Keräilijät kohtaavat

<< < (13/14) > >>

Wanhis:
Laserlevyt saattavat olla nyt hyvä keräilykohde, ainakin ne ovat tällä hetkellä halvempia kuin koskaan ennen. 

Erilaiset netin suoratoistopalvelut ovat nyt päivän sana ja ihmiset hävittävät Cd-levyvarastojaan kovalla tohinalla. Kirpputorilla levyjen kappalehinnat asettuvat halvimmillaan 20-centin ja yhden euron välille!
 
Näin on ollut kyllä aiemminkin mutta tilanne on nyt sikäli muuttunut, että nyt lähtevät halvalla myös nimekkäiden artistien levyt.

Esimerkkinä tässä vaikkapa nuo viimeviikon aikana eri kirpputoreilta ostamani laserlevyt. Levyjä on 38-kappaletta joista osa on tuplalevyja. Koko kasaan meni rahaa noin 20-euroa elikkä kappalehinnaksi tuli noin 50-centtiä. Kauanko tilanne pysyy tälläisenä sitä on vaikea sanoa mutta ainakin tällähetkellä taidetaan hintojen suhteen olla jonkinlaisessa aallonpohjassa.

Keräilijöitä eivät suoratoistopalvelut kiinnosta mutta he ovat toki mielissään niiden aiheuttamasta tilanteesta jossa markkinoille tupsahtaa äkkiä hyviä ja edullisa keräilykohteita.
CD-albumi tuotteena on sikäli mielenkiintoinen, että se on parhaimmillaan mietitty kokonaisuus kappalevalintojen suhteen, lisäksi mukana on taiteellinen kansi ja paperivihkonen jossa on artistin fanikuvia, laulujen sanat, kappaleiden nimilista ja tieto säveltäjistä ja sanoittajista, levyllä esiintyvien soittajien nimet, äänityspaikka ym. tietoa ko. levyn tekemisestä. Lisäksi on vielä tuo kätevä muovikotelo jossa kaikkea edellämainittua voi säilyttää. Kaiken lisäksi niistä saa järjesteltyä hyvännäköisen kokoelman koska kotelot ovat mitoiltaan samankokoisia ja ne voi asetella esille tyylikkäisiin rivistöihin.


tare:
Quote

Eikös nuo ole tavallisia CD-levyjä eikä laserlevyjä jotka LP-levyn kokoisia:
https://fi.wikipedia.org/wiki/LaserdiscMyös LP-levyjä pystytään lukemaan laserilla ja sellaisia soittimia valmistetaan edelleen. Luin taannoin jostain lehdestä ja siinä esitelty soitin oli erittäin kallis. Ja soitinta valmistetaan vain tilauksesta.

CD-levyjen alkutaipaleella oli epäilyksiä levyjen kestoiästä. Minun ensimmäinen ostamani CD-levy on Dire Straitsin: Brothers in Arms. Levy on nyt 32 vuotta vanha ja soi edelleen hienosti. Tämä levy on muuten ehkä maailman ensimmäinen DDD-levy. Eli koko prosessi äänityksestä lähtien CD-levyksi oli kokonaan digitaalista.tare:
Laitan jotain toiselta levyltä: https://www.youtube.com/watch?v=h0ffIJ7ZO4U

Wanhis:
Tuota Dire Straitsia käytettiin aikoinaan radiokaupoissa esittelylevynä kun asiakkaille myytiin stereopaketteja. Kyllähän ne biisit silloin tuntuivat soivan niin puhtaasti. Vaatimattomampikin stereopaketti kuulosti ihan asialliselta.

Itsekin silloin aikoinaan CD:n lumoissa myin pois vajaat sata vanhaa LP-Levyäni joka oli tietysti virhe. Myöhemmin tulin huomaamaan ettei sillä musiikkiformaatilla ole paljonkaan merkitystä, itse musiikki on kuitenkin se tärkein seikka.
Lp, Cd, C-Kasetti; Mp3 kaikki kyllä kelpaa, jokaisesta noista formaateista saa kyllä selvää siitä biisin musiikillisesta ideasta mikäli toistolaitteisto on edes radionauhuriluokkaa, hifi-laitteista nyt sitten puhumattakaan.

Ikemail:
Quote

Myös LP-levyjä pystytään lukemaan laserilla ja sellaisia soittimia valmistetaan edelleen. Luin taannoin jostain lehdestä ja siinä esitelty soitin oli erittäin kallis. Ja soitinta valmistetaan vain tilauksesta.

CD-levyjen alkutaipaleella oli epäilyksiä levyjen kestoiästä. Minun ensimmäinen ostamani CD-levy on Dire Straitsin: Brothers in Arms. Levy on nyt 32 vuotta vanha ja soi edelleen hienosti. Tämä levy on muuten ehkä maailman ensimmäinen DDD-levy. Eli koko prosessi äänityksestä lähtien CD-levyksi oli kokonaan digitaalista.


Donald Fagenin The Nightfly tehtiin pari vuotta aiemmin mutta en ole aivan varma julkaistiinko se CD:nä ennen BA:ta.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page