jonnet ei muista_lentoliput ennen internettiä

(1/5) > >>

FIN1979:
Moi.

Löysin porukoilta wanhoja reissusta jääneitä 1990-luvun lentolippuja. Tuo oli siis aika jolloin lentolippuja ei saanut ostettua muutamalla hiiren klikkauksella netistä vaan lentoliput ostettiin old-school tyyliin matkatoimistosta tai lentoyhtiön toimistosta. Isäni oli vuosina 1988-1992 ympäristöministeriön kehitysapuhommissa Mosambikissa, Afrikassa jonne myös muu perhe pääsi sitten mukaan. Tuona aikana tulikin sitten reissattua porukoitten mukana lomamatkoilla ja työmatkoilla melkoisesti. Mutsi oli heittämässä näitä lentolipunjämiä roskikseen mutta onneksi ehdin väliin ja sain pelastettua ne.

Suomalaisilla oli Zimbabwessa oma luottomatkatoimisto Mitchell Cotts Travel jonne lähetettiin telexillä matkalippupyyntö ja itse liput tulivat sitten noin kuukauden päästä kuriirilla Mosambikiin.

Ensimmäisenä esittelyssä kesälomareissu suomeen joka meni muutaman mutkan kautta. 
Perus setti lennoille oli yleensä British Airwayssin siivellä HEL-LHR-HRE-HRE-LHR-HEL


Mosambikissa oli 1990-luvun alussa käynnissä sisällissota ja sisäisiä reittilentoja ei ollut ollenkaan. Jos halusi Nacalasta lentää pääkaupunkiin Maputoon, piti se tehdä Hararen tai Johannesburgin kautta.


Kesälomalla vuonna 1991 tuli sitten vähän pidempi koukkaus Mosambikista, Portugalin ja Espanjan kautta Suomeen.


Talvilomalla 1991 tulikin sitten elämäni pisin reissu reitityksellä: Harare-Johannesburg-Rio de Janeiro-New York-Indianapolis-New York-Helsinki-Lontoo-Harare


Harmi kun tuohon aikaan ei keräilty maileja 

Kyllä se vaan nykyään on helppoa ostella lentolippuja ja lähteä reissuun kuin silloin parikymmentä vuotta sitten.

P.S. toivottavasti kuvista saa selvää...

Jani

JP:
Heh, niin se vain aika muuttuu. Muistot heräsivät omalla kohdallanikin oikeastaan tuossa vaiheessa, kun näin viimeisessä kuvassa nuo punaväri-kopiot matkustajan kappaleista. Samanlaisia lippuvihkoläystäkkeitä taitaa olla vielä omankin arkistolaatikon pohjalla.
Nykyään nuo itsetulostetut A4-kopiot lipuista ovat kyllä aika tunnearvottomia -vuosienkin päästä, jos hengissä säilyvät perillepääsyä pitempään

AD:
Lipuista muistui mieleen että matka piti vahvistaa puhelinsoitolla, telexillä tai käymällä lipputoimistossa 72 tuntia ennen ko lentoa. Muistan vanhempien vahvistelleen matkoja pitkin maailmaa.

kiikaroija:
Toki tuo vahvistaminen käsittääkseni taisi koskea vain joitakin "p-läpi" alueita.

Kiwipilot:
Quote

Toki tuo vahvistaminen käsittääkseni taisi koskea vain joitakin "p-läpi" alueita.


Niin no, niinkin myöhään kuin 2003 keväällä piti Nev Jorkista Amsterdamiin lentäessä soitella KLM:n toimistoon ja vahvistaa paluu.

Navigation

Up one level

Next page