YLE -vero (OLI: Mediamaksu?)

<< < (41/94) > >>

pho201:
Quote

Mediamaksu ei ole mikään sakko tai rangaistus eikä sen kuulukaan "purra" millään tavalla. Se on maksu siitä että YLE saa toteuttaa itseään ja jakaa kökköjä ohjelmia kansalle.


Sakko "puree", verot kohdistuvat - tai ainakin niiden pitäisi - oikeudenmukaisesti tulojen mukaan. En minäkään pidä mediamaksusta, koska minusta vain niiden, jotka katsovat televisiota, pitäisi maksaa siitä. Jos se kuitenkin tulee, on se käytännössä "uusi mediavero" (nimi ei sitä muuksi muuta) ja minusta sille silloin pätee se mitä veroille yleensäkin.

pho201:
Quote

No ei tasan mitään progressiota!

...


Ei jos se on vapaaehtoinen lupamaksu kuten tähänkin asti. Jos siitä tulee kaikille pakollinen, niin sitten ehdottomasti progressio.

Pekka

pho201:
Quote

Taidan olla sitten vaan tyhmä, kun ajattelen näin: jos mediamaksu on pienempi kuin maksamani "tv-lupa", niin sehän on vaan hyvä asia.

Hannu


Sen (tämänhetkinen) kaavailtu suuruus merkitsee miltei yhtä paljon kuin sen nimi eli ei mitään. Sitä voidaan muuttaa milloin tahansa. "Kun pirulle antaa pikkusormen..."

pho201:
Quote

Joo, kyllähän minustakin tämä olisi hyvä asia vaan. Toisaalta ihmettelen, miksi tätä ei voisi esimerkiksi hoitaa niin että otetaan veroista tämäkin. Jos veroprosentti nousee ihmisiltä vaikka 0,5%, niin ei tästä mitään tälläistä haloota tavallisten kansalaisten keskuudessa edes syntyisi. Uskoisin että tuolla saataisiin Ylelle tarpeeksi taas rahaa toteuttaa järjettömiä ideoitaan ja maksaa Jungerille palkkaa. 


Tuossa on juuri se oleellinen ero. Jos se on vapaaehtoinen maksu, jonka maksavat vain ne, jotka katsovat tai kuuntelevat, se on ok. Jos se peritään kaikilta riippumatta siitä omistaako edes televisiota tai radiota, se on uusi vero. Ja kaavailtuna se olisi euromääräinen tasavero, joita en hyväksy alkuunkaan.

Pekka

tom_joke:
Tuli muuten mieleen että pitäisiköhän mun alkaa myös perimään jonkun näköistä maksua jokaiselta Suomen kansalaiselta koska minulla sattuvat nettisivut jossain netin syövereissä olemaan. Mediamaksua kaikillehan perustellaan myös sillä että se on myös netin käytöstä. Mitä tekemistä Ylellä on internet palveluntarjoajien yms kanssa? Heillä nyt sattuvat olemaan nettisivut kuten minullakin!? 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page