YLE -vero (OLI: Mediamaksu?)

<< < (21/94) > >>

Assiini:
Mediamaksu on loistava ratkaisu typerän TV-luvan ja vielä typerimpien lupatarkastajien tilalle Mikäli ei ole TV:tä niin kannattaa hankkia! Suomessa joutuu joka tapauksessa maksamaan niin paljon kaikesta, jota itse ei käytä tai suvaitse niin yksi maksu sinne tänne.

Mikael:
Quote

Sillä ei taitaisi loppujen lopuksi olla yhtikäs mitään merkitystä mihinkään. Aika harvassa on sellaiset rikkaat, jotka konkreettisesti omistavat yrityksiä saati pyörittävät niitä... on varakkaita ihmisiä jotka tekevät niin mutta ei rikkaita... rikkaat ovat ihan toista väkeä. Toki meillä on näitä "kehittyvien maakuntien suomi"-miehiä, jotka esiintyvät keltaisen lehdistön sivuilla kroisoksina, kulttuurihenkilöinä ja samalla vielä yrittäjinä, mutta taisimme juuri viime vaalien farssissa nähdä miten käy nousukkaille pikkupojille kun he yrittävät leikkiä isojen poikien leikkejä. Oikeasti rikkaat ovat pieni ja hiljainen ryhmä... joskus joku heistä pääsee keskenkasvuisena lööppeihin, mutta muuten on aika hiljaista. Ne jotka näiden oikeasti rikkaiden asioiden puolesta taas pitävät meteliä ovat joko ostettuja poliitikkoja ja meitä hieman keskimääräistä paremmin toimeentulevia jotka kuvittelevat kuuluvansa itsekin etuoikeuttettuihin jos pitävät meteliä heidän asioistaan.

Ei nämä asiat koske niitä, joilla on oikeasti rahaa.

Tästä varmaan kaikki ovat teoriassa samaa mieltä.


Montako varakasta/rikasta on sitten muuten muuttanut Suomeen rikastuttamaan meidan elamaamme? Ei nayta Suomen vakaat olot kelpaavan muille kuin venalaisille uusrikkaille.

Ruotsi sen sijaan on menettanyt paljonkin varakkaita/rikkaita mm. Sveitsiin.

aaltju:
Quote

Montako varakasta/rikasta on sitten muuten muuttanut Suomeen rikastuttamaan meidan elamaamme? Ei nayta Suomen vakaat olot kelpaavan muille kuin venalaisille uusrikkaille.

Ruotsi sen sijaan on menettanyt paljonkin varakkaita/rikkaita mm. Sveitsiin.


Lieneekö tuolla yhtikäs mitään väliä... tarvitsemmeko heitä johonkin?

nrostedt:
Quote

Yksityisten yritysten johtoon valinnat tehdaan yleensa patevyyden perusteella.


Hmm... pätevyys ei ole ihan yksiselitteinen asia. Yleensähän johtajan valinnan ehtona on omistajien äänivallan enemmistön tuki eli käytännössä suurimpien omistajien hyväksyntä. Pätevyyden mittari vaihtelee firman omistajien mukaan; toisille riittää firman hyvä taloudellinen kehitys, toisilla omistajilla on myös vahva näkemys firman "politiikasta", vaikka sitä sanaa harvemmin julkisesti käytetään. Ei se valinta siinä mielessä poikkea Ylen johtajavalinnoista.

Oma TV katseluni on nykyään varsin harvoin tapahtuvaa, netti on sen korvannut lähes täysin. Ja siinä kilpailussa Yle on löytänyt paikkansa varsin hyvin, mielestäni. Tosin siinä mielessä voi kaupallisten kanavien nettisivujakin kehua, että mainokset ja loputtomat roskaohjelmien puffit eivät häiritse samassa määrin kuin tv:ssä.  

Mikael:
Quote

Lieneekö tuolla yhtikäs mitään väliä... tarvitsemmeko heitä johonkin?


Tarvitsemmeko me sitten koyhia? Ja jos emme sitten rikkaita tarvitse, voimme varmaan unohtaa heidan verotuksensa kokonaan, kun heita ei kerran Suomeen kaivata?

Minusta olisi ainakin hyva, etta Suomessa olisi suomalaisten omistamia menestyvia yrityksia, mallia vaikkapa Kone Oy, jossa Herlinit ovat paaomistajina.

Halunnet sitten varmaan heidan tarjoamat tyopaikatkin pois Suomesta?

Mielipiteesi on loistava siina mielessa, etta se osoittaa sen, etta vasemmistolaiset eivat haluaa Suomeen menestyvaa yritystoimintaa -- se kun saattaa vahingossa rikastuttaa jotakuta, ja luoda jopa muutaman hyvan tyopaikan.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page