Talvivaara

(1/4) > >>

tare:
Kumpa Talvivaara menisi nopeasti konkurssiin . Mutta niin, että nykyiset ja entiset OYj:n omistajat maksavat kaiken puhdistuksen. Nyt se vasta maksaa ja satoja miljoonia euroja 

hynkel:
Quote

Kumpa Talvivaara menisi nopeasti konkurssiin

Erittäin toivottava ratkaisu kansantalouden näkökulmasta. Tai sitten ei.

PeteL:
Quote

Kumpa Talvivaara menisi nopeasti konkurssiin . Mutta niin, että nykyiset ja entiset OYj:n omistajat maksavat kaiken 


Jos Talvivaara menee konkurssiin niin siivoamisen maksaa - ei mikään muu kuin yhteiskunta. Parempi korjata asiat kuntoon ja hankkia - vaikka konkurssin kautta - uusi vahvempi omistaja.

Tässä se nyt nähdään - ensin itketään että kun kaivokset menee ulkomaalaisomistukseen. Ja sitten valitetaan että niillä mokomilla ulkomaalaisilla menee vielä hyvin.

Kaivoksen pyörittämiseksi tarvitaan pätäkkää ja paljon. Suomi on kaiken kaikkiaan aika pääomaköyhä maa. Kaikki kaivoshankkeet eivät onnistu - siksi taustalla pitää olla todella iso asiansa osaava kaivosyhtiö joka pystyy ottamaan riskejä.  Lisäksi tarvitaan valtavasti osaamista ja kontakteja, jota ei juuri Suomessa ole - eikä etenkään valtiolla, jota on kaivattu kaivosten omistajaksi. Osaamisen ongelmat ovat korostuneet esimerkiksi Talvivaaran pieleen menneissä laitehankinnoissa. Kun riittävää osaamista ei ole, niin sitten ollaan syvissä ongelmissa. Talvivaara on tästä erinomaisen valitettava esimerkki.

Sinänsä kehitetty prosessi on mielenkiintoinen ja erilainen, sillä on varmasti vientipotentiaalia. Sääli että tässä tapauksessa yhtiöllä ei ole ollut kykyä tehdä näitä laitoksen liitännäisasioita viimeisen päälle. Ympäristöasiat vaikuttavat suoraan yleiseen mielipiteeseen ja on siksi hoidettava alusta asti kunnolla.

Juha:
Quote

Kumpa Talvivaara menisi nopeasti konkurssiin . Mutta niin, että nykyiset ja entiset OYj:n omistajat maksavat kaiken puhdistuksen. Nyt se vasta maksaa ja satoja miljoonia euroja 

Ja taas työttömyysprosentti nousee...puhdas luonto mutta bkt kohta alhaisempi kuin Kongolla konsanaan...

susiluoto:
Televisiossa haastatellaan kaikemoisia, on kesäasukkaita, eläkeläisiä ja vissiin poroisäntiä, ei kuitenkaan vieläkään ole siellä töissä olevaa perheen isää tai äitiä jotka ovat talolainat ja muut perustaneet tuolle.
Jos voivat ja uskaltavat kyläyhteisön paineessa kertoa kuinka tärkeä tuo pieni palkka tuolta on?
Moniko elää nuitten järvien nyt kuulemma myrkyllisistä kaloista, moniko Greenpiece takissa oleva risuparta oikeasti on riippuvainen tuon kulmakunnan työpaikoista, täh?

Navigation

Up one level

Next page