Airbus+GA – simu (Tre) ja kysymys FMC:stä

(1/2) > >>

Eso:
Olen tainnut omistaa likimain kaikki MS:n simut, mutta periaatteessa pitkästä historiasta huolimatta lentely on ollut laiskaa ja en ole koskaan jaksanut opetella mm. ilmailusäännöstöä, suunnistusta, fraseologiaa yms. Verkkolentäminen kiinnostaa, mutta em. epäkohta pitäisi korjata ensin..

Tavoitteena on lentää Airbusseja, mutta myös muita koneita, joten ajatus on kyhätä lasiohjaamo jonkinlaisella nuppivalikoima&paneelisysteemillä ryyditettynä. Nyt lennän lähinnä ATR 72-500:lla sekä Mitsubishi MU-2:lla (X-plane) ja toimivaa kokonaisuutta haetaan..

Peruskonseptina on kolmen näytön visuaali ja lisämasiinoilla (pc/win miksei linukkakin jos erityistä tarvetta on) sitten mittaristoa sun muuta tarpeen mukaan. Pohdinnan alla on ollut jo jonkin aikaa jonkinlainen X-Planen ulkopuolinen FMC. Olen kokeillut erilaisia tapoja saada VasFMC käyttöön iPad:n kautta, mutta ei ole oikein onnistunut. Ipadilla on testattu mm. Air Display (http://avatron.com/apps/air-display), joka sinänsä toimii, mutta VASFMC jää padin näytöllä turhan pieneksi ja zoomaus ei ota onnistuakseen. Olen kokeillut myös RDP-yhteyttä ipad --> PC, mutta VASFMC ei pidä ajatuksesta. Ipadin käyttö ei kylläkään ole mikään pakkomielle, vaan pikemminkin on ollut tarkoitus hyödyntää olemassa oleva (kosketusnäyttö)laite.
Esim. Airtrack (http://www.ipobjects.com/products/airtrack) on mainio kapistus, mutta vähän köykäinen versio täysiveriseen FMC:hen verrattuna.

1.   Mistä ulkoinen FMC (MCDU), joka toimii X-planessa? Vai olenko jotenkin jumissa ajatuksen kanssa ja ulkoista vehjettä ei kannata edes tavoitella. Mm. Opencockpit tarjoaa hardware-versiota, mutta en ole päässyt oikein käsitykseen vermeen toimivuudesta ylipäätään ja erityisesti X-planessa. Verkon kautta toimivia softia ei taida VasFMC:n lisäksi paljoa löytyä vai löytyykö? Muita tapoja toteuttaa asia, mielellään ”kohtuullisin” kustannuksin? Tässä vaiheessa olisin myös jättämässä Boeing-versiot kauppaan.

2.   Nappula-hardwaren rakennus. Monelta taholta on saatavissa hienoja tietoliikennekorttivirityksiä. Olen miettinyt asian yksinkertaistamista tähän tyyliin: http://www.leobodnar.com/products/BU0836X/ tai http://www.leobodnar.com/products/BU0836A/
Muitakin vastaavia käyttiksen natiivitukeen perustuvia kikkareita löytyy. Tällöin nappuloiden ohjelmointi tehdään X-planessa. Onko konseptissa joku pielessä?

Nykyinen ohjainsysteemi (ks. lista lopussa) on ihan hyvä ja taipuu moneen käyttöön. Saitekin paneelit ovat osittain vähän ankeita ja varmaankin vaihtuvat ajan mittaan namiskoiden osalta kotitekoisiin ja mittariston osalta lasiin.
Lähtökohdista sen verran, että tietotekniikkapuoli on aika hyvin hanskassa ja toimii. Myös elektroniikan kanssa puuhastelu on tuttua. Arduino-hankkeet näyttää kiinnostavilta ja mm. Raspberry Pi:n kanssa on tullut leikittyä. Toinen juttu on sitten kannattaako meikäläisen panostuksilla moisten kanssa alkaa puuhamaan jos haluaa joskus myös lentää.
___
2 x Win7 PC: X-Plane 10.11 (FSX+REX, ei aktiivikäytössä)
3 näytön (24”+27”+24”) visuaali, toisella koneella koneella mittaristoa:
VasFMX, XHSI
Apple Ipad3: Airtrack, (Air Nav Pro)
Thrustmaster Hotas Warthog
http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/hotas-warthog
Saitek Combat Rudder Pedals
http://www.saitek.com/uk/prod/compedals.html
Saitek Multi+Radio+Switch – panel
http://www.saitek.com/uk/prod/multi.html

cos:
Quote

2.   Nappula-hardwaren rakennus. Monelta taholta on saatavissa hienoja tietoliikennekorttivirityksiä. Olen miettinyt asian yksinkertaistamista tähän tyyliin: http://www.leobodnar.com/products/BU0836X/ tai http://www.leobodnar.com/products/BU0836A/
Muitakin vastaavia käyttiksen natiivitukeen perustuvia kikkareita löytyy. Tällöin nappuloiden ohjelmointi tehdään X-planessa. Onko konseptissa joku pielessä?

Bodnarin laitteet näkyy tosiaan joystickeina eli homman pitäisi kyllä toimia.

Ps. mansessa on yllättävän vähän näitä julkisuuteen tulleita kokkariprojekteja, käsittääkseni vain minun raakileeni ja TIY:n keskeneräinen pulkkasimu. Jos kiinnostaa jotain yhteistyötä miettiä niin pistä vaikka privaa. Olisi myös hauska nähdä kuvia tuosta tekeleestäsi.

Makoy:
Jeehell airbus-softa on ilmainen, mutta se ei taida toimia x-planessa?

masawee:
vanha treadfi mutta ajattelin kysäistä tuosta buo386 x ja A eroista kun niitä nyt kattelin minkä tilaisi.
eli mitähän eroa noilla on oikeastaan kokkari projektiin ?
toinen sitten miten ihmeessä saisi toisen turhana lojuvan xp masiinna noille näytöille asennettua, kun ei onnistu millään asennus verkon yhdissitäminen
molemmat näkee routterin ja menee yksistään nettiinkin routterin kautta, M;utta ei näe toisiaan win 7 ja xp koneita.

OK,no tärkein olisi nyt jonkun kokemukset eri buo 386 korteista mitä käytännön eroja noilla oikein on ja minkä tilaisi ekaksi kortiksi ?

pay palli on nyt perustettu että saan tilailtua(vihdoinkin) kyllä kestikin aikansa saada itwestä irti sen verran puhtia
ainoo on mietityttää tilauksia vastaisuudessa toimittaakohan ne thaimaahan myöskin tavarat,kun niiden postista ei aina mene pirukaan perille no hyvinhän se posti on toiminut mutta moni ei ehkä lähetä tuonne.

Transisto:
BU0836X 12-Bit Joystick Board: (pikaliittimillä, ei tarvi kolvia)
8 analog axes (12bit - 4096 Steps), 32 buttons, hat switch

BU0836A 12-Bit Joystick Controller: (ei pikakytkentöjä)
8 analog axes (12bit - 4096 Steps), 32 buttons, hat switch

Navigation

Up one level

Next page