Suomen hallitus haluaa "lahjoittaa" tyopaikat ja vientiteollisuuden ulkomaille?

<< < (9/15) > >>

dera:
Onko tässä kyse siis jostain muusta kuin:

Yrittäjäsankarimme, kutsutaan häntä nyt vaikka Tatuksi, päättää perustaa laivanrakennusyrityksen.

Valitettavasti aiemmasta urasta ei ole jäänyt riittävästi ns. kireää taskuun, joten rahaa ei toki ole, mutta into on kova.

Eräänä aamuna puhelin soi! Tatu vastaa kädet innosta täristen, "Tatun Telakkapalvelut, miten voin auttaa?"
"Hei, täällä Pertin Pursivarustamo, tarvittaisiin laiva kiitos".

No, tästähän Tatu innostuneena lähtee suunnittelemaan laivan, ja kuten kaikki tiedämme, Tatu on varsin fiksu mies, joten suunnittelussa ei kauaa nokka tuhise.

Hetken päästä Pertin puhelin soikin jo, "Tatu täällä terve, tässä olisi nyt laivan piirrustukset valmiina, pannaanko kättä taskuun?"
Perttihän toki sanoo, että eihän me mitään makseta jos ei valmista nähdä, korkeintaan 10 prosenttia varausmaksua.

Tatulla nyt onkin täysin uusi dilemma päällä. Mistä rahat rakentamaan laiva, jos ei rahaa tipu. Lompakon viimeinen kärpänenkin jätti paikkansa hiljattain.

No, ei tässä hätiä mitiä. Kyllähän näin isoa projektia pitää valtiorahoin tukea.

Tatu soittaa kaverilleen Maralle, joka on tehnyt pitkän uran Mara Yardsilla. "irtoaisko pikku vippi. Kyllä ne lupas sen maksaa kun laiva on valmis. Riskihän ei ole kuin miljardin!"
Mara toki empii. Tulisihan näistä työpaikkoja, mutta mitä jos maailmantalous nyrjähtääkin eikä laivaa lunasteta. Käsissä on miljardipaatti.

Samaan aikaan Tatun kännykkään pärähtää tekstiviesti, joka tuoksahtaa epäilyttävästi valkosipulipatongilta. Se alkaa sanoin "bonjour", ja lupaa, että täällä me tehdään sulle laiva, ja taataan rahoituskin vielä kaupan päälle.
Kukaan ei moisista patonginpurijoista ole hyvää sanaa sanonut, mutta tällä siirretään sekä a) riski että b) pääomantarve ulkopuoliselle vastuunkantajalle.
Lopputuloksena Tatulla ei ole mitään hävittävää, mutta paljon voitettavaa.
Ja suurimmaksi "rikolliseksi" tässä maalataan lopulta Mara, kun ei ***kele voinut pikku vippiä järjestää.

hynkel:
Tekstistä jäi puuttumaan vain maininta innovaatiotuesta, jota minulle lisäksi maksetaan voiton suurentamiseksi. Olinhan jo muutenkin laskenut käyvän markkinahinnan huolellisen kustannuslaskennan perusteella ja ostaja oli tämän hyväksynyt, mutta kyllä kassaan aina muutama ylimääräinen miljoona mahtuu, kun niitä tuntuu valtioilla riittävän.

dera:
Hitto, on se Tatu ovela

tequila:
Ensimmäinen risteilyalus valmistuu Kiinasta 2016
Royal Caribbean Cruises toimii konsulttina.

http://www.ts.fi/uutiset/talous/433770/Kiina+suunnittelee+jo+ensimmaista+kotimaista+risteilyalusta

Miksu:
Pohdittiin tänään taas aamulla siinä enkun kirjotuksia tuhertaessa tunnilla, että onkohan niin että 15 vuoden kuluttua tulee uutinen siitä, että uutta risteilijää voidaan vihdoinkin alkaa sisustaa? Koska fransmanneilla tuntuu kaikki vähän kestävän...

Navigation

Up one level

Next page

Previous page