Miten "heikompi aines" eliminoidaan?

<< < (17/18) > >>

postmanp:
Quote

Kannattaa kääntyä vaikkapa Suoli24:n puoleen: se on täynnä työttömiä viiden lapsen kotiäitejä joilla on aikaa vinkua maailman epäreiluudesta sekä hyvinvointivaltion alasajosta lasten ollessa subjektiiviseen ph-oikeuteen perustuvassa päivähoidossa.


Toi subjektiivinen ph-oikeus on kyllä tosiaan varsin ongelmallista tuossa tapauksessa, tosin käsitteet "työtön" ja "kotiäiti" eivät oikein istu yhteen koska määritelmän mukaan kotiäiti ei voi olla työtön. Toki työtön voi olla täysin työhaluton ja olla kotona sohvalla istuva äiti. Näin nettoveronmaksajan näkökulmasta on tosin parempi että se nainen istuu kotona hoitamassa viittä lasta, sillä esimerkiksi Helsingissä yksi päivähoitopaikka (kokopäiväinen) maksaa 924 eur/kk kaupungille, joten äipän bruttotulojen pitäisi liikkua jossain 12.000 eur/kk paikkeilla että maksetut verot vastaisivat päivähoidon kustannuksia. Jos yhteiskunta haluaa pysyä elinvoimaisena, niin jostain niitä skidejä on tultava, ja jollain tavalla kansantalous maksaa niiden kustannukset, joko niin että äitien (tai kuka niitä lapsia hoitaakaan) työpanos poistetaan kansantalouden käytöstä tai sitten että yhteiskunta järjestää lapsille hoitopaikan. Väärinkäytöksiä on toki jokaisessa systeemissa aina ja omasta mielestäni ei pitäisi luoda insentiivejä järjestelmän väärinkäyttöön. Mikä sitten on oikea määrä lapsia joita yhteiskunnan pitäisi tukea ja missä menee yksilön oman vastuun raja, ts. kuinka mones lapsi pitäisi "kustantaa itse"?

mikakoski:
Quote
Näitä taulukoita katsellessa täytyy muistaa eräs perusasia. Suomi on Länsi-Eurooppaa vain kulttuurillisesti, ei (talous)maantieteellisesti. Vertailuryhmä pitäisi olla Ruotsi ja Norja samankaltaisen yhteiskuntarakenteen sekä pohjoisen sijainnin vuoksi ja muut Itä-Euroopan maat. Vertailu Keski-Euroopan maihin niiden sijainnin ja maailmankaupan keskeisen aseman vuoksi ei ole mielekäs.  On selvää, että täällä pohjoisessa periferiassa ei kultaa vuolla. Siihen nähden ollaan pärjätty ihan kivasti, eikö vaan?

Akavalainen edunvalvontalehti tuossa saa asiat näyttämään huonolta ja se on niiden toiminnan tarkoituskin. Ottaisin minäkin akavalaisena lisää ostovoimaa.

T. Mika

ovalila:
Quote

Tämän ketjun aloituksen aikaansaanut kokoomusnuorten johtaja esiintyi eilen illalla TV1:n ajankohtaislähetyksessä ja pyysi siinä julkisesti anteeksi sanavalintojaan. Näin ollen se asia on ainakin minun osaltani loppuun käsitelty. Yllättävän suuri kohu siitä on noussut muuallakin, koska oikein television uutiskynnys ylittyi. Toimittaja yritti udella Schubakilta mitä hän sitten tarkoitti lausunnollaan. Se ei kyllä vieläkään täysin selvinnyt minulle, jos se ei ollut sitä miten asian tulkitsin.

PekkaSiellä on taidettu puolueen sisällä eliminoida, jos nyt ei "heikomman " niin ainakin puolueelle epämiellyttävän aineksen lausunnot julkisuudessa.....


pho201:
Quote

Pekka, taisit lahtea vaaraan suuntaan alkuolettamuksessasi, kun kysyit miten heikomoi aines "eliminoidaan", kun tuo alkuperaisen lausunnon aivopierun sisalto yritti ilmeisesti olla enemmankin, etta miten heikomman aineen lisaantymista ei pitaisi tukea. Ihan validi ajatus, noin teoriassa. Kaytannossa mahdotonta, sellaista mitattavaa suuretta kun ei ole, jolla ko heikkous tai vahvuus mitataan.


Se otsikko oli vain kärjistys (minulla on sellainen "huono tapa") suuntaan, jonka tuo toi mieleeni ja näköjään monen muunkin mieleen. Toki ymmärsin mitä hän yritti sanoa, mutta en minä kannata sitä lapsilisien poistoakaan, sillä se vain veisi asioita edelleen huonompaan suuntaan. Korkeintaan voisi harkita jotain tulorajaa (sen voi mitata), mutta sekin veisi eri suuntaan kuin mikä lapsilisien alkuperäinen tarkoitus oli.

Pekka

Marika:
Quote

Osta teollisuusimuri niin varmasti kestää normi käytössä sen 20v.

Eikä auton imuroinnissa mene kauaa, kun imurissa on riittävästi tehoa. Mutta mistä nykyään OIKEASTI laadukas läppäri? Ennen eräskin Compaq- läppäri kesti paljollakin käytöllä ehkä 7-8 vuotta (okei, olihan se silloin jo aika tehoton uusiin ohjelmiin).

Työttömyystukiin en ota kantaa, sillä päivääkään en ole sellaista nostanut (pätkätöitä sen sijaan).

Navigation

Up one level

Next page

Previous page