Miten "heikompi aines" eliminoidaan?

<< < (9/18) > >>

Kiwipilot:
Quote

Sitten vähän totisemmalla naamalla. Kuten jo äsken totesin minun on turha mitenkään kommentoida yksittäistapauksia, kun en tunne riittävän hyvin taustoja. Olen koko puhunut yleisellä tasolla. On helppoa kaivaa miltei asiasta kuin asiasta yksittäistapauksia. Ne voivat kuitenkin olla  niitä "poikeuksia, jotka vahvistavat säännön". 


Joo. Tasan yhtä helppoa kun vetää hatusta jotain "Suomessa miljoona elää köyhyysrajan alapuolella" -tuubaa. Vale, emävale, tilasto. Jotenkin nyt tuntuu että sinä sekoitat tässä lahjakkaasti tuloerot ja oikean köyhyyden.

Olisitko sinä Pekka valmis tinkimään elintasostasi tulevien sukupolvien hyväksi, vaikkapa eläke-eduista tinkimällä?

teropa:
Quote

Kauniita ajatuksia. Mutta milloin tulee seinä vastaan? Suomen nykyisellä huoltosuhteella homma vaan ei toimi kuten visvajengin päiväunissa. Vasureillahan ei tunnetusti ole kantaa siihen mistä kaikki tarvittava tuohi revitään hyvinvointivaltion sekä sitä ylläpitävän järkyttävän koneiston ylläpitoon. Tai on toki, verojen kiristys maailman tappiin asti mutta ei sekään ole mikään ratkaisu. Punajengin mielestä eläkeikään ei saa koskea, julkisia palveluja ei voi karsia ja varsinkin kulttuurista ei voida kiristää - ja samalla veronmaksajien määrä vähenee vuodesta toiseen. Täysin mahdoton yhtälö. Ihanko oikeasti ihmiset luulevat että kaikille on varaa maksaa nykyisenlaisia eläkkeitä loppuun saakka? Tämä kyllä tiedostetaan mutta mitään sen eteen ei olla valmiita tekemään. Tähän väliin on pakko kehaista fiksua demaria eli Osku Pajamäkeä: kaveri on käytännössä kuopannut poliitikon ja varsinkin kansanedustajan uransa ottamalla asiakseen eläke-epäkohdasta julistamisen.


Itse en ole "vasuri" enkä "porvari". Varmaan lähinnä demari, jos pitää joltaki kantilta ajatella. Off-topicina, tiedän ettet tarkottanut suoraan minua, mutta selvennykseksi.

Itse asiaan yksi kommentti. Mitä on nämä "verojen kiristykset maailman tappiin"? Olet varmasti tietoinen, paljonko palkansaajien tuloveroa on laskettu viimeisten vuosien aikana?

Miten on mahdollista, että mun isä maksoi aikanaan jotain 40% tuloveroa vastaavasta tulosta, josta nyt itse maksan luokkaa 26-28%, ja silti minun lapsuus jossa toinen vanhempi oli tiukilla oleva yrittäjä ja toinen tämmönen keskitulonen, niin oli kolmenkin sisaruksen kanssa ihan riittävän "siisti". Okei, silloin ei käyty etelässä 4x vuodessa ja aina ei ollut viimesintä 300e laskettelupukua tai muita uusimpia releitä, mutta minkäänlaista puutetta ei koskaan tarvinnut kokea. Mihin jengi tarvii nykysin tuota rahaa niin paljon, että se pitää repiä kokoajan sieltä köyhimpien selkänahasta, samalla ajaen tätä maata jonkinlaiseksi Amerikka-utopiaksi? Yhteisiä veroja korotetaan, jolloin pienituloiset maksaa suhteessa enemmän. Olisi aika tärkeää, että verotus olisi maksukyvyn mukaan, ja tämä ei tällä hetkellä toteudu.

Totta se on, että asioita pitää tehostaa ja mitään "kreikka-tyylisiä" raha-automaatteja ei tuottamattomaan työhön saa luoda eikä ylläpitää. Mutta kyllä minä näen niin, että verovaroilla saatais paljon hyvää aikaan tässä maassa, jos niitä edelleen kannettais edes lähes entiseen malliin.

