha oli rypyssä sieltä täältä tai sitten epäpuhtaudet olivat painaneet nauhaan pieniä koloja ja viiruja jotka saivat nauhalta tulevan äänen huojumaan ja diskantit välillä häipyivät ja sitten taas palasivat takaisin.

Mutta sitten ne hyväkuntoiset kasetit! Ai, Ai mitä herkkua ne ovatkaan digitaalisen äänen ja rapisevien vinyylien jälkeen. Mikäli kasetti  on alkujaankin hyvälaatuinen eikä sitä ole soitettu kannettavalla "kasettisilppurilla" niin ei se ääni ole sieltä mihinkään häipynyt vaan se soi sieltä todella komean analogisesti eikä rassaa korvaa millään taajuuksilla. Tuli kyllä heti mieleen, että onko minut joskus jotenkin aivopesty sen suhteen, että digitaalinen ääni olisi joku lopullinen totuus?
 Huh
C-kasetilta tuleva ääni on parhaimmillaan kuin samettia korville ja silti dynamiikkaa riittää niin, että välillä oikein hätkähtää sitä, että kuulostiko se tosiaankin näin hyvältä ja musikaaliselta. Poissa on Cd:n skarppi kliinisyys ja vinyylilevyn keskustaa kohden huononeva toisto ja lisääntyvä särö. C-kasetti tulee  helposti kuunneltua yhteen putkeen, koska huomaa musiikin vievän mennessään . . . Kasetin pyöreämpi dynamiikka nivoo eri soittimet paremmin yhteen ja kokonaisuus on jotenkin miellyttävämpi.

No joo . . . se siitä kasettien hekuttamisesta mutta tosiaankin, innostuin noita taas vähän keräämään. Smiley
Aikoinaan ostin kaupungin kirjaston poistolaarista pari muovikassillista musiikkikasetteja jotka olivat olleet kirjastossa lainattavina. Joku Topi Sorsakoski saattoi olla tosi paljon kuunneltu ja nauha kulunut mutta taasen vähänkin vaativampaa musiikkia sisältävä kasetti taasen aivan huippukunnossa ja soi komeasti edelleenkin.
Samaa juttua kun nyt ostin kirpparilta noita kasetteja, niiden hinnat  ovat edullisia, luokkaa 20-50 centtiä kappale ja parhaimmillaan voi saada aivan huikean musiikkielämyksen ja uudenveroisen kasetin kunhan katsoo vähän mitä artisteja ostaa. Arja Saijonmaan kasetti soi taatusti paremmin kuin Popedat ja Dingot jotka ovat rypeneet mukana kaikessa kovassa menossa. Popedaa ja Dingoa on paiskottu ja runnottu, suojakotelo on halki, etiketti ja nauha  rutussa ja rapa on lentänyt.
 Tongue
Kasettien kuorien valmistustarkkudessakin on muuten yllättävän paljon eroa. Tässä vertailun vuoksi kuva jossa vasemmalla Alice Cooperin kasetti 70-luvulta ja oikealla Jaakko Ryhäsen kasetti vuodelta 1996. Tuonne välille ne muut laadullisesti sitten asettuvat.
Yllättävän usein muuten tuo kasetin huopapala on irti tai lähes irti varsinkin vanhemmissa kaseteissa, kannattaa olla tarkkana ettei se katoa, sen voisi kyllä ehkä liimata takaisin paikalleen tai uusia.

[ attachment removed / expired ]

Kaikki kasetit eivät ole halpoja. Tästä The-Beatles kokoelmasta syntyi eBayn nettihuutokaupassa jo eräänlainen "kilpahuuto laulanta" Cheesy
Päätin ne kuitenkin ostaa koska ne olivat uusia ja käyttämättömiä. Sininen ja punainen tuplakokoelma on vielä muoveissa. Toisekseen minulla ei ollut yhtään Beatles levyä vaikka lp-levyjä onkin tuhansia.

[ attachment removed / expired ]

Mitenkäs se on noin päässyt käymään ettei Beatlesia levyhyllystä löydy? :-
 
Niinpä . . Kavereilla oli 70-luvn alkupuolella Beatlesin levyjä ja aina joskus lainasin sinistä ja punaista tuplaa ja kuuntelin niitä hittejä. Ne kuulostivat pahuksen hienoilta mutta en silti ostanut niitä levyjä itselle. Oikeastaan tavallaan hyväkin sillä en ole koskaan kuunnellut niitä sillälailla "puhki" etteivätkö ne vieläkin kuulostaisi tuoreilta. Näilläkin kaseteilla oleva materiaali on minulle suurimmaksi osaksi ennenkuulematonta.

