YLE -vero (OLI: Mediamaksu?)

<< < (57/94) > >>

pho201:
Quote

Mitä ikinä "käytännössä" sitten tarkoittaakaan, mutta on ihmisiä (aika paljonkin) joilla ei ole televisiota.


Kyllä, tunnen itsekin jonkun, MUTTA kuinkahan PALJON noita mahtanee olla? 

Quote

Minun mielestäni ei ole oikeudenmukaista, vaikka maksusysteemi olisi mikä tahansa, joutua maksamaan palvelusta jota ei käytä eikä ole edes mahdollisuutta käyttää.


Minusta vanha systeemi "se joka katsoo maksaa" oli ihan ok. Eikä tule unohtaa sitä, että koko televisio (ja radio) oli Yleisradion demokraattisen silmälläpidon alainen laitos. Mainospellekanavat tulivat "pesään" kuin käenmunat ikään maksaen vuokraa ohjelma-ajastaan (lue mainosajastaan). Nyt nämä "käet" ovat alkaneet kukkoilla tunkiolla ja yhtäkkiä "omistavien yksityistahojen" pitäisikin päästä päättämään "kansan demokraattisesti hallinnoiman yleisradion" asioista.

Mediamaksussa oli se vika, että se olisi kohdistanut kansalaisiin ERILAISEN veroluonteisen rasituksen tuloista riippuen, eikä olisi voinut edes valita maksaako ja katsooko vai eikö maksa, jos ei katso.

Jos Yleiradiota aiotaan rahoittaa kaikilta talouksilta perittävällä veroluonteisella maksulla, joka ei ole sidottu siihen katsooko televisiosta (tai kuunteleeko radiosta) YLEn palveluja, pitää rahoituksen (verotuksen) olla progressiivista ehdottomasti.

Pekka

P.S. Ilkan kommentti on virheellinen siksi, että vaikka ei katsoisikaan YLEn ohjelmia katsoo silti ohjelmia, joissa käytetään YLEn verkkoa.

AYFF:
Quote

P.S. Ilkan kommentti on virheellinen siksi, että vaikka ei katsoisikaan YLEn ohjelmia katsoo silti ohjelmia, joissa käytetään YLEn verkkoa.

Mikä on YLEn verkko?

pho201:
Quote

Se on nimenomaan mediamaksu - ei YLE maksu kuten virheellisesti yleistetään.
......ja se siinä juuri onkin perseestä. Me maksamme jo muusta mediasta (lehdet, netti, kännykät,...) ja sen käytöstä yksityisille palveluntarjoajille itsemme kipeiksi, eikä noiden kanssa Yleisradiolla ole ainakaan suoranaisesti mitään tekemistä. Kyse tässä on selvästi Yleisradion rahoituksesta - siis nimenkin pitäisi olla YLE-maksu eikä mediamaksu!

Tietenkin poliitikot voivat keksiä mitä tahansa nimiä uusille veroille, joita he keksivät kansalta nyhtää.

Mielestäni Yleisradion rahoitus tulee siirtää valtion budjettiin ja kerätä muun verotuksen yhteydessä. Kun samalla televisiolupamaksu poistuu, on vaikutus plus miinus nolla ainakin meille keskituloisille ... ja rikkaat joutavatkin nyt 20 "vapaavuoden" jälkeen maksamaan enemmän veroja (pääomaverotusta on syytä myös kiristää tuntuvasti).

Pekka

Ikemail:
Quote

Ei kai tuon tajuamiseen tarvita kuin ihan normaalia maalaisjärkeä. Ihanko tosissasi olet sitä mieltä, että nykyinen mammutti-Yle kaikkine TV- ja radiokanavineen (työpaikkoineen) on täysin perusteltavissa oleva laitos? Toisaalta, ymmärrän kyllä journalistin halun pitää kollegojensa puolta... Kuitenkin me suomalaisethan tuon puljun toiminnan rahoitamme, nyt ja tulevaisuudessa - ja ihan pakosta. Toisin kuin esim. Tekniikan Maailman. Joten eiköhän ole täysin oikeutettua hieman kyseenalaistaa Yleisradion toiminnan sekä koon järkevyyttä.Ylestä voidaan olla montaa mieltä, ja pitääkin, mutta suojatyöpaikkoja siellä ei ole. 80-luvulla oli, nyttemmin koko laitos on trimmattu aivan toisennäköiseen muotoon. Toiminnan tehokkuudessa ei nykyään ole moitittavaa. Mutta jos haluat argumentoida 80-luvun faktoilla niin anna mennä.

Kannattaisi huomata, etteivät kaupalliset kanavat ihan hyvää hyvyyttään ohjelmia lähettele, kyllä me suomalaiset nekin maksamme, maksu tapahtuu vain hieman toisella tavalla.
 
Mainittakoon, että en toimi Ylessä journalistisissa tehtävissä.

Kiwipilot:
Quote


Ylestä voidaan olla montaa mieltä, ja pitääkin, mutta suojatyöpaikkoja siellä ei ole. 80-luvulla oli, nyttemmin koko laitos on trimmattu aivan toisennäköiseen muotoon. Toiminnan tehokkuudessa ei nykyään ole moitittavaa. Mutta jos haluat argumentoida 80-luvun faktoilla niin anna mennä.Mites Ilkka luulet, kuinka hyvässä trimmissä ovat esim. suomenruotsalaisten palvelut, siis yksi TV-kanava sekä pari radiokanavaa? Lähes viidennes Yleisradion rahoituksesta valuu kuitenkin noin kuuden prosentin palvelemiseen. Kuulostaa todella tehokkaalta.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page