Mitä nähdä/tehdä Oulussa?

(1/3) > >>

jr:
Espanjalainen kollega kavereineen suuntaa Ouluun muutaman päivän päästä ja kyseli vinkkejä. Omat Oulu-kokemukset ovat noin kahdenkymmenen vuoden takaa, eikä niistäkään ole mitään muistikuvia (tällä kertaa syynä tosin vähäinen ikä). Eli mitä siellä oikein kannattaisi n. kolmekymppisten ihmisten tehdä? Vinkkejä otetaan vastaan niin aktiviteettien, syömäpaikkojen yms. osalta. Päätoiveena porukalla on nähdä revontulet, fingers crossed. Suomalainen kulttuuri ja luonto kuulemma kiinnostavat.

jope95:
Ruokapaikkana ehdottomasti Pannu tai Kauppuri 5. Toisessa kaupungin parhaat pannupizzat ja toisessa parhaimmat burgerit. Myös Sokeri-Jussin kievari on törkeen hyvä paikka, samalla he voisivat pyörähtää idyllisessä Pikisaaressa. Riku tuossa luettelikin jo aika mukavasti muita paikkoja, tämä kun ei mikään metropoli ole niin aika vähän juttuja oikeesti mitä näyttää ulkomaalaiselle.

erkki.pulkkinen:
Luontoa näkis näppärästi ilmasta käsin.

jhol:
Quote

Ruokapaikkana ehdottomasti Pannu tai Kauppuri 5. Toisessa kaupungin parhaat pannupizzat ja toisessa parhaimmat burgerit.


Ja jos haluaa nauttia ruoasta, niin Crecian, Hella, Uleåborg (kallis, "fine dining"), Istanbul (kallis) tai Toscana. Puistola on myös hyvä, sen alakerrasta ei tosin oo kokemusta (kallis, yläkerta halvempi). Harald on "yllättävän hyvä" ketjuksi. Olympos, taso laskenut, mutta OK. Entinen Matala on nyt joku krouvi, ruoka OK, mutta muistot tappaa minulta paikan Pari uudempaa on myös, useimmista ei ole vielä kokemusta, mutta Hagia Sofia OK.

Muita ketjuravintoloita ja hotelliravintoloita en mainitse. Tupoksessa on kalakeittiö, se on hyvä, varmasti 100x parempi kuin "vastapäätä" oleva ABC.

Edit: Siistejä pubeja Oulussa on Leskinen, St Michael ja Graali. Olutpaikkoja miljoona. Kuluma siisti drinkkipaikka. Yökerhoista en tiedä yhtään mitään. Nämä iltapäiväaikaan, illalla/yöllä tilanne voi olla toinen.

Tiinuski:
Pannuun ja viikinkiravintolaan ehdottomasti syömään! Myös kauppahalli torilla (toripolliisin vieressä) vois olla käymisen arvoinen, jos paikallisia herkkuja tykkää maistella. Myös museo ja tietomaa vois olla toimivia sekä ainolanpuisto ja Edenin kylpylä. Veikkaan, että tällä -29 asteen pakkasella ja siihen yhdistetyllä viimalla voi olla ettei ulkona luontoa tarkkailemassa liiaksi viihdy  

Navigation

Up one level

Next page