Tuota valkoista tuplaa olen myös aikoinaan kuunnellut jonkinverran 70-luvulla. Kuunteleminen kuitenkin keskeytyi silloin  "KOVAAN RYSÄYKSEEN" Pari nuortamiestä kaahasi Taunuksellaan hirvittävän kuolonkolarin linja-auton kanssa lähes kotitalomme ikkunan alla! Levyn kuunteleminen jäi silloin siihen.
 Cry
Nyt olikin sitten mielenkiintoista kokeilla yhdistänkö levyn kappaleet vielä tuohon tapahtumaan, kuten silloin aikoinaan. Aika oli kuitenkin tehnyt tehtävänsä, 40-vuoden tauko levyn kuuntelussa ja musiikki oli muuttunut jälleen vain musiikiksi eikä muuta, hyvä näin. Erikoinen levy se kuitenkin on kuten hieman muistelinkin. Siinä valkoisessa tuplassa on muitakin ääniä kuin musiikkia, kaikenlaisia kokeellisia juttuja aikansa studiotekniikalla toteutettuna.

[ attachment removed / expired ]

Kasetteja on yhteensä 18-kpl kun ottaa huomioon nuo tuplakassut, lisäksi tuli mukana tuommoinen The Beatles korttipakka. Kasetit ovat tosiaankin aivan uutuuttaan kiilteleviä. Olen nyt kuunnellut läpi viisi kasettia ja mielenkiintoisen erilaisia kokonaisuuksiahan ne ovat. Outoja kappaleita suurin osa  mutta aina välillä kuuluu jokin iso hitti ja voi todeta  "ai jaa tällä levyllä tuo biisi on alunperin ollut"
Sitten tulee vastaan kappaleita jotka on joskus kuullut muttei ole ollut tietoa esittäjistä "ai jaa tämä on täällä"
Esim. aikoinaan Vaasan hietasaaressa oli ulkoilmakonsertti jossa soittivat Super Suikkis ja Yellow. Settinsä ekana biisinä Yellow heitti tosi komeasti jonkin rockin jonka alussa ja välillä kuultava kitaravingutus jäi soimaan  päähän vuosikymmeniksi. Sen koomin en kappaletta ole kuullut mutta nyt se tuli vastaan tuolla Help kassulla. Biisi oli B-puolen vimppa biisi coveri Dizzy Miss Lizzy.

https://www.youtube.com/watch?v=sU4yTCtrqmI

Kyllähän näiden kanssa saa aikansa kulumaan, saas nähdä tuleeko minusta vielä oikein Beatles fanikin? Iskee päälle oikein semmoinen Beatlemania! Grin

[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 28.07.16, 07:01 by Jari Vanhatupa »

Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #52 on: 28.07.16, 13:32 »

Mulla on vain alkuperäisiä LP-levyjä. Star Wars imperiumin vastaisku. Sekä ensimmäisen Star Trek elokuvan LP. Ym...

Nuoremmat lukijat eivät tunnista oikeaa levysoitinta. Tuskin ovat nähneet edes levyjä  Smiley

Köyhänä poikana haaveilin ennen Stereosta. Kaverin isällä oli stereot. Kuunneltiin steroetestiä, sekä Hurriganesia levyltä.

Vuosi oli 1976.

Tein sitten itse laitteet.  Wink
« Last Edit: 28.07.16, 13:43 by Tarmo Kallio »
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #53 on: 29.07.16, 07:38 »

Mulla on vain alkuperäisiä LP-levyjä. Star Wars imperiumin vastaisku. Sekä ensimmäisen Star Trek elokuvan LP. Ym...

Nuo elokuvien soundtrack levyt sisältävät usein todella hyvää musiikkia ja laadukkaasti tehtynä. Minulla on myös niitä semmoinen "pino" tosin ne eivät ole henkilokohtaisia valintojani kuten sinulla ilmeisesti elokuvaharrastajana on.
 
Olen silloin tällöin kuunnellut niitä ja ne kuulostavat useimmiten hyviltä. Useimmat levyt on semmoisista ihme ja outous elokuvista, tuskin olisin koskaan semmoisia vapaaehtoisesti ostanut mutta kun ostin aikoinaan kaikki levyni kerralla ja joku muu oli ne jo kerännyt ja valinntansa minun puolesta tehnyt.
Kävin niitä soundtrac levyjä äsken katsomassa mutta pinot olivat hyllyssä sekaisin viime muuton jäljiltä, löysin vain osan.  Etsin sieltä Star Wars tai Trek levyjä, niitä piti oleman muistaakseni ainakin yksi mutten löytänyt kun time loppui, olisi ollut mukava niistä jotain jutella.

Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #54 on: 30.07.16, 11:37 »

Minulla ei ole kovin paljon Lp-levyjä. Ostin aikoinani joitain erilaisia ja harvinaisia. Minulla on esimerkiksi ns. keinopää-äänitys: (binaural): https://en.wikipedia.org/wiki/Binaural_recording

Se on: Woofers Tweeters and All that Jazz. Soitinta ei minulla ole. Minulla oli ja on eräs Technics merkkinen suoravetoinen soitin hyvällä  Glanzin äänirasialla. Levysoittimeni on edelleen kaverilla "lainassa". Lainasin sen jo vuonna 1993  Grin
Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #55 on: 30.07.16, 15:20 »

Minkä Star Wars elokuvan alkuperäisen Soundtrack Lp-levyn takakannessa nuori Harrison Ford nojailee valtavaan miksauspöytään?  Wink
Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #56 on: 30.07.16, 15:49 »

Minulla on joitain musiikkikasetteja, mutta muut ovat Spectrumin pelejä.https://fi.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum

Löytyy alkuperäisenä tämäkin. Eli hyökkäys Moskovaan: Raid over Moscow: https://fi.wikipedia.org/wiki/Raid_over_Moscow
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #57 on: 31.07.16, 07:08 »

Minkä Star Wars elokuvan alkuperäisen Soundtrack Lp-levyn takakannessa nuori Harrison Ford nojailee valtavaan miksauspöytään?  Wink

Tuo oli kyllä aika kinkinen kysymys ja hankala selvittää ellei omista kyseistä levyä. Jouduin jopa hakemaan laskutikkukokoelmani ja selvittämään antamasi arvoituksen matemaattisesti. Löysin sopivan laskutikun sekä vanhan foliohattuni joidenka avulla päättelisin, että Lp-levy on:   Star Wars Episode 1 The Phantom Menace Soundtrack.
 Tongue
Ai sinulla on myös ollut tai on spectrum tietokone. Muistan hyvin sen kuinka haluttu se oli aikoinaan mutta oli silloin kuumimpaan aikaan liian kallis hankittavaksi. Myöhemmin niita sitten ostin kun koneita alkoi löytyä kirppareilta muutamalla kympillä. Niitä löytyi silloin tällöin halvalla lisäosineen mutta eipä löydy enään, oikeastaan mitään kasibittisiä ei ole ollut kirppareilla myynnissä enään vuosiin. Kasettipelejä näkyy silloin tällöin.

eBayn hintatasoa katsellessa huomaa, että hinnat ovat karkaamassa käsistä pikkuhiljaa. Hyvällä onnella voisi Spectrumin ehkä saada alle satasella jos se on huutokaupassa mutta "osta heti" hinnat näyttävät olevan jo parinsadan molemmin puolin.  Spectrum plussat ovat sitten selvästi kalliimpia, kallein näytti hätyyttelevän jo tonnia!

Ohessa kuva laskutikkukokoelmastani:

[ attachment removed / expired ]

Tarmo Kallio
Offline Offline

Posts: 2090
Date Registered: 29.07.09

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #58 on: 31.07.16, 15:41 »

Elokuva on se ensimmäinen, eli episode 4. Vuodelta 1977.

Minulla oli ja on edelleen Commodore Amiga 500 kaikilla lisämuisteilla. Sekä lisäkorppuasemilla.... Pelejä on tallessa muutamia.
« Last Edit: 31.07.16, 16:04 by Tarmo Kallio »
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3664
Date Registered: 27.03.08

Re: Keräilijät kohtaavat
« Reply #59 on: 20.08.16, 17:05 »

Lisää jänniä Geloso tarvikkeita Italian Palermosta! Smiley

Oikeastaan tilasin tuon oudon varusteen pelkästään tuon plugin takia ajattelematta sen kummemmin, että mikä tuo "Pickup-Radio" itseasiassa onkaan. Mieluisana yllätyksenä paketissa oli myös ylimääräinen plugi sekä toinen hieman kärsinyt "Pickup Radio"
Selvitin hieman, että mikä tämä laite voisi olla ja tulin siihen johtopäätökseen, että se on eräänlainen induktiivisesti toimiva "singnaalin sieppaaja" joka viedään radion tai TV:n lähelle jolloin se sieppaa äänisingnaalin joka sitten voidaan suoraan nauhoittaa Geloso nauhurilla.
 
Tästä laitteesta on toinenkin malli joka on tarkoitettu puhelimen äänen sieppaukseen ja itseasiassa tuo kuluneempi sieppaaja taitaa olla se laite, koska tekstit ovat olleet eri värillä kirjoitetut. Laitteet ovat umpinaisia, eikä niissä ole mitään mikrofonin äänireikiä. Kuinka mahtanevat toimia tämänpäivän laitteiden  kanssa, en ole niitä vielä kokeillut. Ehkä vanhan matkaradion kanssa voisi toimia?

[ attachment removed / expired ]

Pages: 1 2 [3] 4 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1