YLE -vero (OLI: Mediamaksu?)

<< < (13/94) > >>

pho201:
Quote

Unohdit, Pekka, mainita, etta tuon "demokraattisesti" hallitun laitoksen toimitusjohtajaksi patevoityy vain SDP:n jasenkirjalla -- tai, ainakin nain on ollut lahes koko elinikani aikana.
...


Se on sinun mielipiteesi. Missään mitä Yleisradiosta on säädetty ei ole moista mainintaa. Koska demokraattisesti johdettuun julkisen hallinnon laitokseen ylemmiksi toimijoiksi valittujen vaalit hyvin usein ovat poliittiset (jopa koulujen rehtorit valitaan jäsenkirjan perusteella - meillä on kokoomuslainen), lienee aika luonnollista, että Yleisradionkin johtajalla voi olla sellainen. Näin se vain menee demokratiassa. Yksityisten yritysten johtoon valinnat tekeekin sitten " suurin raha". Siihen ei demokratialla saati kansalla ole mitään osaa eikä arpaa.

irakviper:
Quote

Samalla sossuvero-mediamaksun logiikalla voi siis luukustani alkaa tulemaan "dieselverokuitteja" autostani vaikkei se ole diesel.

Samaten, koiraveroakin voin joutua maksamaan vaikken koiraa omista.

Koskas tulee perintöveroliput perinnöstä jota en ole koskaan saanut?Nii, ja eläkeläisistäkin joutuu maksamaan, vaikken eläkeläinen ole eikä kukaan tiedä tulenko koskaan olemaankaan..tai sairas, tai suurin osa Suomen teistä, en mä niitä tartte mihinkään, miks mä niistäkin joudun maksamaan

irakviper:
Quote

Paitsi opiskelijoilla.


Ai? Eikös ne opiskelijat toimeentulotukea saa ihan samoin kuin muutkin jos ei tulot riitä menoihin(yhteiskunnan hyväksymiin)?

Quote

Opiskelijan ensisijainen toimeentulojärjestelmä on opintotukilain (65/1994) mukainen opintotuki, joka on tarkoitettu kattamaan opiskeluaikaiset opinto- ja toimeentulokustannukset. Opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä ja valtion takauksesta opintolainaan. Siten myös valtion takaaman lainan muodossa suoritettava tuki on ensisijainen toimeentulotukeen nähden. Opiskelija voi kuitenkin joutua tilanteeseen, jossa hän ei voi käytännössä saada opintotukea tai hänellä ei ole varoja riittävästi käytettävissä omaan tai perheensä elatukseen. Kunta on tällöin velvollinen antamaan toimeentulotukea opiskelijalle samoin perustein kuin muullekin avun tarpeessa olevalle. Opintotuen osalta on syytä ottaa huomioon, että sitä myönnetään yleensä vain yhdeksälle kuukaudelle vuodessa.


Mikael:
Quote

Tai suurin osa Suomen teistä, en mä niitä tartte mihinkään, miks mä niistäkin joudun maksamaan


Jos sina et omista autoa, niin et sina ole niista maksanutkaan, mutta jos kaytat julkisia kulkuneuvoja, niin yksityisautoilijat subventoivat sinunkin liikkumistasi.

juksii:
Quote

Ai? Eikös ne opiskelijat toimeentulotukea saa ihan samoin kuin muutkin jos ei tulot riitä menoihin(yhteiskunnan hyväksymiin)?


Teoriassa kyllä, käytännössä ei. Opiskelijalla on vielä sekin kurja juttu että opiskelijat on ainoa ryhmä joka joutuu pakosta ottamaan lainaa elämiseen ennenkuin on mahdollista edes saada toimeentulotukea. Siltikin yleensä katsotaan että opintotuen + lainan pitäisi riittää eikä toimeentulotukea tipu.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page