Miten "heikompi aines" eliminoidaan?

<< < (13/18) > >>

keitai:
Quote

Tule meille katsomaan. Meiltä ei löydy - ainakaan tietoisesti hankittua tai paljon. Emme ole krääsän kerääjiä.  

Mikromikollako kirjoitat juttusi tälle foorumille?  
Quote

Toisaalta onko se millään tavoin kuluttajan päätettävissä minne kapitalisti milloinkin tuotantonsa rahtaa. Minä, ay-liike ja suuri joukko kansalaisia haluaisi pitää tuotannon Suomessa ja etenkin ne työpaikat

Kyllä se on just me kuluttajat jotka tiirataan kaupassa lähinnä hintalappua jotka töitä kiinaan siirtää. Juuri meni umbertoja tehnyt tehdas orivedellä nurin - ei sitä aiheuttanut mikään kasvoton kapitalismi, vaan ne kaikki sukankuluttajat kaupassa jotka valitsivat hyllystä jonkun halvemman kengän.

tlahtine:
Quote

Tämä johtuu köyhyysrajan määritelmästä: Euroopan komission käyttämä köyhyysraja on 60 prosenttia mediaanitulosta eli ihmistä pidetään köyhänä, jos hänen nettotulonsa ovat alle 60 prosenttia keskimmäisen tulonsaajan nettotuloista.


Tämä on aika typerä määritelmä.

Esim. jos kaikki tienaavat kolme euroa vuodessa, niin kukaan ei ole köyhä.
Jos kaikkien tulotaso kaksinkertaistuu, köyhien määrä pysyy samana.

Mittari ei kerro köyhyydestä mitään, vaan tulonjaon tasaisuudesta.

pho201:
Quote

6 Kuubasta vietetyn kuukauden jälkeen voin sanoa että sosialismin myötä maa kuuluu luokkaan perseläpi. Olisikohan ehkä punalipun liehuttajien syytä käydä tutustumassa näihin paratiiseihin ja ottaa ne punaiset lasit silmiltä minkä läpi maailmaa katselee.


Olen jo kerran tässä ketjussa sanonut, että en ole kommunisti tai sosialismin kannattaja. Se juttu Kuubasta oli vitsiksi tarkoitettu, mutta en vain laittanut siihen lappua "vitsi". Kokoomusta ja sen ajamaa politiikkaa Suomessa olen kyllä aina vastustanut, mutta se lienee käynyt selville sanomattakin.

Ei homma enää mene niin, että jos vastustat oikeistoa, olet kommunisti. Sodan jälkeen kommunisteja Suomessa oli karkeasti neljäsosa kansasta ja kommunistisia puolueita vain yksi. Nyt kommunisteja on Suomessa enää kourallinen. Silti kommunistisia puolueita taitaa olla nyt jopa kolme. Sitten kun kommunisteja Suomessa on jäljellä sanotaan 7, on niitä puolueitakin varmaan jo 7. Tämä oli vitsi.  

Nykymaailmassa vastakkain ovat yhtäältä globaali tuhokapitalismi, joka perustuu M. Friedmanin uusliberalistisiksi sanottuihin talousoppeihin ja joita kokoomus on hyvällä menestyksellä ajanut läpi myös Suomessa ja toisaalta kestävään ja tasaiseen kehitykseen nojaava kapitalismi, joka voisi perustua esimerkiksi J.M. Keynesin talousoppeihin. Ne ovat liki täydellinen vastakohta Friedmanin opeille.

Pekka

pho201:
Quote

En tiedä menikö kysmykseni "vahingossa" ohitse, mutta toistan sen:


Kysymys meni ohi ja se kuului jotenkin näin, että "olisinko valmis luopumaan omasta elintasostani vaikkapa tulevien sukupolvien hyväksi?"

Luulenpa, että lähitulevaisuudessa (en mene ennustamaan vuosia - pieleen menisi kumminkin) me kaikki joudumme tinkimään elintasostamme. Maailma ei kestä tällaista ns. länsimaista "elintasoa" ja yli seitsemää miljardia ihmistä. Se voisi tapahtua hallitusti, mutta pelkään, että se tapahtuu katastrofaalisesti. Minulta siis tuskin sitä tullaan edes kysymään, kun asia joskus on ajankohtainen. Rahallisen elintason sijaan tulisikin parantaa ihmisten elämänlaatua. Minä ja monet muut tulisimme hyvin toimeen pienemmilläkin tuloilla.

Olen eläkeläinen ja ns. "suurta ikäluokkaa". Eläkeläisiltä on helppo leikata, kun emme voi mennä esimerkiksi lakkoon. Siksi maksamme jo suurempaa tuloveroa kuin vastaavista palkkatöistä menisi. On paljon mahdollista, että sitä korotetaan myös.

Suuren ikäluokan jäsenenä olen tietenkin suuri syyllinen, joka syö tulevien sukupolvien leipää. Valitettavasti en voinut asialle aikoinaan mitään, kun synnyin.  Suurten ikäluokkien muodostama ongelma on kuitenkin tilapäinen. Se menee ohi parissa kymmenessä vuodessa. Maailman väestön kasvu taas on ihan eri kertaluokan ongelma.

Pekka

pho201:
Quote

"Hattusi" tuntuu nostavan asioita varsin valikoivasti esiin. Eräs lähde toteaa köyhyydestä näin:

...


Se köyhyys määritellään nimenomaan suhteellisesti. Ei sitä muuten voi määritellä. Emme esimerkiksi voi vertailla Brasilian köyhyyttä ja Suomen köyhyyttä absoluuttisesti. Suomalainen köyhä olisi siellä absoluuttisesti "keskiluokkaa" (tämä "luokka" oli arvaus, mutta oleellista on se, että paremmassa asemassa). 

Pekka

Navigation

Up one level

Next page

Previous page