Voi olla, että ajat on niin kovat, että jengiä ei kiinnosta minkäänlainen "sosialismi" (huom, en puhu kommunismista) pätkääkään. Pitäs vaan itellä olla suffelit taskussa, pullat uunissa ja massit pankissa. Harva täältä lähtenyt muistaa, että on saanut niillä veromarkoillaan tai euroillaan hyvän koulun, ennen aikaan hyvät julkiset terveydenhuoltopalvelut ja melko hyvän ponnahduslaudan vaikka mihin. Jotenkin säälittävää nyt jälkikäteen nillittää siitä, että kun maa ei anna takaisin mitään. Lyhyt ja valikoiva on ihmisen muisti.

Tero

hynkel:
Quote

Yhteisiä veroja korotetaan, jolloin pienituloiset maksaa suhteessa enemmän. Olisi aika tärkeää, että verotus olisi maksukyvyn mukaan, ja tämä ei tällä hetkellä toteudu.

Missä tämä "yhteisten verojen" korotus näkyy käytännössä? Siinä, että ruuan alv laski?

pho201:
Quote

...
Itselleni ei aukea se, että miksi hyväosaiset ihmiset suhtautuvat yhteiskunnan ilmiöihin niin välinpitämättömästi. Olen itse suht hyväpalkkaisessa työssä, ja vaikka huonojen aikojen vuoksi ei ole tarvinnut haaveilla korotuksista palkassa, niin olen silti sitä mieltä, että meidän kaikkien tulisi maksaa enemmän veroja. Että saataisiin tietyt valtiolle (ja välillisesti kunnille) kuuluvat toiminnot takaisin siihen loistoon, jossa ne mm. minun lapsuudessani olivat. Kokoomuksen johtamassa Suomessa ei ole tilaa toisista välittämiselle muualla kuin sanahelinässä ja
...


Kaikkien ei tarvitse maksaa enemmän veroja. Saattaisi olla mahdollista jopa vähentää tavallisen palkansaajan verotaakkaa, jos palattaisiin samoihin verokäytäntöihin kuin ennen Esko Ahon hallitusta 1990-luvun alussa, jolloin tehtiin ilmeisesti Suomen kaikkien aikojen radikaalein verouudistus ja tulonsiirto köyhemmiltä rikkaille.

Kuten kaikki varmasti tiedämme Suomen kunnista valtaosa on yhä pahenevissa talousvaikeuksissa. Siihen on useita syitä, mutta mielestäni kaksi pahinta ovat ne, että

1. Pääomatuloja saavat yksityiset ihmiset eivät maksa lainkaan kunnallisveroa (pääomatulostaan) kuten kaikki pääomatuloja saavat ennen Ahoa maksoivat.
2. Valtio on jo vuosikausia siirtänyt omia velvoitteitaan kunnille, joka on lisännyt niiden maksutaakkaa. Miksi? Luonnollisesti siksi, että ainoat verot, joita rikkaat pääomaluonteisia tuloja saavat enää maksavat ovat valtiolle maksettavia veroja.

Meille on siis parinkymmenen vuoden aikana syntynyt uusi ryhmä ihmisiä, jotka eivät maksa tuloistaan läheskään samassa määrin veroja kuin esimerkiksi palkansaaja maksaisi vastaavista tuloista. Tosin tuo hyödyttää vain hyvätuloisia ja rikkaita, joiden veroprosentti muuten kohoaisi kiinteän pääomaveroprosentin yläpuolelle (taitaa olla nyt 30%). Köyhemmät pääomatuloja saavat kärsivät samasta asiasta. Jos esimerkiksi "Pihtiputaan mummo" pitää alivuokralaista ja hänellä ei ole muuta tuloa tai on korkeintaa pieni eläke, maksaa mummo lähes 30% veroa tulosta, josta palkansaajakin pääsee paljon vähemmällä verolla.

Pääomatulojen verottaminen kiinteällä prosentilla on epäkohta kahteen suuntaan.

Siis ketkä niitä yhteiskunnan loisia ja vapaamatkustajia oikein ovatkaan? Kysyn vaan.

Pekka

AYFF:
Quote

Mihin jengi tarvii nykysin tuota rahaa niin paljon, että se pitää repiä kokoajan sieltä köyhimpien selkänahasta, samalla ajaen tätä maata jonkinlaiseksi Amerikka-utopiaksi?

Köyhien selkänahasta en tiedä mutta Suomessa rahaa tarvitsee kalliiseen ruokaan, kalliiseen asumiseen, kalliisiin vaatteisiin, kalliiseen liikkumiseen, kalliisiin palveluihin ja kaikkeen muuhun kalliiseen.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page